ZAŠTO ............????????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa reci da ne lootamo i pišemo o živim vrstama.....i nekim stvarima koje nemaju veze sa odgovorom koji želiš da dobiješ....

Ova tema nije postavljena da bih ja teatralno dala odgovor, koji jedva čekate (naravno ne svi) da bi ga "raskomadali", nego da ako postoji iole dobre volje i razumevanja, dobijemo zajedno odgovor na ovo pitanje.
Ukoliko nije interesantno, a ne bih rekla da nije, ne moramo ga ni razmatrati.:D

Kako bi objasnila to da tigrovi imaju unikatne šare, da lavovi imaju unikatne pege oko njuške, a da je i kod jednih i kod drugih to ekvivalent otiscima prstiju ljudi?

Razmatramo čoveka kao neponovljivu ličnost, životinje nisu ličnosti. Otisci su dati kao primer različitosti u svakom pogledu.

Sama suština ličnosti je nepoveziva sa nastankom čoveka razvojem primitivnih vrsta, koje nikako nisu ličnosti.

Kako je to Darvin objasnio, molim nekog od poznavalaca da kaže.

paaaaa..r..nastao sam tako što je mama strašno volela da ima baš mene..... rodio sam se vrlo teško....porođaj je bio težak....mama se stidela tamo pred doktorima......imao sam 3, 75kg i 55 cm sam bio doogačak......1. željeno sam dete...... 2. droogo sam dete.........3. imao sam babe............4. bio sam radoznalo i nemirno dete........i mogao da se bijem...(koliko sam bio težak i doogačak kad sam se rodio)..........4. išao sam u vrtić..........5. mnogo sam voleo mooziku i da čitam.... 6. drooželjoobiv sam.........i tako sve neke lične stvari o mojoj ličnosti............

taisa.......a što čovek ima baš isti broj vratnih pršljenova kao žirafa......piše u enciklopediji bremov svet životinja.....što baš toliko.......(ne znam tačno broj).........što ista doožina creva kao svinja?

"Ličnost je jedan od temeljnih pojmova psihologije koji se odnosi na neponovljiv, relativno čvrsto integrisan, stabilan i kompleksan psihički sklop osobina, koji određuje karakteristično i dosledno ponašanje individue. U te osobine spadaju intelektualne sposobnosti, vrednosti, motivi, emocije, ciljevi i namere, način ponašanja. Ličnost je dinamička struktura koju čini sistem međusobno povezanih crta (sposobnosti, temperamenta, karaktera), motiva, vrednosti, stavova itd. Najopštije, to je stabilna organizacija individualnih karakteristika čoveka na osnovu koje se svaki pojedinac razlikuje od svih ostalih. Prema Olportu, ličnost je dinamička organizacija onih psiho-fizičkih sistema unutar individue koji određuju njeno karakteristično ponašanje i njen karakterističan način mišljenja. Prema psihoanalizi, ličnost je složen strukturalni i dinamički sistem koji obuhvata veći broj podsistema ili instanci. ......i td i td"

Ovo je žalosna izjava, to što ne poznaješ životinje i što te verovatno
ne interesuju, ne znači da nisu ličnosti. Pitaj nekog stručnjaka koji je proveo pola
životnog veka proučavajući karakter i psihologiju životinja pa onda pričaj o tome.

Ako si predhodno pročitao šta je ličnost, reći ću ti da poznajem životinje, imala sam papagaje, patka Paju i psa Šilju i zaista sam ih volelai držala u stanu, ali ličnost ljudska o kojoj pričamo je nešto drugo.

paaaaa..r..nastao sam tako što je mama strašno volela da ima baš mene..... rodio sam se vrlo teško....porođaj je bio težak....mama se stidela tamo pred doktorima......imao sam 3, 75kg i 55 cm sam bio doogačak......1. željeno sam dete...... 2. droogo sam dete.........3. imao sam babe............4. bio sam radoznalo i nemirno dete........i mogao da se bijem...(koliko sam bio težak i doogačak kad sam se rodio)..........4. išao sam u vrtić..........5. mnogo sam voleo mooziku i da čitam.... 6. drooželjoobiv sam.........i tako sve neke lične stvari o mojoj ličnosti............

taisa.......a što čovek ima baš isti broj vratnih pršljenova kao žirafa......piše u enciklopediji bremov svet životinja.....što baš toliko.......(ne znam tačno broj).........što ista doožina creva kao svinja?

Lepo je to što ti je podaren život, i tebi i meni i što si bio dobro dete i tako..., a što se tiče žirafe i pršljenova otkud znam, mislim da se nekako pokazalo da je dobro imati toliki broj pršljenova,......, ako čovek ima istu dužinu creva kao svinja to znači da se računalo da će neki ljudi jesti kao svinje, pa je za svaki slučaj dato svima, otkud bre znam?!:D:D:D

To što se karakter ne manifestuje isto kao kod čoveka, ne znači da je manje izražen nego
se možda manje vidi. Slabiji je ili čak ne postoji samo za ljude kojima je to teško da
shvate ili prihvate. A zanimljivo mi je to ljudi su nešto drugo... :lol:
Inače to da su ljudi nešto posebno je posledica jednog velikog kompleksa cele vrste,
kompleksa više vrednosti. Samo po većoj inteligenciji i . Ljudi su vredni isto koliko i
medvedi, i bilo koja druga vrsta. Izvinite otkud vi znate (recite izvor informacije) da je
inteligencija merilo (van)kosmičke važnosti vrste i koji je to uslov za postavljanje vrste na
tu listu važnih vrsta? Po mom mišljenju to je bežanje od realnosti (surove), ne smatram da
je bilo koja vrsta, bilo koliko inteligentna, nešto posebno u 'božanskom' smislu. I zaista se
kreće od premise koja je blago rečeno nedokaziva, da ne govorim o nelogičnosti. A to je
da su ljudi nešto posebno. Ako je bog sve stvorio, valjda je sve posebno. :?

Naravno da sve mora imati svrhu. Zar toliko kombinatorike u prazno i zar ti nije čudno da ista nije iscrpljena već rezultira savršenim. Da li misliš da je to tako reda radi? Nije baš ozbiljno tvoje razmatranje.:D

P.S. 1.) OK.

Naravno da ima svrhu. Kombinovanje gena omogućava "inteligenciju imunog sistema" tj. menjajući gene svake sledeće jedinke mi se štitimo od bolesti koje postoje i koje će se tek pojaviti.

To što se karakter ne manifestuje isto kao kod čoveka, ne znači da je manje izražen nego
se možda manje vidi. Slabiji je ili čak ne postoji samo za ljude kojima je to teško da
Inače to da su ljudi nešto posebno je posledica jednog velikog kompleksa cele vrste,
kompleksa više vrednosti. Samo po većoj inteligenciji i . Ljudi su vredni isto koliko i
medvedi, i bilo koja druga vrsta. Izvinite otkud vi znate (recite izvor informacije) da je
inteligencija merilo (van)kosmičke važnosti vrste i koji je to uslov za postavljanje vrste na
tu listu važnih vrsta? Po mom mišljenju to je bežanje od realnosti (surove), ne smatram da
je bilo koja vrsta, bilo koliko inteligentna, nešto posebno u 'božanskom' smislu. I zaista se
kreće od premise koja je blago rečeno nedokaziva, da ne govorim o nelogičnosti. A to je
Klap... Potpuno se slažem.

Dobro, ako mi ne rešimo ovaj problem, da pitamo nekog lava ili tigra?:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back