Zatvaraju nam termoelektrane zbog zelene agende EU

nesko101

Elita
Poruka
19.550

Srbija ostaje bez dve termoelektrane: Kreće proces konačnog zatvaranja​

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja za potrebe konzervacije, izrade i podnošenja zahteva o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za prestanak rada termoelektrana TE Kolubara i TE Morava.
https://www.b92.net/biz/srbija/vest...ektrane-krece-proces-konacnog-zatvaranja/vest
Šta reći na putu Srbije ka EU?
Pa mi ćemo uvoziti struju koja je za naš standard preskupa a mnoge firme koje su došle zbog jeftine struje ima da napuste Srbiju pa se onda vraćamo na staro.

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja za potrebe konzervacije, izrade i podnošenja zahteva o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za prestanak rada termoelektrana TE Kolubara i TE Morava.
https://www.b92.net/biz/srbija/vest...ektrane-krece-proces-konacnog-zatvaranja/vest
Pa mi ćemo uvoziti struju koja je za naš standard preskupa a mnoge firme koje su došle zbog jeftine struje ima da napuste Srbiju pa se onda vraćamo na staro.

Нешко, прст на чело човече, размишљај !
Видиш ли да планету убијамо ?!

Не видиш ?

Не видим ни ја, али има стручњака,
имају прецизне инструменте, мераче, аналајзере,
имају сателите,
виде и осећају шта ја и ти не можемо.

Е па по њиховим реакцијама као што је забрана и обичних ложишта
а камоли термоелектрана,
које су још и пригушене од политичара који само стишавају ствар
и саветују Не дижите панику у народу !
можемо видети да је ствар алармантна !

Stani da provalim, Srbi nece litijum, ali hoce termoelektrane?

Struja u Srbiji treba da poskupi za pojedince, a za firme da ostane ista cena.

A ne da mi takvi kao ti drze upaljeno svetlo po sred dana, a onda se zale kako nemaju pare da plate racun za struju.

Idete na more svake godine, kupujete najmodernije mobilne, a nemate pare za struju?

Srpska folirantska posla.

A ne da mi takvi kao ti drze upaljeno svetlo po sred dana, a onda se zale kako nemaju pare da plate racun za struju.

Idete na more svake godine, kupujete najmodernije mobilne, a nemate pare za struju?

Мујо, тешка си ти лопина идеолошки...

Srbi i doslednost kao ja i balet.

Necete litijum, hocete lignit, i to po, pazi sad- sto jeftinijoj netrzisnoj ceni. :cepanje: :cepanje:
Па државна област и треба да је енергетика лопужо банкстерска, као и сваки сектор од општедржавног значаја...

Ту спадају и школство и финансије и хидро сектор, а остатак слободно отварајте за тржиште (читај лопове) па наплаћујте папрено док вам неко не скине главу

B
Па државна област и треба да је енергетика лопужо банкстерска, као и сваки сектор од општедржавног значаја...

Ту спадају и школство и финансије и хидро сектор, а остатак слободно отварајте за тржиште (читај лопове) па наплаћујте папрено док вам неко не скине главу
Sve to treba na trziste, a ne da ti ja placam tvoju struju i skolstvo tvoje dece; dok ti pa jos i zaposlis pola porodice u drzavnoj sluzbi.

B

Sve to treba na trziste, a ne da ti ja placam tvoju struju i skolstvo tvoje dece; dok ti pa jos i zaposlis pola porodice u drzavnoj sluzbi.
Има све да плаћаш дупло лопино, чим пређеш у виши финасијски разред...

Сиротиња да плаћа 1%, а ви Богаташи 80% и сви срећни, и саможиви вукови сити и овце на броју

termoelektrane na ugalj naravno da treba da se ztvore!
koliko jos treba da umre ljudi od raka, da bi neko uradio nesto po tom pitanju!? :rtfm:

https://nova.rs/vesti/biznis/srbija-ulica-umiranje-rak-pluca/

Poslednja izmena od moderatora:
termoelektrane na ugalj naravno da treba da se ztvore!
koliko jos treba da umre ljudi od raka, da bi neko uradio nesto po tom pitanju!? :rtfm:

https://nova.rs/vesti/biznis/srbija-ulica-umiranje-rak-pluca/
Nesko ima kurshluz u glavi (to odavno znamo) pa je kao zeleni aktivista protiv iskopavanja litijuma ali isto tako i protiv gasenja termoelektrana koje dnevno izbacuju tone i tone sumpor dioksida u vazduh i truju stanovnike Sumadije. Kako si za trovanje naroda kome navodno pripadas ( jos niko nije utvrdio da @nesko101 nije Albanac sa Kosova koji se sa nama na forumu zeza) ako si u drugom slucaju za to da se ne truje? Il' si zeleni aktivista il' nisi.

Poslednja izmena od moderatora:

Koji si ti neandertalac. Ne znam kako takvima dozvoljavaju da koriste internet.

Хвала Богу, доста су убијали српски народ и српску децу и остале грађане Србије. Да онај имбецил Зеленски није заратио, сада бисмо спровели гасификацију која је започета и онда би и индивидуална ложишта смањила загађење.

Жалосно је да нам је потребна ЕУ, како би се изборили да екстремно загађен ваздух у Србији бар постане само загађен ваздух.
Жалосно је да су нам у свему потребни странци, уместо да будемо патриоте и да сами уредимо државу.
Жалосно је колико је део народа огрезао у мржњи, да је спреман да сахрани комплетну државу и народ само да би контрирао западу.

Termoelektrane su veliki generator CO2 , ali se moze optimizovati sagorevanje i iskoriscenje toplote i da bude visok koeficijent korisnog dejstva..

U prevodu, CO2 mi Srbi ne bi trebali smatrati velikim problemom, posto ga generisemo otprilike na nuli...
Samo bolji procesi proizvodnje i filtracije..

Vecu stetu dobijamo sagorevanjem i pravljenjem
-ulja
-plastike
-lepkova
-mikroplastike to je urgentno da se zabrani biorazgradivost kesa
-raznih hemijskih ali vrlo opasnih organskih jedinjenja...
-grejanje drvetom i plastikom i gumom, pojedinacni kotlovi

Cela Evropa već 2 decenije ima strategiju postepenog zatvaranje termoelektrana. Međutim, to se radi uporedo sa razvijanjem alternativnih izvora energije. Nećeš samo da ugasiš nešto a da mu prethodno nisu našao adekvatnu zamenu. Osim ako nisi država Srbija gde hoćeš, pa ćeš da zavisiš od uvoza
Odakle ti dobijaš struju? Prosto oz štekera? Odlično.

Back