Zaustavite Borisa Tadića

s_O_k_O

Iskusan
Poruka
5.042
Igor Kozarski

Gle čuda, taman što je samozvani predsednik svih Srba iz Karađorđeva poručio da neće da podrži referendum koji bi doveo do dezintegracije Bosne, a ono u Službenom glasniku Republike Srpske objavljena je odluka o referendumu kojim bi se neutralisale određene zajedničke institucije, dakle Sud i Tužilaštvo BiH.

Da se nije to Milorad Dodik malko narugao Borisu nakon što se ovaj izgleda samoproklamovao za gospodara Srbljem s obe strane Drine? Ako, i vreme je bilo.

Sasvim je prirodan Dodikov stav da se drži uz vlasti koje izaberu u matici, i kada je je to bio Koštunica i sada kada je ona oličena u labavom samodršcu iz DS-a.

Od zajedničkog slikanja, istina, Boris je imao više vajde, ali kada se mora...

Istina, od konačnog raspada Bosne veću korist bi imala Srbija nego Srpska, jer bi Dodik na izborima obrijao na suvo Borisa, isposnika Tomu, Čedu kanibala.

Veli Boris kako očekuje da isto tako i drugi poštuju integritet Srbije. Ma šta radi ministar Jeremija, zar mu nije rekao da je Turska već priznala Kosovo.

Bilo kako bilo, sada je ogolićena istina da se u Srpskoj niko ne uzda u Beograd. Ali i Srbi u Crnoj Gori manuli su se idola i okrenuli sebi umesto da čekaju milost od beogradskog kalifa koji onomad repom nije mrdnuo da ih zaštiti i organizuje pred referendum, nego nas je ubeđivao da je bolje da Srbija ne smeta.

Srblja najzad emancipovanih od Beograda sada ima više nego na prošlom popisu, na užas Milovih proroka iz Podgorice koji su se pozivali na istraživanja i trudili se da ih svedu na njima prihvatljivu normu od 20 odsto. Odmah se dogodio domino efekat, pa je i jedini pop "crnogorske pravoslavne crkve" zatražio i dobio oproštaj od mitropolita Amfilohija i eno ga vratio se u okrilje SPC.

Jedino onim jadnicima na Kosovu ništa ne vredi što im je sve jasno, oni jedini ne mogu da se otimaju, kada ih je Boris prepustio Euleksu i Šiptarima, pa nek beru bubreg na šiljak.

Pošto je završio sa Srbijom, Boris se sada dao na spasavanje Bosne. Zaludan posao. Bosna se raspala odavno. Gledam ovu trojicu bosanskih predsednika u Karađorđevu, pa sam se setio tročlanog gradonačelnika izvesne bosanske opštine koji su došli da uspostave kontakt s vojskom i razgovaraju s komandantom.

Klipsali su preko polja, saplitali se i trkali, da koji ne stigne prvi, pa da kaže nešto što druga dvojica neće čuti. Jedan drugom ne veruju, svaki šuruje protiv trećeg. Samo, opštinari su naposletku barem pošteno odradili posao do kraja. Sada im je opština iz tri dela, što po republikama, što po kantonima.

Ne znam šta čeka Boris, zašto ne spasava i Belgiju koja je na ivici raspada. Ala bi se zblanuli Belgijanci da im na aerodrom banu Boris i Gul pa da ih potrpaju u avion i odvedu u Karađorđevo na smuđa i traminer. Ili da obojica sednu na leteći ćilim pa slete u Bengazi i spreče cepanje Libije.

Ma da je samo ranije rođen, ne bi se podelili Pakistan i Bangladeš. Samo povede dvorske novinare zadužene da ispale naručeno pitanje i objasni šta se sme, a šta ne podržava i svi talibani, vehabije, al kaidisti i ostale egzotične fele raziđu se. Sve slutim Nobelovu nagradu za mir u rukama divova iz Beograda i Ankare.

Pukovniče Gadafi, ako ostaneš bez posla, dođi u Srbiju!

izvor kliknite na link

Poslednja izmena:
Борис Тадић се не може зауставити! Узгред, јесте ли видели вест како су ухватили неке шверцере Црногорце и једног " Косовара" !? Људи, у нашим вестима и то " Косовар" без знака навода. Зар Тадић није дочекао Ускрс прво у римиокатоличкој цркви? Ко је уопште Борис Тадић?

Борис Тадић се не може зауставити! Узгред, јесте ли видели вест како су ухватили неке шверцере Црногорце и једног " Косовара" !? Људи, у нашим вестима и то " Косовар" без знака навода. Зар Тадић није дочекао Ускрс прво у римиокатоличкој цркви? Ко је уопште Борис Тадић?

Францетић.

Računica je jednostavna. Srbija bez Kosova i Srbija sa R.Srpskom. To je najverovatnije kraj ishoda.Još to da završi, pa da se raspišu izbori. Tada ćemo dobiti novog predsednika i mandatara koji će verovatno biti Crnogorac ili Bosanac.

Господин Тадић је предсједник, и према тој функцији мора да се понаша, одговорно и државнички што он заиста и чини...шта мислите шта би се десило да он отворено каже да подржава дезинтеграцију БиХ, како би међународна заједница реаговала на такав његов ипотетични став? Санкције и међународна изолација (не бих ме изненадила ни нека врста војне акције као одмазда за тако нешто)...ако ме памћење не вара, Јеремић је скоро био у Бања Луци и отворено рекао да подржава руководство РС-а, као и најављени референдум о Суду и Тужилаштву БиХ који није најава о било каквој сецесији, значи овде се све ради по Закону и прописима које је донијела Народна Скупштина Српске.

Господин Тадић је предсједник, и према тој функцији мора да се понаша, одговорно и државнички што он заиста и чини...шта мислите шта би се десило да он отворено каже да подржава дезинтеграцију БиХ, како би међународна заједница реаговала на такав његов ипотетични став? Санкције и међународна изолација (не бих ме изненадила ни нека врста војне акције као одмазда за тако нешто)...ако ме памћење не вара, Јеремић је скоро био у Бања Луци и отворено рекао да подржава руководство РС-а, као и најављени референдум о Суду и Тужилаштву БиХ који није најава о било каквој сецесији, значи овде се све ради по Закону и прописима које је донијела Народна Скупштина Српске.

Je li neko obavjestio Tadića da je Turska priznala Kosovo?

Браћо Босанци, држите се само што даље од нас, коме смо ми помагали, неславно је завршио.
Власти у Београду имају пречих послова, ПДВ на јужно воће, увођење црногорског језика у војвођанске институције, довлачење Металике на концерт и све тако нека суштинска питања, нема се времена за друго.

mladjo82 "Господин Тадић је предсједник, и према тој функцији мора да се понаша, одговорно и државнички што он заиста и чини...шта мислите шта би се десило да он отворено каже да подржава дезинтеграцију БиХ, како би међународна заједница реаговала на такав његов ипотетични став?"

Већ ми је пун куа његовог одговорног понашања.Шта Турке призива?Турска има интерес у БиХ а Србија нема,иако у тзв.БиХ нема Турака,а Срба има порилично. Турска да му рјешава проблеме у Рашкој области?Он и његове одговорне изјаве.Да је одговоран рекао би да се Република Српска не може урушавати неуставним преносом овлаштења на тзв.БиХ и тачка.Лик је за "Лазу" у најмању руку,али не као доктор.

Dodik je govorio Srbadiji sa ove naše strane Drine da glasa samo za Tadića i DS , ne samo da je govorio nego se pojavljivao na njihovim predizbornim skupovima i konvencijama te 2008. i prededničkim i parlamentarnim , ubedjivao narod da je Boris do jaja , a da su svi ostali sranje ... tako da ko im yebe mater sada obojici ...

Многе земље су признале.

То, тзв. "Косово".

А тај део Србије се зове Косово и Метохија.

Тако да то "признање", сутра, кад се прилике промене, и политички интереси, биће, што и јесте - "пуј-пике-не-важи"...

Дакле, стрпљиво и лукаво, треба радити. Али, не ви бисте, нахушкани од стране квазипатриотских демагога, хтели све на "џа-бу", за дипломатију чули нисте, и доживљавате је као мале перице.

Политика је нешто друго од нормалног, обичног живота и међуљудских односа у њему.

mladjo82 "Господин Тадић је предсједник, и према тој функцији мора да се понаша, одговорно и државнички што он заиста и чини...шта мислите шта би се десило да он отворено каже да подржава дезинтеграцију БиХ, како би међународна заједница реаговала на такав његов ипотетични став?"

Већ ми је пун куа његовог одговорног понашања.Шта Турке призива?Турска има интерес у БиХ а Србија нема,иако у тзв.БиХ нема Турака,а Срба има порилично. Турска да му рјешава проблеме у Рашкој области?Он и његове одговорне изјаве.Да је одговоран рекао би да се Република Српска не може урушавати неуставним преносом овлаштења на тзв.БиХ и тачка.Лик је за "Лазу" у најмању руку,али не као доктор.

Да слажем се, али мораш да схватиш да то он не може рећи па свиђало се то нама или не, наравно да Србија треба да има као национални интерес повезивање са Српском...али у овом тренутку то још није могуће а Међународна заједница то неће допустити, изолација Србије и Српке никоме није у интересу.

Izabrani predsednik ne može da bude samozvani predsednik, koliko god ga ja ne podržavala takvo šta ne mogu da kažem za njega
jer to jednostavno nije istina

Izbori su bili nelegitimni, nelegalni sa ogromnim stanim pritiskom gde su se umešali svi mogući strani faktori sa zapada i samim tim trebalo je takve izbore najre prekinuti, poništiti i raspisati nove.

Na stranu to što je sam samoizabrani predsednik pretio svakom za sve i svašta a sama njegova "demokratska" partija se svim silama potrudila da izvede nezamislivu izbornu pljačku, pretnje i zastrašivanje.

U suštini sve odlučeno još daleko ranije.

Poslednja izmena:

Космет је дио Србије све док се не нађе компромисно рјешење за правни статус покрајине.
Турска је велики лицемјер, не само по питању Космета него и многих других питања везана за регион, економска је сила и очигледно да је нашла некакв свој интерес у нашем региону.

Samozvani predsjednik svih Srba.

Ja ne znam zašto Srbi imaju problem da za svoga predsednika kažu da je predsednik svih Srba, Hrvati recimo nikada nisu imali
problem sa time jer iako se nekada ili nikada nisu slagali sa svojim predsednikom znali su da baš to što je on predsednik
svih Hrvata kod onih koji to nisu izaziva ospice.
Nekada sa razmišljanjem valja odmaći od vlastitog nosa.

Izbori su bili nelegitimni, nelegalni sa ogromnim stanim pritiskom gde su se umešali svi mogući strani faktori sa zapada i samim tim trebalo je takve izbore najre prekinuti, poništiti i raspisati nove.

Na stranu to što je sam samoizabrani predsednik pretio svakom za sve i svašta a sama njegova "demokratska" partija se svim silama potrudila da izvede nezamislivu izbornu pljačku, pretnje i zastrašivanje.

U suštini sve odlučeno još daleko ranije.
Lupetaš gluposti ili u prevodu nemaš argumentaciju za to što si napisao. Izbori jesu bili i legitimni i legalni. Čak ni opozicija to nikada nije osporila.

Back