Treba kažnjavati i učenike nasilnike ali i njihove roditelje-odgajatelje. Roditelje po džepu a bahatu i nasilnu djecu onako kako se može i koliko se može. Mislim da osnovce ne mogu baš izbaciti iz škole jer je to obavezno školovanje, ali prebaciti u drugu školu-po kazni, mogu. Dalje, poslati ih o trošku roditelja na obavezne psihoterapije kod psihologa koji će roditelj platiti, a ne da uzima vrijeme školskim psiholozima, pa kad mu udariš po džepu roditelja valjda će roditelj tek tada učiniti nešto što će biti efektno u promjeni na bolje u ponašanju njegovog djeteta. O srednjoškolcima ne bi trebalo biti nikakve dileme ni rasprave, prvo nasilničko ponašanje-ćao!¨ Srednja škola nije zakonom obavezna. I, logično, dok se to ne desi, ublažiti kazne roditeljima djece koji trpe nasilje pa uzmu stvari u svoje ruke. I da mi se niko nije usudio reći: na nasilje ne treba odgovoriti nasiljem. Ja ako ikada budem imala djecu, bome ću odgovarati na nasilje nasiljem, ali i sve učiniti da ne odgojim nasilno dijete.