Зависност од шаха

крсташ

Iskusan
Poruka
5.664
Шах ствара зависност као и друге игре. Људи зависни од шаха имају потребу да играју све више и више, а када не играју размишљају о партијама које су одиграли и који је потез био бољи, односно шта би било најбоље да играју у одређеној ситуацији. Развојем интернета и рачунара, шах је постао доступнији људима јер сада могу да га играју од куће или преко телефона, повезујући се са људима из читавог света. Највише се играју партије до 3 минута, јер се брзо завршавају, а играчи имају довољно времена да размисле о потезу. Брзопотезне партије постају све популарније и међу професионалним шахистима јер не трају сатима и велики број играча може да се промени у току једног дана.

Зависност од шаха тера човека да проводи све више и више времена за таблом, односно пред екраном, пошто је сада лакше и брже наћи некога за игру преко интернета, него уживо. Мањи број људи је спреман да купује и чита књиге шаховских велемајстора, као и да се учлани у шаховски клуб, док већина решава шаховске проблеме преко интернета, гледа кратка објашњења за поједина отварања и учи како да брзо матира противника. У суштини, овакво играње шаха се доводи у исту раван са видео играма, јер се шаху не приступа темељно и озбиљно, него се тражи брз успех.

default526x314

Шах ствара зависност као и друге игре. Људи зависни од шаха имају потребу да играју све више и више, а када не играју размишљају о партијама које су одиграли и који је потез био бољи, односно шта би било најбоље да играју у одређеној ситуацији. Развојем интернета и рачунара, шах је постао доступнији људима јер сада могу да га играју од куће или преко телефона, повезујући се са људима из читавог света. Највише се играју партије до 3 минута, јер се брзо завршавају, а играчи имају довољно времена да размисле о потезу. Брзопотезне партије постају све популарније и међу професионалним шахистима јер не трају сатима и велики број играча може да се промени у току једног дана.

Зависност од шаха тера човека да проводи све више и више времена за таблом, односно пред екраном, пошто је сада лакше и брже наћи некога за игру преко интернета, него уживо. Мањи број људи је спреман да купује и чита књиге шаховских велемајстора, као и да се учлани у шаховски клуб, док већина решава шаховске проблеме преко интернета, гледа кратка објашњења за поједина отварања и учи како да брзо матира противника. У суштини, овакво играње шаха се доводи у исту раван са видео играма, јер се шаху не приступа темељно и озбиљно, него се тражи брз успех.

default526x314
Ma imam mnogo gorih zavisti od saha,a normalno je kada se mnogo igra da se prelazi granica.

default526x314
Ja sam zavisnik od saha i to od malena. Ali da mi platis ne bih igrao na kompjuteru.

Kompjuter je nezgodan protivnik. :)
Pa ja sam davno dostigao svoj vrh koliko mogu da naprwdujem u sahu i u poredjenju sa drugim igracima iz mog kluba je nevelik . Ali ja sam master psihologije i blefiranja , stara kafanska skola koja kad krene da napada u stanju je da matira na foru i najboljeg. E to a kompjuterom ne mogu pa mi i nije zanimljovp. Inace. sah mi je vise znacio u zivotu nwgo fakultet jer mw naucio vjestinama koje sam kasnije primijenio tamo gdje se pravw pare.

Moj pokojni deda, mamin otac, strastveno je voleo šah. Igrao je pravi šah, nije imao kompjuter. Uvek je dolazio kod njega neki njegov prijatelj šahista.

Igrali su satima. 🙂

Pokušavala sam da naučim da igram šah, ali nisam uspela.

Postoji ta zavisnost od šaha, moj deda je preskakao ručak, dok je igrao sa nekim.

Pola dana bi igrao šah, a drugu polovinu koristio je za čitanje. Bio je i strastven čitalac...

Moj pokojni deda, mamin otac, strastveno je voleo šah. Igrao je pravi šah, nije imao kompjuter. Uvek je dolazio kod njega neki njegov prijatelj šahista.

Igrali su satima. 🙂

Pokušavala sam da naučim da igram šah, ali nisam uspela.

Postoji ta zavisnost od šaha, moj deda je preskakao ručak, dok je igrao sa nekim.

Pola dana bi igrao šah, a drugu polovinu koristio je za čitanje. Bio je i strastven čitalac...
Тако је. Озбиљна ствар о којој нико не прича нити је уочава.

Раније су се људи међусобно налазили и играли сатима. Сада седе сами по кућама и играју преко интернета, јер их интернет повезује преко сајтова.

Igrao sam šah na internetu, i ubedljivo je najviše Indijaca.
I mogu da kažem da Indijci pojma nemaju strašno koliko su loši bar ti što su na internetu u šahu, ali su neverovatno borbeni, igraju do kraja da im sve figure odneseš oni i dalje igraju.
Dok na primer ovi sa zapada, odma predaju posle gubitka 1 figure.

Meni je cyber sex ko sex sa racunarom. Isto mi za sah, ka s covjekom ka s racunarom
Сада све прелази на рачунаре. Највећи број партија се одигра на сајтовима, а не уживо.

Зато сада зависност може да буде јача, јер више људи долази у међусобни контакт и могу да играју непрекидно, цео дан и целу ноћ. Појављују се из целог света, а раније су људи играли по кућама, на улици или у клубу. Морао си да тражиш некога ко ће да игра са тобом и да се договарате.

Сада све прелази на рачунаре. Највећи број партија се одигра на сајтовима, а не уживо.

Зато сада зависност може да буде јача, јер више људи долази у међусобни контакт и могу да играју непрекидно, цео дан и целу ноћ. Појављују се из целог света, а раније су људи играли по кућама, на улици или у клубу. Морао си да тражиш некога ко ће да игра са тобом и да се договарате.
Pa dao bog ostarilo se a sa mnom i masa drugih koji od case bjeze u sport i parkove, pa samo iskoracim iz kuce a na svaki korak ljudi igraju sah .

Већина је на сајтовима. Брже отпочињу и завршавају партије. Не морају да слажу фигуре и да постављају, не морају да ударају у тастер сата, не важи правило "такнуто-макнуто", не морају да распремају, не воде рачуна да ли су изгубили или понели све фигуре итд.

Све иде брже.

Back