Završen protest desnice i blokada saobraćaja kod Vlade Srbije: Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
68.194

Završen protest desnice i blokada saobraćaja kod Vlade Srbije: Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića​


Politika Autor:Nova.rs24. mar 202312:51


Protest desničarskih stranka, koje predvode Dveri, Zavetnici i Novi DSS počeo je u 12:44 sata ispred Vlade Srbije.

Četiri stranke koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom u 12:44 sata započele su protesne skupove širom Srbije povodom godišnjice NATO bombardovanja. Glavno okupljanje i blokada počela je u 12:44 ispred Vlade Srbije.

1679658187-1679657908924-1024x682.jpeg
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Okupljeni su odlučili da blokada saobraćaja ispred Vlade Srbije započne simbolično u 12:44 zbog aludirajući na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244.

Na protestu su ponovljeni zahtevi, pa su tako predstavnici stranka desnice zatražili odbacivanje evropskog predloga za Kosovo, ostavku predsednika Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji.Blokirana gradska uprava u Čačku zbog protesta desne opozicije


Učesnici skupa nose transparente „Srbija pamti“, „Vučiću ostavka“, „Ne kapitulaciji“ i „Nikad NATO“.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je agenciji Beta uoči početka skupa da će slične „blokade upozorenja“ danas biti ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu i ispred gradskih uprava u Nišu, Kruševcu, Čačku, Loznici i Šapcu.

1679659208-1679658842859-1024x682.jpeg
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ideja je da ovo bude početak protesta upozorenja koji će biti održani u narednom periodu“, kazao je lider Dveri i dodao da su ranije danas protestni skupovi održani u Vrbasu, Lazarevcu i Aranđelocu.

Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije ranije su najavili da će tim skupovima obeležiti i 24. godišnjicu početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Predsednik pokreta Dveri, Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela „priznanje okupacije“.

Obradović je na protestnom skupu takozvane državotvorne opozicije ispred Vlade Srbije najavio da će se obratiti Ustavnom sudu kako bi video „da li je Sud živ i da li sme da oceni ono što Vučić prihvata“.

Ponovio je da te stranke zahtevaju ostavku predsednika Srbije i raspisivanje vanrednih izbora, navodeći da će u slučaju da ne budu ispunjeni ti zahtevi, nastaviti proteste i blokade i da će se protiv prihvatanja evropskog predloga za Kosovo boriti i „kroz parlament i tribine i razgovore s građanima“.

„Ne želimo scene sa protesta u Francuskoj, ali nismo manje odlučni da aktuelnoj vlasti stanemo na kraj“, rekao je lider Dveri.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović, ocenio je da je Vučić „jedini faktor nestabilnosti“ i da će biti odgovoran za „sve što će se dešavati“.

„Pored toga što je prekršio Ustav Srbije prihvatanjem secesije naše južne pokrajine, Vučić je obesmislio sve žrtve bombardovanja 1999. godine“, kazao je Jovanović.

Ocenio je da je „najdemokratskiji“ način za izlazak iz „ove krize“ raspisivanje izbora na svim nivoima.

„Raspisati izbore pa da ih pošaljemo u istoriju“, naveo je Jovanović.

https://nova.rs/vesti/politika/poce...bpush&utm_campaign=2023-03-24-Blokiran-saobra

Sad će Vučić još više pojačati plakate protiv Zadvernika. Očekujem dodatna preletanja i prelaske članova ovih partija kod Vučiča.
 

Hix

Veoma poznat
Poruka
10.344
On je odbačen od svih jer je nekada bio zalutali dss ovac medju žutima. Ne može sa Đilasom, Ponošem a ni sa ovima.

ne bih se slozio sa tim jer Tadic je promovisao Jeremica i postavio ga na mesto ministra i samo 32 godine.

Mislim da je Vukovo svirundanje sa desnicom i narodnjastvom vise iz shvatanja da DS nikad vise nece biti vlast u Srbiji. Cenata i desni centar kao SNS imace uvek prodju.
 

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
103.667
Ovo je prvi put da opozicija traži izbore. Do sada je bilo nema izbora dok vlast ne uradi ovo i ono. Poslednji put kada je opozicija pre ovoga tražila izbore bilo je 2011. Toma štrajkovao gladju. :mrgreen:
Pa žele da spreče izdaju.
Upravo sada treba da narod bude cool a posle potpisa da lupa BG kao Francuzi u Parizu.
 

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
68.194
Pa žele da spreče izdaju.
Upravo sada treba da narod bude cool a posle potpisa da lupa BG kao Francuzi u Parizu.
Samo da odluče ko će biti Toma ovaj put. Mica sigurno ne može, dakle Francuz ili Bole...

Nikolić je još dodao da štrajkom glađu ne želi da se pregovara o terminima izbora već oni moraju da se održe sada jer je došlo vreme da politička elita osiromaši a narod da se obogati.
https://www.slobodnaevropa.org/a/nikolic_ici_cu_onoliko_daleko_koliko_je_potrebno/9498773.html
 

Casual Observer

Buduća legenda
Poruka
27.125
Malo ih je bilo. Zauzeli su jednu raskrsnicu i to je to.
Beznačajno.
@Cosmopolite @dlugomir
Da, da, a evo kakvu su priliku dali AV-u oni drugi: ovo sam dobio na mejl od rođake ogorčene SNS-ovke, a nije ni neobrazovana ni matora, jedva je dočekala, bilo je na Cc za bar još 50 ljudi, a nije im ni članica niti živi u Srbiji. Isto kao sa onim kološima, ali kako bi Marinika dobila ono del Kokoš?

26CDE839-49BF-4619-948C-2063E6C84421.jpeg


Čak i Veliki Vođa došao u priliku da čovek suzbija dezinformacije, bez komentara.
 

Top