Zatvorski čuvari štrajkuju

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Zatvorski čuvari štrajkuju od 28. januara
Tanjug | 18. 01. 2011. - 13:48h | Komentara: 15

Sindikat zatvorskih čuvara u Srbiji najavio je danas da će 28. januara stupiti u generalni štrajk do ispunjenja njihovih zahteva za povećanjem zarada i isplatom dodatka od 10.000 dinara za decembar i januar.

Čuvari traže povećanje plata i dodatak od 10.000 dinara

To će biti ptvi štrajk zatvorskih čuvara ikad.
"Zaposleni u zatvorima će poštovati minimum procesa rada iz bezbednosnih razloga i sprovodiće fizičko obezbeđenje zatvorenika, staraće se o potrebama higijene, šetnji, prijemu i otpustu lica lišenih slobode", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji Dragoljub Kuridža.


Prema njegovim rečima, tokom štrajka stražari u zatvorima neće okrivljene sprovoditi na suđenja, neće im omogućavati posete advokata i porodice, neće primati pakete, niti će se starati o zatvorskim kantinama. Kuridža je, takođe naveo da će tokom obustave rada zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji, svi zatvorenici i pritvorenici biti privremeno pušteni na slobodu, sve do ispunjenja njihovih zahteva.


Kuridža je podsetio da su zahtevi zaposlenih u zatvorima Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i Ministarstvu pravde prosleđeni 5. novembra 2010. godine ali da nisu dobili nijednu povratnu informaciju da li se njihovi zahtevi barem razmatraju.


Sindikat zatvorskih čuvara traži izmenu Uredbe o koeficientima za isplatu plata zaposlenih u skladu sa Izmenama Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, kao i popravljanje materijalnog položaja uz isplatu dodatka na platu od 10.000 dinara jer je to učinejno za zaposlene u policiji i sudovima, rekao je Kuridža.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/230026/Zatvorski-cuvari-strajkuju-od-28-januara

Neće ljudi da biju robijaše džabe, je*i ga. z:lol:
 
Poslednja izmena od moderatora:

DEDA.D

Veoma poznat
Poruka
10.846
:hahaha::zcepanje::rotf:Ееее, Бог те Богов!!! Значи то је!!! Видим ја нема Даче!!! А он штрајкује!!!!!!! Сиромашак, што га Чеда прашак не усвоји?!?:rotf::zcepanje::hahaha:

Дача је отишао у дубоку илегалу и емигрирао на непознату локацију(вероватно на Космет/захваљујући Тихом)где ће се притајити до окончања штрајка и повратка робијаша у ћелије.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.