Zavisni od emocija

Zamisli da se smuvas za ozbiljno sa nekom pomodarkom uz devizu: no seks bifor dip emoushns.
Narode ženski (i ostali), oladite malo od tih lajf-koučova, psihologa sa jutubeta i instantgrama, slušajte narodne poslovice, one sublimiraju vekovno iskustvo. Kad ti poslovica kaže - "Ljubav na usta ulazi", onda mu, umesto da na njegovoj omiljenoj društvenoj platformi skupljaš lajkove da si super riba, skuvaj sarmu baš onakvu kakvu voli. Satreš ga čavkom uveče, ujutro mu serviraš kafu sa prženicama, svežim sirom i domaćom slaninicom, pa dok on žvaće i žali se na upalu mišića, kažeš mu kako treba da odeš do pijace da dokupiš slaninicu koju je upravo potrošio i da bi mogao da ti pomogne da poneseš nešto kevi, taman da razmrda upaljene mišiće...
I onda pratiš njegove reakcije. Pa ako vidiš da te ne voli i ne ceni dovoljno, onda ga malo dodresiraš.
Ne ide zaljubljivanje tek tako, samo po sebi, možda jednom u 1000 slučajeva, kod ostalih 999 mora malo da se pripomogne. Svaki dan po malo dresure, da vidiš kako se zaljubljuju.
Jes to ogladneo brate?
 

Naleteh na ovaj reels, pa se setih koliko osoba juri više taj osećaj ili neku validaciju nego što je zainteresovan za neku osobu, pa pitam šta mislite povodom toga. Kako prepoznati? Da li i sami prepoznajete to kod sebe
Bila sam sa obe strane price.
Razlika je sto ja ne pocinjem ozbiljno nesto za sta znam da me samo "zabavlja", ostanem na povrsnom odnosu, flertu, u svakom momentu drugoj osobi je jasna granica. Ja u glavi mogu da predjem x nivoa, ali se u realnosti ne igram tudjim emocijama.
A bila sam uvucena u odnose, psiho igrice...i prijateljske i ljubavnicke. Naopako, sta ljude motivise...ta glad za jos vise, vise i vise-rupa bez dna, ljusture, a ne ljudi.
 
Zavistan sam od Krstarice, od nekih drugih stvari :rotf: Al valjda je svaka zavisnost neka vrsta emocije(emocija), pa makar i pogrešne :lol:
IMG_20230122_205431.jpg
 

Back
Top