Zavisnost od ljubavi

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li postoji zavisnost od ljubavi i koliko se ona razlikuje od zavisnosti od sexa? :think:

Recimo, neko ne može da funkcioniše dok ga neko ne voli. Da li bi to bila zavisnost ili šta?
Ili neko stalno mora da bude zaljubljen. To može ozbiljno da ugrozi zdravlje? :)
Od sexa postoji. Od ljubavi teško. Ne moze se tako lako zaljubiti u nekog koliko je "lakše" pronaći osobu za sex.

Da li postoji zavisnost od ljubavi i koliko se ona razlikuje od zavisnosti od sexa? :think:

Recimo, neko ne može da funkcioniše dok ga neko ne voli. Da li bi to bila zavisnost ili šta?
Ili neko stalno mora da bude zaljubljen. To može ozbiljno da ugrozi zdravlje? :)
postoji...imaš zavisnost od ljubavi i zavisnost od zaljubljivanja i zavisnost od seksa... zavisnost od zaljubljivanja je kao droga na kojoj si high kad si zaljubljen...i stalno ti je potreban neko novi u koga ćeš da se zaljubiš kad se prethodna zaljubljenost izgubi

zavisnost od ljubavi imaju mnogi koji se ne osećaju vrednim ako nemaju nekog ko ih voli...pa onda stalno testiraju tu ljubav....to je uverenje tipa ne voli me taj i taj znači nisam vredan odnosno vredna...

Čovek u duhovnom smislu samo od ljubavi i zavisi. Kao što u materijalnom
smislu zavisi od vode, vazduha, hrane.

Ne postoji.
Ljubav nije nešto što možeš uvek pronaći kao sex.
Ljubav se desi .Ona je osećanje.
Ne postoji zavisnost od emocija.
Shvatam.
No, ne znam za ženu koja neće zavoleti nekog ko je jako lepo zadovoljava u sexu. To ide zajedno.

Ali postoji zavisnost od pozitivnih emocija kakva je Zaljubljenost. I kada se ljudi razočaraju u neku osobu u koju su bili zaljubljeni, veći deo patnje odlazi na neprihvatanje situacije da više nisam zaljubljen, jer je to jako prijatno osećanje. Bukv deluje da je to osećanje kod mnogih bitnije od same osobe. A ljudi su zavisnici od hormona, hteli ne hteli.

Shvatam.
No, ne znam za ženu koja neće zavoleti nekog ko je jako lepo zadovoljava u sexu. To ide zajedno.

Ali postoji zavisnost od pozitivnih emocija kakva je Zaljubljenost. I kada se ljudi razočaraju u neku osobu u koju su bili zaljubljeni, veći deo patnje odlazi na neprihvatanje situacije da više nisam zaljubljen, jer je to jako prijatno osećanje. Bukv deluje da je to osećanje kod mnogih bitnije od same osobe. A ljudi su zavisnici od hormona, hteli ne hteli.
Ne bih znala.
Zavisna sam samo od kafe i cigareta.

Ne volim taj hriscanaki pojam ljubavi. Po meni je bolestan. To neko trpljenje, patnja, nametanje nekome dogme i duznost afekcije na pleca. Zato mnogi iskljuce intimu iz toga. Parovi se pretvore u dve sestre koje se ciklicno vole i svadjaju i tu neko obavezno popusta i trpi a druga strana intimno ne prihvata tu zrtvu jer je suluda. Nije zdrava dusevno. A onda postoje ti ljubavni hronicari s parolom: seks nije bitan, ljubav je bitna. A ta polarizacija upravo govori o tome. Da se intimna strana coveka gazi zarad nekakvog obecanog "zena-nirvane-mira i ispunjenja". A u stvari je jedan klimav odnos ispod kojeg cuci haos.

Ne znam, ljubav prirodno proističe kada nam je lepo pored nekog, a najintenzivniji osećaj koji možeš imati pored nekog je kada jako uživate u seksualnom odnosu. Tako da se držim da je ljubav to neko prijatno osećanje koje imamo. A odnos između dvoje je već nešto drugo.
Ali i taj odnos van samog kreveta sto je bolji, i razumevanje medjusobno
Onda je i seks sve bolji i bolji
Bar kod mene
Sve je povezano
I zelja za seksim mi jenjava ako nemamo jista sem toga i ako nemam zelju da sednem posle i provedemo neko vreme zajedno

Ali i taj odnos van samog kreveta sto je bolji, i razumevanje medjusobno
Onda je i seks sve bolji i bolji
Bar kod mene
Sve je povezano
I zelja za seksim mi jenjava ako nemamo jista sem toga i ako nemam zelju da sednem posle i provedemo neko vreme zajedno
U svakom slučaju, što su ljudi bliži i bolje se poznaju, to su opušteniji u svakom smislu i sex je sve bolji jer se podižu kočnice.
Koliko će taj flow da traje je drugo pitanje

Shvatam.

taman bio grdan ka sam djavo?

taman da izgleda ka da nikad nije ni proso pored muskog?

taman da je rdja, fukara?

bitno da dobro lize i ebe...

ne preteruj paula., to moze da bude samo dadatni plus. onda se drugacije i izrazis..

Oni čije funkcionisanje zavisi od toga da ih neko voli su za lekara.
Oni čije funkcionisanje zavisi od toga da nekog vole idu u istu ordinaciju kao prethodno spomenuti.
Oni koji zavise od toga da vole i da ih neko voli (idealno ona osoba koju oni vole :mrgreen:) deluju najnormalnije.
Ali najlakše nahebu. :p

Oni čije funkcionisanje zavisi od toga da ih neko voli su za lekara.
Oni čije funkcionisanje zavisi od toga da nekog vole idu u istu ordinaciju kao prethodno spomenuti.
Oni koji zavise od toga da vole i da ih neko voli (idealno ona osoba koju oni vole :mrgreen:) deluju najnormalnije.
Ali najlakše nahebu. :p
Jel te pustila zena iz podruma?

Back