Završna faza,proterivanje Srba sa KiM

glupo pitanje
trebao si pitati ko ovde laze???
ako ne znas ja cu ti pomoci


Vi ste ti koji lazete i sebe i ceo svet.

Podplacujete americhki lobi da vas shtiti.

Klupko se polako odmotava i sve izlazi na videlo, i za one lesheve u Rachku i za onu hladnjachu koju nikad niko nije slikao unutra i za trgovanje ljudskim organima u koje su bili umeshani Tachi, Haradinaj i josh neki iz EU...

Sve ce da dodje na svoje mesto...
 
U SPC potvrđuju Trifkovićeve navode da Šiptari uz veliku podršku Zapada već uveliko svojataju srpske svetinje, ali i drugo srpsko kulturno nasleđe i
tretiraju ih kao „kosovske“ i „vizantijsko-albanske“.
„Ova albanska teorija nije novijeg porekla i dosad se mogla naći u mnogobrojnim novijim „istorijskim“ knjigama albanskih „istoričara“. Međutim, posle završetka rata i početka sistematskog uništenja srpskih pravoslavnih crkava i grobalja na Kosovu i Metohiji veoma je zabrinjavajuća činjenica da je ova teorija dobila legitimitet zvaničnog istorijskog učenja koje se predaje i đacima u školama.
Strateški cilj
Ona isto tako postaje odličan izgovor za nastavak kampanje uništavanja naših svetinja i proterivanje preostalih pravoslavnih Srba. Ali, ova paradoksalna teorija posebno dobija na značaju zato što je strateški cilj Šiptara da se afirmišu pred svetom kao evropski narod hrišćanske tradicije, iako su ogromnim delom muslimani. To je, istovremeno, i za Rimokatoličku crkvu na ovim prostorima još jedna prilika da osnaži svoje pozicije i poveća broj vernika“, zaključuju u SPC.

jos malkoC argumenataz:(
 
najlakse je sa jedne lazi preci na drugu.
ako cemo govoriti o mogucnosti uclanjenja na nekom nasem forumu, daj da ostanemo na toj "temi" dok ne resimo da li je to laz ili ne.
zelis li proveriti to??? pomoci cu ti sa ispunjenjem zahteva, oko prevoda ako nesto ne razumes, i uveri se da li je to moguce ili ne.
posle mozemo o drugim lazima


Ajde recimo da ti verujem...idemo dalje. Iskreno, nisam pacenik da visim po vashim forumima i pljujem po vama. Ja bih to direktno ali problem je u tome shto me gleda "veliki bata" i preti.

Dokazi suprotno u vezi Rachka, hladnjache i trgovine ljudskim organima.

To za pochetak.
 
najlakse je sa jedne lazi preci na drugu.
ako cemo govoriti o mogucnosti uclanjenja na nekom nasem forumu, daj da ostanemo na toj "temi" dok ne resimo da li je to laz ili ne.
zelis li proveriti to??? pomoci cu ti sa ispunjenjem zahteva, oko prevoda ako nesto ne razumes, i uveri se da li je to moguce ili ne.
posle mozemo o drugim lazima

Pili srpsku krv
„Gnjilanska grupa“ je od juna do oktobra 1999. kidnapovala 159 srpskih civila, zverski mučila i ubila najmanje 51 osobu
VRANJE/PREŠEVO - Pripadnici MUP-a Srbije juče ujutro su, uz logističku podršku ostalih bezbednosnih službi, u opštini Preševo uhapsili 10 pripadnika nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) zbog sumnje da su 1999. godine počinili zločine na tri lokacije u kosovskoj opštini Gnjilane.
Uhapšeni članovi „gnjilanske grupe“ se sumnjiče da su u gnjilanskom regionu od juna do oktobra 1999. godine kidnapovali i ubili više od 50 civila. Uhapšeni su Nazif Hasani, Ahmet Hasani, Faton Hajdari, Samet Hajdari, Ferat Hajdari, Kamber Sahiti, Aguš Memiši, Burim Gazliju i Selimon Sadiki.
Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da su uhapšeni te zločine počinili od juna do oktobra 1999. godine, kada su kidnapovali 159 civila srpske nacionalnosti i ubili najmanje 51 osobu.
„Osumnjičeni su osim ubistava, na izuzetno svirep način, izvršili veći broj krivičnih dela, među kojima su silovanja, zatvaranja, sakaćenja, mučenja i pljačkanja civila, a u cilju proterivanja srpskog i nealbanskog stanovništva sa teritorije opštine Gnjilane“, kaže se u saopštenju.
„Akcija privođenja tih osoba je uz pomoć BIA i MUP-a Srbije planirana više meseci zbog izuzetno visokog rizika njenog sprovođenja usled činjenice da su gotovo svi osumnjičeni bili naoružani“, navodi se u saopštenju.

HALIMI: NE MIRIŠE NA DOBRO
BEOGRAD - Poslanik Koalicije Albanaca preševske doline Riza Halimi ocenio je juče da akcija hapšenja na jugu Srbije osumnjičenih za ratne zločine, uz učešće Žandarmerije, ne vodi ka stabilizaciji prilika u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, ali smatra da sve zločine treba ispitati.
Halimi je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je „nekome stalo da na jugu Srbije povremeno podigne temperaturu kako bi se opravdala upotreba Žandarmerije“.
„Apsolutno mi ne miriše na dobro i ne ide u prilog stabilizaciji tog područja“, rekao je Halimi.
On je rekao da se nastavlja praksa da se u normalno vreme, kada nema vanrednog stanja, „tvrdoglavo na tom području upotrebljava Žandarmerija“, kada, kako je ocenio, za to nema potrebe.
KIDNAPOVANO I UBIJENO 114 LJUDI
GNJILANE - Šef kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskom pomoravlju Predrag Stojković rekao je da je, prema evidenciji Udruženja nestalih i kidnapovanih iz Kosovskog pomoravlja, na prostoru istočnog Kosova samo od 1999. godine do danas kidnapovano i ubijeno 114 osoba.
Prema podacima Udruženja kidnapovanih i nestalih, u opštini Gnjilane je od 1999. godine kidnapovano 46 osoba, u opštini Kosovska Vitina 22, u opštini Novo Brdo sedam i u opštini Kosovska Kamenica 39 osoba i o njihovoj sudbini se ništa ne zna.

Uhapšene će procesuirati Služba za otkrivanje ratnih zločina i Tužilaštvo za ratne zločine, dok će uhapšeni Fatmir Sahiti ostati u nadležnosti Tužilaštva u Preševu.
Pomoć Unmika
Kako je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Vranje rekao ministar MUP-a Ivica Dačić, vođe takozvane gnjilanske grupe Fazli Hajdari, Redžep Ajiri i Šaip Šaćiri izbegli su hapšenje zato što žive u Gnjilanu, ali za njima neće biti raspisana međunarodna poternica „jer oni ne žive u drugoj državi“.
„Gnjilane se ne nalazi u drugoj državi da bi bila izdata međunarodna poternica, ali ćemo zatražiti pomoć od Misije Unmika po ovom slučaju“, rekao je Dačić.
„Kod uhapšenih su pronađeni pištolji, puške, gasni pištolji i dokazni materijal koji govori o počinjenim ratnim zločinima nad srpskim i drugim nealbanskim civilnim stanovništvom“, rekao je Dačić.
Umirali od torture
Dačić je dodao i da su „kidnapovani i ubijeni Srbi i drugi nealbanci zatvarani i mučeni na tri lokacije u Gnjilanu, među kojima su i prostorije srednjoškolskog internata, a sva pronađena tela ubijenih pokazuju da su umrli od torture“.
Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine, izjavio je da su akciju izveli MUP Srbije i Bezbednosno-informativna agencija BIA, rekao je da je akcija planirana više meseci zbog izuzetno visokog rizika njenog sprovođenja, usled činjenice da su gotovo svi osumnjičeni bili naoružani.
Vekarić je naveo da su u Gnjilanu, pre svega u srednjoškolskom internatu, počinjeni stravični zločini, „koje ljudski um teško može zamisliti“.
Prema njegovim rečima, postupajući tužilac Mioljub Vitorović i njegovi saradnici su tri do četiri meseca čekali da osumnjičeni dođu na jug Srbije, sa Kosova, a neki iz inostranstva.
„Oni su dolazili više puta i nisu ništa znali, a mi smo taj predmet gradili duže vreme“, dodao je Vekarić.
Prema saznanjima Srne, jedan od načina mučenja ovih pripadnika OVK bio je da čoveku, kojeg ubodu nožem, u otvorenu ranu stave čašu i napiju se srpske krvi. Zatim, vezali su ženu i razapeli je i potpuno raščerečili između dva automobila.

Jel ovo prelazak sa jedne na drugu laz???OVDE IMAS I OBJASNJENJE ZASTO SE CEKALO!!!
 
E ovako, fine sam volje pa da vam odgovorim.

Prvo, ovo boldovano nije za ban. Ako neko laže, ja mu ništa ne mogu, jer to može da čini jer je dezinformisan, neznalica, ima neku drugu verziju priče itd.
U slučaju da neko širi neistine, tvoj zadatak je da ga pobiješ činjenicama, a ne vređanjem. To je suština diskusije.

Za ovaj komentar o nižoj rasi dobijaš ban. Širenje rasizma nije dozvoljeno.

Ne mogu da verujem da neki Srbi mogu da budu rasisti kad su sami bili žrtve tih bolesnih ideja.
Boli me kada vidim da neko od mojih govori ono što su onomad govorili nacisti i ustaše.

Ja sam došao i ostao na ovom forumu jer je on bio jedan od retkih koji nije sputavao ničije mišljenje da se čuje, dok god se izlaže na normalan način.
Drugi forumi me ne interesuju. Ako bi da pljuješ, široka ti mreža prijatelju. Ovde nećeš moći.

Srbi i jesu bili ubijani od rasista zarad iste ideje.......ali sada ako neko kaze da je majmun niza rasa on je nacista i treba da dobije ban,je li?:hahaha:

Nema argumenata kada neko kaze da je kosovo okupirala srbija a krajinu nije hrvatska to je za cist ban i tako ih stavise treba navlaciti na ban.

Ne nije neinformisan kada tvrdi neke budalastine,naspurot tome milion puta su pobijeni argumentima i nastavljaju?????

Opet kazem,covek je pobijen argumentima i opet tvrdi nesto sto nije istina a to je klasicna antisrpska propaganda koja treba biti sankcionisana.

Stvarno ne mogu da verujem da se mi srbi pravimo blesavi i naivni na isti nacin na koji su to radili amerikanci kada su klali i proterivali srbe iz par pokrajina.........i da zastupaju tu nacisticku americku ideologiju pokrivenu plastom demokratije......stidi se yenki.
 
Stvarnost i Iskrenost @

ajde razmisli i odluci o cemu zelis da diskutujes. o nemogucnosti uclanjenja na neki nas forum, o presevskoj grupi, o osudi srba sa kosova o.... pa da onda pokusamo da jedan drugog obavestimo o cinjenicama koje ona strana ne poznaje ili....
 
Pili srpsku krv
„Gnjilanska grupa“ je od juna do oktobra 1999. kidnapovala 159 srpskih civila, zverski mučila i ubila najmanje 51 osobu
VRANJE/PREŠEVO - Pripadnici MUP-a Srbije juče ujutro su, uz logističku podršku ostalih bezbednosnih službi, u opštini Preševo uhapsili 10 pripadnika nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) zbog sumnje da su 1999. godine počinili zločine na tri lokacije u kosovskoj opštini Gnjilane.
Uhapšeni članovi „gnjilanske grupe“ se sumnjiče da su u gnjilanskom regionu od juna do oktobra 1999. godine kidnapovali i ubili više od 50 civila. Uhapšeni su Nazif Hasani, Ahmet Hasani, Faton Hajdari, Samet Hajdari, Ferat Hajdari, Kamber Sahiti, Aguš Memiši, Burim Gazliju i Selimon Sadiki.
Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je da su uhapšeni te zločine počinili od juna do oktobra 1999. godine, kada su kidnapovali 159 civila srpske nacionalnosti i ubili najmanje 51 osobu.
„Osumnjičeni su osim ubistava, na izuzetno svirep način, izvršili veći broj krivičnih dela, među kojima su silovanja, zatvaranja, sakaćenja, mučenja i pljačkanja civila, a u cilju proterivanja srpskog i nealbanskog stanovništva sa teritorije opštine Gnjilane“, kaže se u saopštenju.
„Akcija privođenja tih osoba je uz pomoć BIA i MUP-a Srbije planirana više meseci zbog izuzetno visokog rizika njenog sprovođenja usled činjenice da su gotovo svi osumnjičeni bili naoružani“, navodi se u saopštenju.

HALIMI: NE MIRIŠE NA DOBRO
BEOGRAD - Poslanik Koalicije Albanaca preševske doline Riza Halimi ocenio je juče da akcija hapšenja na jugu Srbije osumnjičenih za ratne zločine, uz učešće Žandarmerije, ne vodi ka stabilizaciji prilika u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, ali smatra da sve zločine treba ispitati.
Halimi je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je „nekome stalo da na jugu Srbije povremeno podigne temperaturu kako bi se opravdala upotreba Žandarmerije“.
„Apsolutno mi ne miriše na dobro i ne ide u prilog stabilizaciji tog područja“, rekao je Halimi.
On je rekao da se nastavlja praksa da se u normalno vreme, kada nema vanrednog stanja, „tvrdoglavo na tom području upotrebljava Žandarmerija“, kada, kako je ocenio, za to nema potrebe.
KIDNAPOVANO I UBIJENO 114 LJUDI
GNJILANE - Šef kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskom pomoravlju Predrag Stojković rekao je da je, prema evidenciji Udruženja nestalih i kidnapovanih iz Kosovskog pomoravlja, na prostoru istočnog Kosova samo od 1999. godine do danas kidnapovano i ubijeno 114 osoba.
Prema podacima Udruženja kidnapovanih i nestalih, u opštini Gnjilane je od 1999. godine kidnapovano 46 osoba, u opštini Kosovska Vitina 22, u opštini Novo Brdo sedam i u opštini Kosovska Kamenica 39 osoba i o njihovoj sudbini se ništa ne zna.

Uhapšene će procesuirati Služba za otkrivanje ratnih zločina i Tužilaštvo za ratne zločine, dok će uhapšeni Fatmir Sahiti ostati u nadležnosti Tužilaštva u Preševu.
Pomoć Unmika
Kako je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Vranje rekao ministar MUP-a Ivica Dačić, vođe takozvane gnjilanske grupe Fazli Hajdari, Redžep Ajiri i Šaip Šaćiri izbegli su hapšenje zato što žive u Gnjilanu, ali za njima neće biti raspisana međunarodna poternica „jer oni ne žive u drugoj državi“.
„Gnjilane se ne nalazi u drugoj državi da bi bila izdata međunarodna poternica, ali ćemo zatražiti pomoć od Misije Unmika po ovom slučaju“, rekao je Dačić.
„Kod uhapšenih su pronađeni pištolji, puške, gasni pištolji i dokazni materijal koji govori o počinjenim ratnim zločinima nad srpskim i drugim nealbanskim civilnim stanovništvom“, rekao je Dačić.
Umirali od torture
Dačić je dodao i da su „kidnapovani i ubijeni Srbi i drugi nealbanci zatvarani i mučeni na tri lokacije u Gnjilanu, među kojima su i prostorije srednjoškolskog internata, a sva pronađena tela ubijenih pokazuju da su umrli od torture“.
Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine, izjavio je da su akciju izveli MUP Srbije i Bezbednosno-informativna agencija BIA, rekao je da je akcija planirana više meseci zbog izuzetno visokog rizika njenog sprovođenja, usled činjenice da su gotovo svi osumnjičeni bili naoružani.
Vekarić je naveo da su u Gnjilanu, pre svega u srednjoškolskom internatu, počinjeni stravični zločini, „koje ljudski um teško može zamisliti“.
Prema njegovim rečima, postupajući tužilac Mioljub Vitorović i njegovi saradnici su tri do četiri meseca čekali da osumnjičeni dođu na jug Srbije, sa Kosova, a neki iz inostranstva.
„Oni su dolazili više puta i nisu ništa znali, a mi smo taj predmet gradili duže vreme“, dodao je Vekarić.
Prema saznanjima Srne, jedan od načina mučenja ovih pripadnika OVK bio je da čoveku, kojeg ubodu nožem, u otvorenu ranu stave čašu i napiju se srpske krvi. Zatim, vezali su ženu i razapeli je i potpuno raščerečili između dva automobila.

Jel ovo prelazak sa jedne na drugu laz???OVDE IMAS I OBJASNJENJE ZASTO SE CEKALO!!!

mislis da ona cita?boli je uvo.spamuje na ocigled svih.z:((
 
Stvarnost i Iskrenost @

ajde razmisli i odluci o cemu zelis da diskutujes. o nemogucnosti uclanjenja na neki nas forum, o presevskoj grupi, o osudi srba sa kosova o.... pa da onda pokusamo da jedan drugog obavestimo o cinjenicama koje ona strana ne poznaje ili....

O svemu pomalo...sto se vasih foruma tice nisam ni pokusao da se uclanim i neznam...ali o svemu drugome moze...jer dosta i dobro znam..
 
Mene samo interesuje shta on trazi na nashem forumu?

Ochigledno provocira, ako mene pitate. E sad, ne psuje, ne vredja nikog direktno tako da mu niko nishta ne moze ali zato provocira i namece svoje mishljenje. To samo slep chovek ne vidi. Naravno, moderatori su tu kad treba da reaguju na psovke ili promovisanje "nacistichke ideologije".
 
O svemu pomalo...sto se vasih foruma tice nisam ni pokusao da se uclanim i neznam...ali o svemu drugome moze...jer dosta i dobro znam..

znaci jedno smo resili. i mogu ti garantovati da je tako ako ja kazem
i kazes o svemu drugo moze. OK.
tema je...

U zadnjem periodu,sve cesce i sve vise Srba,dobijaju presude od sudova,gde se osudjuju za razno-razna dela,koja su kao pocinili '99 i pre toga.
ako su krivi treba da odgovaraju za svoje postupke. mozda oni ne priznaju taj sud, ali to ne menja cinejnicu da ce im se suditi za nedelo ako su ga pocinili.
ps. da si dao link mozda bi mi olaksao, jer moguce da si nesto pogresno razumeo, kao ovo za godine pre '99 ali.....
 
Mene samo interesuje shta on trazi na nashem forumu?
ne trazim nista, jednostavno mi se dopada profil forumasa, ima gi raznih, a to mu daje draz. ponekad "onima" ne odgovaram, ponekad bas volim sa njima da se zezam... vreme mi prolazi veoma brzo i veselo.
Ochigledno provocira, ako mene pitate. E sad, ne psuje, ne vredja nikog direktno tako da mu niko nishta ne moze ali zato provocira i namece svoje mishljenje. To samo slep chovek ne vidi. Naravno, moderatori su tu kad treba da reaguju na psovke ili promovisanje "nacistichke ideologije".

da je po pravilu krste, mislim da moras, ja bih tebi rekao da si gloop, ali posto to nije po pravilu, onda izbegavam da koristimtu rec, iako je ponekad upotrebim, ali samo ako neko zaista pretera. mislim da se svi forumasi moraju manje vise pridrzavati pravila, zarad ostalih forumasa.
ja iznosim moje misljenje kaoi ti, ali meni ne pada na pamet da kazem da ti pokusavas meni nameci tvoje misljenje, taman posla, zasto ti kazes da ja namecem tebi moje nemam pojma.
 
znaci jedno smo resili. i mogu ti garantovati da je tako ako ja kazem
i kazes o svemu drugo moze. OK.
tema je...


ako su krivi treba da odgovaraju za svoje postupke. mozda oni ne priznaju taj sud, ali to ne menja cinejnicu da ce im se suditi za nedelo ako su ga pocinili.
ps. da si dao link mozda bi mi olaksao, jer moguce da si nesto pogresno razumeo, kao ovo za godine pre '99 ali.....

A pošto nema Šiptara koji su krivi za stradanje Srba na Kosovu, niko neće biti kažnjen?
 
ne trazim nista, jednostavno mi se dopada profil forumasa, ima gi raznih, a to mu daje draz. ponekad "onima" ne odgovaram, ponekad bas volim sa njima da se zezam... vreme mi prolazi veoma brzo i veselo.

da je po pravilu krste, mislim da moras, ja bih tebi rekao da si gloop, ali posto to nije po pravilu, onda izbegavam da koristimtu rec, iako je ponekad upotrebim, ali samo ako neko zaista pretera. mislim da se svi forumasi moraju manje vise pridrzavati pravila, zarad ostalih forumasa.
ja iznosim moje misljenje kaoi ti, ali meni ne pada na pamet da kazem da ti pokusavas meni nameci tvoje misljenje, taman posla, zasto ti kazes da ja namecem tebi moje nemam pojma.

Ti bi meni rekao da sam glup...molim te reci mi zashto?
 
Stvarnost i Iskrenost @

ajde razmisli i odluci o cemu zelis da diskutujes. o nemogucnosti uclanjenja na neki nas forum, o presevskoj grupi, o osudi srba sa kosova o.... pa da onda pokusamo da jedan drugog obavestimo o cinjenicama koje ona strana ne poznaje ili....

cinjenica je da ste oteli uz saradnju zapada dobar komad srpske drzave i da ce te kad tad to morati vratiti.
 

Back
Top