"Zastrašujući snimak davljenja lazara! borio se za život, takmičari molili za pomoć, spasioci gledali kako umire, niko nije hteo da mu pomogne! "

Zauz

Buduća legenda
Poruka
40.907
https://www.republika.rs/hronika/hronika/571584/lazar-djukic-crossfit-snimak-davljenja

Screenshot_20240809-091001_Samsung Internet.jpg

Njega više nema i ne znam kakve pare ne mogu da ga vrate.
Ovo je užasan propust. Da nisu videli da se davi.
Piše i da su ostali takmičari primetili da je u nevolji i ne mogu da verujem
da mu niko nije pomogao.
Tuga!
Na takmicenju,na kom se podrazumijeva da ima spasilaca,a da mu niko ne pomogne.

Neshvatljivo da "obučeni" sapasioci ne primjete kad se neko bori za život?
Čak i profesionalni plivači mogu iz raznih razloga doći u situaciju da im je potrebna pomoć.. strašno..stvarno neshvatljivo. :(:(
Tacno , ali iskusan plivac prvo sto uci je da se odrzava na povrsini...
Ili vice ili se okrene na ledja
Ne ocekuje se od svakog da zna da pliva sa jednomn rukom, sa jednom nogom ili bez ruku i nogu...samo disanjem...

Iskusan plivac ocekuje dve stvari , da ga uhvati grc i da ga spuca infarkt ili neka neregularnost rada srca...usled hladne vode...

Ima jedan tip koji je preziveo 4 infarkta, i kaze ovako , najteze je preziveti prvi ...ne znas tacno sta se desava i sta je opasno sta nije...posle 2,3,4,5 tacno znas koliko je opasno i sta...

Da je reka pa da kazes vir ga vuce...tu ima takvih situacija vidis covek ne ume da se snadje a ne koristi prva pomoc plivanje...

Njega više nema i ne znam kakve pare ne mogu da ga vrate.
Ovo je užasan propust. Da nisu videli da se davi.
Piše i da su ostali takmičari primetili da je u nevolji i ne mogu da verujem
da mu niko nije pomogao.

Jeste, neko iz publike je skočio u vodu, ima na snimku. Ovo je propust spasioca koji su verovatno zverali ko zna gde (pratili trku, navijali....) umesto da detaljno gledaju u svakoga.

Mada meni ni taj momak nije jasan, ako već primetiš da nešto nije u redu, stani, digni ruku, uradi nešto... a ne da nastavljaš dalje ko sivonja. Čovek mora da osluškuje svoj organizam.

Back