мирјана б.
Domaćin
- Poruka
- 3.129
Ne !
Nije bilo ni za vreme Broza.
Није било затирања вјере за вријеме Броза?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne !
Nije bilo ni za vreme Broza.
Амин!
"Ако се обратимо извору Божанског Предања, одмах ће престати људска заблуда."
Свети Кипријан Картагински
Није било затирања вјере за вријеме Броза?![]()
није ти ово Кроација, па да сме ''по мало'' дозира (на кашичицу) Православно учење, јер је исповедање вере ТЕМЕЉ ВЕРЕ. То можда у НДХ установљавајте ''дозе'' за исповедња вере од Бога предате!!!
Ову земљу су основали два свеца, државу Свети Симеон(Стефан Немања), а оснивач СПЦ је Свети Сава.
Ако се некоме не свиђа шта су оснивачи ове државе причали и учили Србе, нека нађе друго место становања!
Бог ти помогао. Одличан пост. Да појаснимо зашто:Pomaze Bog, hvala za temu.
Mislim da bi trebali vise verovati i ispoljavati vjeru na sve moguce nacine.Pravoslavlje je vjera i niko je ne moze ugasiti u mom srcu. Drzanje i prenosenje Biblijskih citata je mnogo znacajna vjerska osobina. Ne samo graditi crkve i slicno. Danas ako kupis i okacis ikonu u kuci, mislis da si vjernik. Biti vjernik je besplatno.
Mir za narod Boziji.
Da li se zna poimence ko zatire Pravoslavlje?!
Није било затирања вјере за вријеме Броза?![]()
Комунисти су узрпирали СПЦ, дела ових лажних владика немају везе са Православљем.Uuuuu ybt,al' ste opasni vi pravoslavni talibani.
Sa kojim pravom ti pominjes Stefana Nemanju i Sv.Savu kada svi znamo tvoje misljenje o SPC?
Комунисти су их преобратили у атеисте.Nije bilo sa Titove strane!
Srbi su tada bili veci ateisti od Tita!
Комунисти су их преобратили у атеисте.
Срби нису безбожници, идентитет Срба је Светосавље, а не марксизам. Не лепи Србима оно што нисмо. мислиш да је свако са именом и презименом српским СРБин?Зашто онда већина тиг ''срба'' ради за странце и против Србије?Nije bilo sa Titove strane!
Srbi su tada bili veci ateisti od Tita!
Имате ли икону, знате ли шта је кућна Слава, јесте ли крштени ???
upravo tako, prodadose celu zemlju rujama, a sad ce ono sto je ostalo dati kinezima..sve sam go domaci izdajnik i peta kolona...Зашто онда већина тиг ''срба'' ради за странце и против Србије?
Срби нису безбожници, идентитет Срба је Светосавље, а не марксизам. Не лепи Србима оно што нисмо. мислиш да је свако са именом и презименом српским СРБин?Зашто онда већина тиг ''срба'' ради за странце и против Србије?
Све што је вредело од свештеника и народа је за време масона Тита, отишло због НЕПОКОЛЕБЉИВОСТИ или у јаме, на голи оток, кречане или у изгнанство(владика Николај један од тих).
Тебе је марксизам обесрбио!
Комунисти су их преобратили у атеисте.
Рекох ти да Србин-атеиста не постоји. Он је обесрбљен.Sta mislis STALKER, kada su Srbi lagali: onda ili sada?
Sta mislis STALKER, kada su Srbi lagali: onda ili sada?
Popovi mogu slobodno da propovedaju u crkvi, da prose ispred crkve i sakupljaju dobrovoljne priloge.
Crkvi nije mesto u politčkom životu, niti u vladinim organizacijama, ne mogu ućestvovati u državnom budžetu. Veronauku treba ukloniti iz državnih škola i škola u kojima se zastupa naučni pogled na svet.
Crkva je parazit koji ne vodi napretku društvu, po pravilu podstiče mržnju medju vernicima i odgovorna je za mnoga zla tokom istorije. Na primer širenje Islama, krstaški ratovi, mučenje i ubijanje "veštica", spaljivanje onih koji su tvrdili da se Zemlja okreće oko Sunca, podstrekavanje ratnih zločina i prikrivanje ratnih zločinaca i osumnjičenih za ratne zločine.
Они највреднији и најнепоколебљивији Срби(Светосавци и Православци) су побијени, а мањи број је емигрирао.Komunisti su vise Srba odvojili od vere za 50 god, nego Turci za 500god.
Нит си ти Исус, нит сам ја Павле!Pa sto su onda Srbi, kada su po tebi tako duboko verni, glumili ateiste za vreme Tita?
I to mnogo vise nego sto je bilo potrebno. Mnoooooogo!
(Sto bi rekao Isus Pavlu: "Dok petli ujutro ne zapevaju, TI CES ME SE TRI PUTA ODRECI...!")
Све што си навео својствено је католичкој цркви,православној не ! Ајд наведи један пример спаљивања вештица у Србији да је изведен од стране православних свештеника.
Izneo sam opšti stav prema crkvi. Medjutim i pravoslavna crkva ima svojih "bisera". Na primer
Сада барем знаш да православна црква није вршила злочине које си навео,или можда сматраш да би она требала на себе да преузме део кривице иако у њима није учествовала
А бисера има свуда,у апсолутно свим сегментима а не само у цркви.