Очекивати је да се патриотском (опозиционом) блоку придруже Милош Јовановић и ДСС, стари хајдук Млађа Ђорђевић и још неке ванпарламентарне странке којима је родољубље водиља.
Проблем су те трзавице између двије фракције ПОКС-а. које су захваљујући понајвише Милошу и Болету са којима су у коалицији након избора остварили политичку снагу коју нису заслужили, које ће тешко једна са другом, и које су на путу да постану паразити на здравом ткиву политичке опозиције у Србији. Ако успију премостити, мислим на двије фракције ПОКС-а, те трзавице, добро и јест, могли би имати будућност, барем неку, ако не, изгубиће се у овој српској политичкој каљужи, што по мени и не би била нека штета.
Политика је опет кварна и прљава игра, ту ће разна пискарала по наруџби бацити мало блата на било коју политичку личност, исчепркати неке неваљалштине, "гријехе" (да ли се сликао/ла са неким са ким није требао, или супружник), лоботомисана и ријалити садржајима слуђена свјетина ће се брзо примити, те лопуже, те у спрези са мафијом, или са анамо оним злоћом (знаш ти добро којим), а ту ће се и провући баш испростутуисани "гријех" како је удбаш или удбашица, ма пшта то значило.
Но добро, у овој српској политичкој каљужи је тако. Занимљив е Боле, чији ентузијазам у политичкој борби вриједи поштовати, промијенио се, онај стари Боле бјеше увијек у свађалачком винклу, овај нови је пружио руку Вуку Јеремићу и НС.
Видјећемо како ће Вук одреаговати, ако остане близак са другосрбијанским блоком који је истурањем Маринике као носиоца листе себи обезбиједио подршку ментора али и не баш добар имиџ међу Србљем, барем оном дијелу имуном од опаке болести аутошовинзма, ту су и тако у сјенци јачег партнера ССП, а и Понош је ојачао, таквом оријентацијом тешко да имају будућност, мислим да би приближавањем патриотском блоку могли бити на добитку.
Но и сам Вук је често у свађалачком винклу, некад и са самим собом, није баш лако његове потезе предвидјети.