Затрована разочарањем и огорчењем душа младог пољског романтика

Poljakromantik1995

Zainteresovan član
Poruka
385
23 годишња ,ранљива ,словенска душа ,која сваке године све више и више мрзи модерни свет .Није увек било тако,али негативна искустава научиле су мене ,да овај свет је лош .Од компликованих и тешких породичних односа ,преко разочарања у лепши пол ,који је само знао да искористи моју наивност и ово ,да тражим љубав ,коју никада нисам пре у животу осетио .Ратови на три /четири фронта истовремено у детињству .Све ово довео је мене овде где тренутно јесам .Ноћима сањам да сам с неком женом негде далеко .Све даље од овог дегенерисаног ,модерног и проклетог света .Са женом којој могу веровати на реч ,да неће мене варати и да ће да буде лојална пре свега .Неки парк ,шуме ,језеро а усред свега онога моја кућа .И Ми . Ја и нека моја будућа вољена .Далеко од мржиње,свакаквих преваранта ,лажова ,лажних пријатеља и болесних сећања .Ово би било мој идеал .Јер немогу дуже да живим осамљен као вук међу тупавим овцама ,а можда и лисицама .Да лисице је одговорнија реч ,јер ова животиња је лукава ,иако кукавица у конфронтацији 1 вс 1 ,али увек може да те нападне иза-леђа .Исто тако и људи овде . Тупави,јер знају само за материјалне вредности ,али исто и лукави ,јер желе да те униште,иако глуме добронамерне људе ,који ти желе свако добро .
Зато најрадије ,да имам мало више унутрашње снаге преселио би се на српско село .Да напокон живим мирно и да нађем неку сељанку ,моји виртуелни пријатељи из Србије су ми рекли,да су код Вас сељанке поштене.Зато сањам овакав живот. Можда не би био богат ,али барем неби више имао толико стреса и живео биx мирно и срећно . Ово је све што сам хтео да кажем.

Zvuci kao pocetak nekog romanticnog stripa tipa Dilan Dog. Razocaran u zivot i ljude, odlazi na srpsko selo, i sa svojom seljankom ima republiku od dva clana... posle bi moglo da se razvija kao prica u Hajlenderu, ili mozda neka prica koja bi bila omaz etnoloskom bogatsvu Srbije, vampiri, vlaska magija, itd. Svaka epizoda novo ludilo, al na kraju svake epizode, ti i srpskai seljnka sve pokokate ili upokojite, i onda iz kreveta, zagrljeni, posmatrate mesecinu. Nije lose!

23 годишња ,ранљива ,словенска душа ,која сваке године све више и више мрзи модерни свет .Није увек било тако,али негативна искустава научиле су мене ,да овај свет је лош .Од компликованих и тешких породичних односа ,преко разочарања у лепши пол ,који је само знао да искористи моју наивност и ово ,да тражим љубав ,коју никада нисам пре у животу осетио .Ратови на три /четири фронта истовремено у детињству .Све ово довео је мене овде где тренутно јесам .Ноћима сањам да сам с неком женом негде далеко .Све даље од овог дегенерисаног ,модерног и проклетог света .Са женом којој могу веровати на реч ,да неће мене варати и да ће да буде лојална пре свега .Неки парк ,шуме ,језеро а усред свега онога моја кућа .И Ми . Ја и нека моја будућа вољена .Далеко од мржиње,свакаквих преваранта ,лажова ,лажних пријатеља и болесних сећања .Ово би било мој идеал .Јер немогу дуже да живим осамљен као вук међу тупавим овцама ,а можда и лисицама .Да лисице је одговорнија реч ,јер ова животиња је лукава ,иако кукавица у конфронтацији 1 вс 1 ,али увек може да те нападне иза-леђа .Исто тако и људи овде . Тупави,јер знају само за материјалне вредности ,али исто и лукави ,јер желе да те униште,иако глуме добронамерне људе ,који ти желе свако добро .
Зато најрадије ,да имам мало више унутрашње снаге преселио би се на српско село .Да напокон живим мирно и да нађем неку сељанку ,моји виртуелни пријатељи из Србије су ми рекли,да су код Вас сељанке поштене.Зато сањам овакав живот. Можда не би био богат ,али барем неби више имао толико стреса и живео биx мирно и срећно . Ово је све што сам хтео да кажем.

Poradi ti na sebi malo više, ne može biti da čitav svet ne valja i da te može spasiti bilo ko, pa ni srpska seljanka.
Srpske seljanke vole jake ljude domaćine, ostali izvise i piju pivo ispred jedine prodavnice u selu :lol:

Poradi ti na sebi malo više, ne može biti da čitav svet ne valja i da te može spasiti bilo ko, pa ni srpska seljanka.
Srpske seljanke vole jake ljude domaćine, ostali izvise i piju pivo ispred jedine prodavnice u selu :lol:

Sve ti objasnila naša prepametna Petunija :zag:
Vako navikle naše "seljanke" a ne nekg o kome moraju da brinu i strepe nad-njim ! :zkez:

Tek kad san sklopi decje glave ruse
i kad goluždravi Vlašici ozebu
Ratar i njegova žena sastanu se
u cardaku i na zemlji i na nebu.

Ruke što su vazdan milovale gvožde
sad na njenim vrelim bedrima vijore
Ratar ljubi tako ko da mulja grožde
Ratar grli ženu ko da njivu ore.

Mlada noc pocepa svoje ruho carsko
i stari Bog na nebu sve zvezde izbeci
kad Ratar posle oranja na štalskom
tavanu svoju ženu rašcereci.

Levi mu dlan brsti na Beloj glavici
oštri zubi oru na brdu Orlovcu
desna ruka vicna bicu i zdravici
striže crnu ovcu u dolu Vranovcu.

Kad se oran orac potrbuške pruži
povilenile bi i sede starice
Kad bi znale kako Ratar nocu pluži
mnoge bi carice bile ratarice.

Ratar voli tako kao da ratuje
ko da ruši zidove na tesnoj celiji
Ratar vodi ljubav ko da argatuje
u nekoj dalekoj zemlji Dembeliji.

A Ratarica, mlecna mlekarica
slatkomucenica s andeoskim likom
skida zlatnim prstima skorup sa karlica
razorana do pupka tupim raonikom.

Pucketaju kosti, pucketaju grede
i srucuje se ceramida s krova
Ratar drma stablo ko da trese zvezde
puca ko da motre ga svi preci iz rova.

Cvili pod njim ženica kao violina
podmazana belim lukom i sircetom
A slušaju je i Breg i Dolina
i prete joj nekim teškim bericetom.

Posle ljubavi ko i posle bitke
ratar hrce s buklijom dojke na svom dlanu
i sanja kako mu njene ruke vitke
sipaju melem na krvavu ranu.

Dva tela van voda i zemljine teže
što se sudariše u vecernjoj tami
smirena i topla sad spokojno leže
u senu kao u Kumovoj Slami.

Dobrica Erić

Poslednja izmena od moderatora:
pa imao si kamaru saveta na psiholologiji , ne odgovarea ti nijedan iako su svi dobronamerni !
Br zli ti je tu jako stručan i dao ti je baš dobru genezu tvog slučaja !
Ali ti neprihvataš nijedan savet !
Tebi takvo stanje ( Zatrovano, razočarenjem i ogorčenošću ) izgleda odgovara !
To je tvoja voda u kojoj najbolje plivaš !
Imam na stotina prijatelja u Poljskoj, Ukraini i Rusiji Sve divni i normalni ljudi !
kao i ovde sa svojim mukama, potrebama i nadanjima..... Samo tebi ne štimaju, te si zapucao čak ovde da nadješ srcu leka !

Ljudi,koji imaju neki savet za mene ili za one,koje mi stvarno dobro zele .Ismejavanje mi nije ovde potrebno.

Poljakromantiku,
problemi su ti nagomilani i takvi da ih ni jedan dobronameran čovek ne može ovde rešiti.
Eventualno možeš podeliti taj problem sa forumašima, i mnogo njih će te razumeti i dati korisne savete, gledajući tvoj problem, svako iz svog ula . To su već mnogi do sada uradili.
Ostalo je na tebi.

Ноћима сањам да сам с неком женом негде далеко .Све даље од овог дегенерисаног ,модерног и проклетог света .Са женом којој могу веровати на реч ,да неће мене варати и да ће да буде лојална пре свега .Неки парк ,шуме ,језеро а усред свега онога моја кућа .И Ми .

To je lep san.
O tome sanja svaki drugi čovek, u određenim godinama.
Park, šuma, jezero... i usled svega toga - tvoja kuća, podrazumeva veliko imanje koje moraš kupiti i održavati ga. To zahteva određeni početni kapital.
Dalje, i na tom imanju moraš nešto jesti, nečim se grejati, nešto obući. To, obično, srpska seljanka ne donosi u miraz. Znači, moraš raditi nešto na tom imanju. A onda će ti ostati malo vremena za romantiku.
Ovo nije materijalizam, ovo ti je čisto iskustvo.
Gde god da si, moraš da se trgneš iz letargije i da radiš. A to nećeš uspeti sam, u ovakvom stanju.

Popričaj konačno sa ocem. Usmeriće te na stručno lice koje će ti pomoći da rešiš problem u glavi. U međuvremenu završi fakultet.
Dobrih devojaka ima svuda. Naći ćeš ti Poljakinju. Poljakinje su najlešše žene na svetu.
Kad odeš u penziju, dođi ovde kod nas, sa svojom voljenom, kupi neki kućerak u Sremu... i bog da te vidi.

Glavu gore!

Poslednja izmena:
Bilo sam u vezi sa 3 i ovo je dovoljno.Kada sam bio mladji bio sam idealista ,ali sad znam mnogo vise.Raspravljao sam s ljudima ,koji su radili po Engleskoj,Francuskoj,Nemackoj i cuo sam,sto se nase zene tamo loze na camuge i arape.A meni je ovo odvratno. Mozes da kazes sta god hoces ,cak i da sam fasista,boli me uvo za ovo .Ukrajinke su kao Poljakinje,o Ruskinjama,Beloruskinjama imam mnogo bolje mislenje,za Moldavke neznam.

Bilo sam u vezi sa 3 i ovo je dovoljno.Kada sam bio mladji bio sam idealista ,ali sad znam mnogo vise.Raspravljao sam s ljudima ,koji su radili po Engleskoj,Francuskoj,Nemackoj i cuo sam,sto se nase zene tamo loze na camuge i arape.A meni je ovo odvratno. Mozes da kazes sta god hoces ,cak i da sam fasista,boli me uvo za ovo .Ukrajinke su kao Poljakinje,o Ruskinjama,Beloruskinjama imam mnogo bolje mislenje,za Moldavke neznam.

Svugde ti je to brate isto !
Gledaš ovaj naš šljam u zadruzi, ,na Pinku, i te ostale realiti baljezgarije !
I šta veliš ????

Radi se o tebi, šta traži i do kojih ti je osobina i kvaleteta partnerke stalo !
I zna se onda gde se šta nalazi ! :think:
Samo da ti kažem nisu ni seljanke kao što su nekad bile !
Mogu ti reći da su gradske cure naivnije od tih seljanki !

Ja sam rekao da trazim lojalnu i onu,koja neće varati .I romanticarku . Ne volim neoliberalni sljam .
Znam ruski jezik i imao sam posla isto sa Ukrajinkama i Ruskinjama i Beloruskinjama.Dovoljno je da kazem sto sam dosao da posetim Belorusiju kao 16 godisnji klinac 2011 godine.

- - - - - - - - - -

Dok Ukrajinke loze se na neSlovene i vecinom vole Evropsku uniju,zapadni nacin zivota,Beloruskinje i Ruskinje razmisljaju drugacije.Vecina njih je protiv rasnog mesanja ,za tradicionalne,porodicne ,prave vrednosti.Kod nas ima suvise zapadnog uticaja. Inace ja sam antiglobalista i mrzim moderne ,,vrednosti''.

Ja sam rekao da trazim lojalnu i onu,koja neće varati .I romanticarku . Ne volim neoliberalni sljam .
Znam ruski jezik i imao sam posla isto sa Ukrajinkama i Ruskinjama i Beloruskinjama.Dovoljno je da kazem sto sam dosao da posetim Belorusiju kao 16 godisnji klinac 2011 godine.

- - - - - - - - - -

Dok Ukrajinke loze se na neSlovene i vecinom vole Evropsku uniju,zapadni nacin zivota,Beloruskinje i Ruskinje razmisljaju drugacije.Vecina njih je protiv rasnog mesanja ,za tradicionalne,porodicne ,prave vrednosti.Kod nas ima suvise zapadnog uticaja. Inace ja sam antiglobalista i mrzim moderne ,,vrednosti''.

Brate , pa u tim zemljama ima cirka 40 miliona zdravih lepih i normalnih žene i nema za tebe nijedna :dash:
Ne pati nego traži dok ne nadješ, pa makar završio na severnom polu ili u staračkom domu!
Mora se pojaviti , samo budi uporan :bye:
Izvini na šali i ako sam bio malo grublji !
Zaviri malo u sebe i prepusti se ženskim čarima i NEeeee CEPIDLAČI !!!!!!!:zper:

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da trazim lojalnu i onu,koja neće varati .I romanticarku .

Svaki muškarac to traži.
Jedan u hiljadu to pronađe. Pa i to mu se izjalovi iz nekog razloga.
Misliš da u Srbiji mladi parovi ne raskidaju? Ono, ljubav do kraja života?
Pa i ovde ti je sve golo i boso. Sve to traži gde će da se uhlebi, uglavnom preko muževe grbače.
Tek tu i tamo je neka ženska potpuno nezavisna. Ali ona obično voli moderne "vrednosti".:D

Brate ,u Poljskoj imas ukupno sad 35 miljona stanovnika,kako onda mozes da imas 40 miljona zena ? Od 35 miliona 20 miljona stanove zena,od cega nekolko miljona je u godinama izmedju 60 a 100 godina :D...
PS Nemoj da se izvinjavas,ali sledeći put moras da imas iz pocetka malo vise postovanja prema coveku,koji je zbog svojih prosrpskih stavova dobijao pretnje od strane ustasa i siptara u inbox .

Back