Zbog čega je samoubistvo neoprostivo?

Imaš li neko konkretno objašnjenje ili tek da kažeš nešto jer ti se ne sviđa šta si čuo
Pa ne poznaješ uopšte građu o kojoj bi da diskutuješ, zato lupetaš. Nije dovoljno samo da nađeš citat iz Svetog pisma pa ga ovde navedeš, nije čak ni dovoljno da pročitaš Sveto pismo da ovde diskutuješ, treba da pročitaš bar 10 knjiga o vjeri prije nego uopšte i kreneš da čitaš Sveto pismo.

Preporučujem ti "Misionarska pisma" Nikolaja Velimirovića i "Tumačenje Otkrivenja Jovanovog Svetih Otaca" kao minimum da bi uopšte diskutovao.
Evo da ti prostim riječima pokušam rastumačiti šta je Hrist i Hristovo stradanje. Po vjeri a ne Darvinovoj teoriji. Hrist nije jednina, nije ni množima već je trojedni Bog. Božanska ili tvoriteljska veličina.
I da bi pokazao svoju ljubav prema čovjeku koji je do Hristovog stradanja umirao Bog se ovaplotio u čovjeku, dao svog jedinog Sina i dio sebe na smrtno raspeće čime je otkupio drugu šansu palom čovjeku.
Zato kaže "Suvim ste zlatom plaćeni", Bog je Hristovim stradanjem porazio smrt. Zamisli kolika je Božija ljubav prema čovjeku kada je dio sebe dao na raspeće da bi podigao pokleklog čovjeka. Zamisli kolika je Hristova ljubav prema Ocu kada je rekao "spasi me Oče ali prije moje neka bude Tvoja volja"
Sveto pismo kaže "Nema veće ljubavi do one ako neko život svoj položi za drugog"
To nije samoubistvo kao prvo jer je Hrist vaskrsao u treći dan već je pobjeda nad smrću kao bitisanjem u ništavilu i povratak u svjetlost Tvorca.
Vjera nije politika niti priča, nije nauka već stanje u koje dolaziš spoznajom i srcem, čovjekoljubljem i hristoljubljem.
 
Ко су Филистеји, какве је Самсон добијао савјете у вези њих, од чега и од кога му је долазила снага, како је остао без ње, да ли је крај нека врста покајања и прослављања Бога, зашто је тај дио уопште уврштен у Библију, испрати мало контекст па сам одговори на питање које си ми поставио.
Dao sam samo deo izvestaja sa pretpostavkom da se radi o dobro poznatom dogadjaju.
Medjutim ako si raspolozen za dublju analizu izvoli,kreni od pitanja koja si sada postavio pa cemo od njih produziti.
 
Jedino Gospod Bog zna kome će koji grehovi na svačijem kraju biti oprošteni a koji ne. Toliko od mene vezano za ovu temu.
Питај је да ти објасни то тројство вавилонско, ко је у питању и како је то функционисало, објасниће ти чим нађе у кули па стигне да копира на форум. ;)
 
Za mene je to prilično jednostavno.
Bog je odlučio da ću da se rodim baš ja, i On treba da odluči kad ću da umrem.
Za mnogo stvari u životu mi je data slobodna volja, ali sam i dalje, grubo rečeno, vlasništvo svog Kreatora.
Mogu da biram kako ću da živim i šta će da me čini srećnom...
I sledeće, ima toliko lepših stvari uraditi u jednom danu od uništavanja Božijeg dela.
Treba se moliti da nam Bog sačuva pamet, jer pametna osoba koja je odlučila da to počini, je osoba koja je izgubila pamet.
Molim se za oproštaj svaki put kada uopšte pričam o samoubistvu.
Sve dok pazim šta jedem, pijem, kako se odevam, da li sam čista i uredna, da postižem zadate planove svakodnevno, to su samo neke strane upadice u mom mozgu.
I završno, sve dok se oduševim svaki dan kad naučim nešto, čujem dobru novost ili presimpatičnu anegdotu... pa to je čitava opijenost životom koji sam dobila na dar, a ne za kaznu.
Sve kazne koje sam pretrpela kroz život su moja zasluga ili čak podvig, a ne želja mog Tvorca.
 
Dao sam samo deo izvestaja sa pretpostavkom da se radi o dobro poznatom dogadjaju.
Medjutim ako si raspolozen za dublju analizu izvoli,kreni od pitanja koja si sada postavio pa cemo od njih produziti.
Није тема о томе, па да не спамујемо, отвори нову тему па можемо дискутовати, овдје бих само рекао да Самсонов крај не бих сврстао у категорију суицида.
 
Није тема о томе, па да не спамујемо, отвори нову тему па можемо дискутовати, овдје бих само рекао да Самсонов крај не бих сврстао у категорију суицида.
Hmmm,dao sam konkretnog izvestaja koji nam jasno otkriva sta je Samson rekao ,sta je uradio i kako mu je Bog to omogucio a ti onako pausalno iznosis neko svoje razmisljanje na koje svakako imas prava ali smatram da ides daleko van okvira tog dogadjaja...
...i uopste ne smatram da ovim spamujemo temu ali ako ti se ovde ne prica,u redu...
 
Poslednja izmena:

Back
Top