Kćerka Direktora Cirkusa
Elita
- Poruka
- 22.626
Ali zato bila najbolja u KK prošle sedmice, pet dana zaredomЧетворка из владања

Ali zato bila najbolja u KK prošle sedmice, pet dana zaredomЧетворка из владања
Jbg ne bi trebalo da se odvija nista u ucionici sto svi ne bi trebalo da vide... ipak mislim da je bezbednost na prvom mestuIzgubila bi se spontanost u nastavi, ne bi bilo fer ni prema nastavnom osoblju. To bi bilo kao da meni metne kameru u kancelariju i da ne smijemo imati takmičenje u kancelarijskoj košarci, takmičimo se svaki dan nas troje ko će brže ubaciti u korpu za smeće zgužvan papir![]()
Samo me zanima šta učiniti sa tim snimkom ? Pokazati tati i mami koji se ne pojavljuju u školi ili podržavaju i brane svoje dete ? Svakako bi se možda razjasnili neki nejasni slučajevi , tipa da je nasilju prethodilo verbalno nasilje pa je reakcija bila fizičko nasilje. Ali kazna je opet ista , a na nju obično ne reaguju ni učenik ni roditelji .Молим,наведите ми један закон у Србији који се поштује у потпуности?
Зашто мислите да је са школом другачије?Тачно је,постоје репресивни начини да се безбедност подигне на један озбиљнији ново(камере,обезбеђење...).Можда је и дошло време за то...На крају крајева ,па зар мене у саобраћају и на улици дневно не сними 30 разног камера?Ко филмска дива сам.
snimak je samo jedan od dva vazna koraka, pomaze oko prikupljanja dokaza, niko se ne moze praviti blesavSamo me zanima šta učiniti sa tim snimkom ? Pokazati tati i mami koji se ne pojavljuju u školi ili podržavaju i brane svoje dete ? Svakako bi se možda razjasnili neki nejasni slučajevi , tipa da je nasilju prethodilo verbalno nasilje pa je reakcija bila fizičko nasilje. Ali kazna je opet ista , a na nju obično ne reaguju ni učenik ni roditelji .
I dalje me ne razumeš, šta uraditi sa tim dokazima? Smanjiti ocenu iz vladanja, predložiti PP pomoć i to je sve.snimak je samo jedan od dva vazna koraka, pomaze oko prikupljanja dokaza, niko se ne moze praviti blesav
Da, to je bas i meni palo na pamet, ili cak posebna skola (ako se moze priustiti), mogli bi takbe likove uciti i posebne predmete, o ponasanju, empatiji i sl... imperativ je skloniti ih od ostale deceМогу и да отворе посебно одељење за такве случајеве. Нећеш да се понашаш пристојно? Након следеће пријаве те пребацујемо у седмо-икс. И нек та икс одељења буду у одвојеном објекту.
А средње школе уопште нису обавезне. Ко тамо долази да богоради, игра игрице, смара друге, ментално их злоставља, физики угрожава, саботира наставни процес и све остало, нек га почисте брзо.
pa o tome i pricam ovde, to mora da se menjaI dalje me ne razumeš, šta uraditi sa tim dokazima? Smanjiti ocenu iz vladanja, predložiti PP pomoć i to je sve.
Iz istog razloga što danas nemaš socijal u protezu preko Doma Zdravlja nego da trčiš "kod privatnika".Nasilje se ozbiljno sankcioniše u svim sferama društvenog života osim škole i možda zatvora. Ima li realnog razloga za ovako nešto? Ako udariš nekog na poslu npr sledi momentalni otkaz pa i krivična prijava i moguća kazna zatvorom. Jednostavno nije prihvatljivo da ti neko narušava bezbednost i unosi takvu vrstu stresa dok obavljaš ono zbog čega si tamo... Zbog čega je sa školama drugačije? Zašto se ne izbacuju nasilnici iz škole za prvi nasilni prestup pošto sam siguran da tačno znaju da to što rade nije ispravno još od najranijih dana? Škola je takođe jedna vrsta radnog mesta za decu i zar ne bi bilo fer obezbediti i deci i profesorima bezbednost i šansu za normalno funkcionisanje tamo? Čujem neke škole u Americi imaju već politiku nulte tolerancije prema nasilju i sledi šut karta za tako nešto... nema "deca se zaigrala", "dečija posla", "normalni deo odrastanja" i slično... Budući da stalno u poslednje vreme čitamo o vršnjačkom nasilju kao ozbiljnom problemu za koji praktično ne postoji institucionalno rešenje da li podržavate ovakav način rešavanja problema?
ovo danas je jedenje gomana. u nase vreme je bilo tog "nasilja" koliko hoces, samo sto nije bilo medija koji bruje po tome.Nasilje se ozbiljno sankcioniše u svim sferama društvenog života osim škole i možda zatvora. Ima li realnog razloga za ovako nešto? Ako udariš nekog na poslu npr sledi momentalni otkaz pa i krivična prijava i moguća kazna zatvorom. Jednostavno nije prihvatljivo da ti neko narušava bezbednost i unosi takvu vrstu stresa dok obavljaš ono zbog čega si tamo... Zbog čega je sa školama drugačije? Zašto se ne izbacuju nasilnici iz škole za prvi nasilni prestup pošto sam siguran da tačno znaju da to što rade nije ispravno još od najranijih dana? Škola je takođe jedna vrsta radnog mesta za decu i zar ne bi bilo fer obezbediti i deci i profesorima bezbednost i šansu za normalno funkcionisanje tamo? Čujem neke škole u Americi imaju već politiku nulte tolerancije prema nasilju i sledi šut karta za tako nešto... nema "deca se zaigrala", "dečija posla", "normalni deo odrastanja" i slično... Budući da stalno u poslednje vreme čitamo o vršnjačkom nasilju kao ozbiljnom problemu za koji praktično ne postoji institucionalno rešenje da li podržavate ovakav način rešavanja problema?
Treba kažnjavati i učenike nasilnike ali i njihove roditelje-odgajatelje. Roditelje po džepu a bahatu i nasilnu djecu onako kako se može i koliko se može. Mislim da osnovce ne mogu baš izbaciti iz škole jer je to obavezno školovanje, ali prebaciti u drugu školu-po kazni, mogu. Dalje, poslati ih o trošku roditelja na obavezne psihoterapije kod psihologa koji će roditelj platiti, a ne da uzima vrijeme školskim psiholozima, pa kad mu udariš po džepu roditelja valjda će roditelj tek tada učiniti nešto što će biti efektno u promjeni na bolje u ponašanju njegovog djeteta. O srednjoškolcima ne bi trebalo biti nikakve dileme ni rasprave, prvo nasilničko ponašanje-ćao!¨ Srednja škola nije zakonom obavezna. I, logično, dok se to ne desi, ublažiti kazne roditeljima djece koji trpe nasilje pa uzmu stvari u svoje ruke. I da mi se niko nije usudio reći: na nasilje ne treba odgovoriti nasiljem. Ja ako ikada budem imala djecu, bome ću odgovarati na nasilje nasiljem, ali i sve učiniti da ne odgojim nasilno dijete.
Bila tako jedna mala razmažena u razredu moje ćerke.U osnovnoj sam trpila kratko vršnjačko nasilje, dječak kojem je već tada u 5. razredu to bila treća osnovna zbog bahatog ponašanja, sin bogataša, veoma razmažen i bahat-udarao djecu, lupao, bio nenormalno nemiran na nastavi, nas djevojčice je neprimjereno i dirao i mi svi smo to uredno prijavljivali razrednoj. E jednom kad mi je zadigao suknjicu na dvorištu škole a ja to rekla odmah roditeljima kad sam došla kući, moj tata je došao sutradan u školu, nije se obratio ni razrednoj, ni pedagogu-ma nikome. Sačekao kraj nastave i oborio ga šamarom. Onda je ušetao u kancelariju zamjenice direktora, rekao šta je uradio i "sad žurim, moram nazad na posao, imate moje podatke-pošaljite policiju, njegove roditelje-ma koga želite" Nikada mi više nije prišao taj divljak ni na pet metara, a niti je ko došao tati na vrata![]()
Nije ga istumbao, zviznuo mu je šamarčinu. I ne, nisu moji roditelji od tih ludih.Bila tako jedna mala razmažena u razredu moje ćerke.
Ta mala je ložila majku kako joj drugarica iz razreda svakodnevno radi nekakve pakosti, pa žena došla u školu da pretuče tuđe dete.
Istraumirala dete koje po svedočenju ovih ih razreda nije bilo ni za šta krivo.
Verujem da je tvoj otac s pravom istumbao tog klinca, i ako je, drago mi je, ali ima ludih roditelja koji ne daju njihovoj deci ni trunka prašine da padne na glavu, pa u želji da ga zaštite, napadaju drugu decu od kojih je njihovo dete, navodno ugroženo.
Bože sačuvaj, postade škola i sudnica, i istražno odeljenje, i istureno odeljenje psihološkog centra, i socijalna služba i servis za popravku svih devijacija u društvu koje su nastale kao posledica nakaradne politike i ekonomije.
Inače, smatram da su ti "helikopter" roditelji, tj. previše zaštitnički roditelji upravo gori od nasilničke djece koju opet stvaraju permisivni roditelji.Bila tako jedna mala razmažena u razredu moje ćerke.
Ta mala je ložila majku kako joj drugarica iz razreda svakodnevno radi nekakve pakosti, pa žena došla u školu da pretuče tuđe dete.
Istraumirala dete koje po svedočenju ovih ih razreda nije bilo ni za šta krivo.
Verujem da je tvoj otac s pravom istumbao tog klinca, i ako je, drago mi je, ali ima ludih roditelja koji ne daju njihovoj deci ni trunka prašine da padne na glavu, pa u želji da ga zaštite, napadaju drugu decu od kojih je njihovo dete, navodno ugroženo.
Bože sačuvaj, postade škola i sudnica, i istražno odeljenje, i istureno odeljenje psihološkog centra, i socijalna služba i servis za popravku svih devijacija u društvu koje su nastale kao posledica nakaradne politike i ekonomije.
Potpuno se slažem.Inače, smatram da su ti "helikopter" roditelji, tj. previše zaštitnički roditelji upravo gori od nasilničke djece koju opet stvaraju permisivni roditelji.kako god, ja i dalje smatram da su roditelji krivi više nego njihovi "proizvodi"-djeca.
Ima i divnihPotpuno se slažem.
Mi roditelji smo najblesavija kategorija stanovništva.
Hteo sam bas temu da otvorim i o tomeI evo još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Vranju. Jedini ko je reagovao bila je razredna ,ali niko više !!