Zasto...?

Truman:
Zasto je u Bibliji jedna od Bozijih zapovesti da se ne sme lazno svedociti?.Zasto jednostavno ne pise da se nesme lagati.Da li tu postoji neka dvosmislenost?
Pazi mislim da pise i jedno i drugo. I ne lazi i ne svedoci lazno. To se tumaci kao dve razlicite stvari. Laganje je jednostavno, svi znamo sta je laz. Takodje i svedocenje treba shvatiti bas tako kako je i napisano. Misli se naravno na svedocenje protiv nekog. Zamisli grupu ljudi gde svi upiru u tebe prstom i govore da si kriv i gledaju te onako optuzenicki. Dodje tvoj drug, prijatelj ili bilo ko i slaze pred svima da si ti uradio tako i tako. Cela okolina veruje njemu. Zar ti to ne lici na nasu svakodnevnicu. Lepo Biblija kaze da je to greh.

Dobro, a sto su oni koji su pisali Bibliju, sto su i zasto su oni lagali i iskrivljavali Bibliju , odnosno nekadasnji Indzil ?

Ovo sve sa dokazima govorim, koje imam naravno, medjutim pitam ja vas,Da li je Isa a.s dosao da gradi mir ili ga je rusio, kao sto to danas rade krscani , a naricito zapadne "sile" ?

Decko, ti si ocigledno zbunjen. Ne vidim odakle tolika potreba da istaknes sve vrline svoje vere u zelji da ti ljudi kazu: Tako je, sad cemo svi da predjemo u u islam. Ti Bibliju nisi procitao ili nisi razumeo. Malo je onih koji uopste mogu da je shvate. I nemoj da pricas o stvarima koje realno ne poznajes. Ajde priznaj sebi neke stvari.
Mozda bi bilo najlepse kada bi se pronasao u svojoj veri. Onda, sigurna sam ne bi imao toliku potrebu da opovrgavas druge religije, koje i ne poznajes!
Ovo ti sve tipkam iz najbolje namere.

DA LI JE ISA ( Allahov mir I spas neka je na njemu )GRADIO MIR ILI GA JE RUSIO ?

Dragi moj komsija, ja govorim sa jasnim dokazima, a nema toga "sveti tajni" to onda vjera nije, u vjeri nema sveti tajni mislim u akidi-vjerovanju jer ljudima se treba objasniti vjere, ...

DA LI JE ISA ( Allahov mir I spas neka je na njemu )GRADIO MIR ILI GA JE RUSIO ?

Sta mislis ?

U Evandjelju po Mateju ( 5:9 ):

“Blago mirotvorcima, jer ce se zvati sinoviBozji!”

U Evandjelju po Luki (9:56 ):

“…jer sin covjeciji nije dosao da pogubi duse covjecije, nego da ih spase.”

U Evandjelju po Mateju (10:34):

“ Nemojte misliti da sam dosao Donizetti za zemlju mir! Nisam dosao da donesem mir, nego mac”.

U Evandjelju po Luki (12:49 I 51 ):

“(49) Dosao sam da bacim oganj na zemlju, pa kako bih zelio da se vec zapalio! (51) Mislite li da sam dosao donijjeti na zemlju mir ? Ne, kazem vam, nego razdor “.

Proturjecje je ocito. U prva dva teksta phalanx mirotvoricima “ blago mirotvorcima”, te tvrdnja da “ sin covjeciji nije dosao da pogubi duse ljudkse , nego da ih spasi”, da bi, samome sebi, u trecem I citron tekstu osporio miroljubivost I objasnio da je dosao sa macem da baci oganj I razdor za zemlju.

I tako se nezaobilazno namecu sud da Isa a,s nije dosao da spasi, nego da unisti I da nije od onih za koje se kaze: “ blago mirotvorcima.”

Abdurrahman:
Dobro, a sto su oni koji su pisali Bibliju, sto su i zasto su oni lagali i iskrivljavali Bibliju , odnosno nekadasnji Indzil ?

Ovo sve sa dokazima govorim, koje imam naravno, medjutim pitam ja vas,Da li je Isa a.s dosao da gradi mir ili ga je rusio, kao sto to danas rade krscani , a naricito zapadne "sile" ?
\

Zasto tvoj lazni bog, lazni prorok, ti i svi koji sledite ovu dvojicu lazljivaca iznosite lazna svedocanstva? Za takve kao sto ste vi i napisano je ovo da se
(1) pokazete kao lazljivci
(2) da shvatite da lazete protiv jedinog i velikog Boga, Onoga koji jeste u sva tri licnosti.

U ime Boga, Milostivog, Samilosnog

Dragi komsija, procitaj sledece:

U Tevratu je zapisano: Nistavnim me bogom na ljubomoru potakose, razdrazise me nistavnilima svojim, i ja cu njih ljubomornim ucinit, pukom nistavnim, razdrazit cu ih paganskim nekim narodom.

Vise je nego ocito da se pod rijecima" paganskim nekim narodom" misli na Arape koji su prije Muhammedova saws poslanstva bili toliko ogrezli u paganstvu da su ih Jevreji nazivali neznaboscima.

U Tevratu takodjer stoji zapisano: Od Jude zezlo se kraljevsko, ni palica vladalacka od nogu njegovih udaljiti nece dok ne dodje onaj kome pripada-kome ce se narod pokoriti."

U Evandjelju se nalaze sljedeca predskazanja o dolasku Muhammeda saws:

a) " U ono vrijeme pojavi se Ivan Krstitelj, propovjedajuci u pustinji judejskoj:'Obratite se' - govorio je-'jer je blizu kraljestvo nebesko!'.Pod rijecima "jer je blizu kraljestvo nebesko", BEZ sumnje se aludira na Muhammeda saws i najavljuje njegovo poslantvo, cime ce se zavesti red i vlast po nebeskim (Bozijim) zakonima.

b) " Kraljestvo je nebesko slicno gorusici zrnu koje netko uze i posija na svojoj njivi. Ona je, svakako, najsitnije od svega sjemena, ali kad uzraste, bude vece od drugog voca."

c) "Vama je bolje da ja odem, jer ako ja ne odem, Branitelj nece doci k vama. Odem li, poslat cu ga k vama.

On ce, kad dodje, dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh."

Dragi komsija...Zar i ova recenica iz Indzila-biblije, ne donosi radosnu vijesti o dolasku Muhammeda saws ? Tko bi drugi nego Muhammeda mogao biti spomenuti Branitelj? Tko bi drugi, osim njega, na svijetu mogao dokazati zabludu s obzirom na grijeh ?! Zar on nije taj koji je poslan u vrijeme dok je cio svijet bio ogrezao u neredu i porocima i dok je paganstvo kucalo na vrata, cak i sljedbenika Knjige(Jevreja i krscana) ? Tko je drugi nego Muhammed saws, poslije Isaova uzdignuca, dosao da svijet pozove Allahu, Gospodaru nebesa i Zemlje?

Back