Zašto zimovanje?

Ona Marge

Poznat
Poruka
9.583
Gledam slike poznanice, redovno na fb poslednjih nedelju dana objavljuje slike sa zimovanja.
I sad se pitam šta bi ja radila tamo i zašto ljudi idu na zimovanje.
Koliko dugo može da se bude napolju na snegu i koliko dana tako svaki dan pa da ne dosadi.
Meni i na moru dosadno da sam svaki dan na jednom mestu pa dnevno bar 50 km napravimo da pronalazimo nove plaže i avanture. A kad dođe veče, puno šetamo. Šta se radi uveče na zimovanju?
Da li u zimovanje spada i ceo program zanimacija koji neko osmišljava?
Stvarno me zanima kako izgleda jedan dan na zimovanju od vas koji ste bili ili idete.

Poruka
22.407
Gledam slike poznanice, redovno na fb poslednjih nedelju dana objavljuje slike sa zimovanja.
Koliko dugo može da se bude napolju na snegu i koliko dana tako svaki dan pa da ne dosadi.
Meni i na moru dosadno da sam svaki dan na jednom mestu pa dnevno bar 50 km napravimo da pronalazimo nove plaže i avanture. A kad dođe veče, puno šetamo. Šta se radi uveče na zimovanju?
Stvarno me zanima kako izgleda jedan dan na zimovanju od vas koji ste bili ili idete.
Skijaš li?

moonja..

Buduća legenda
Poruka
31.415
Mislio sam da si ti jedna dinamična, aktivna žena i da voliš sport, da isreažuješ, da isprobavaš sebe, da ti pogled doseže dalje od sveki i njene mačke, za ovo poslednje se šalim.

Ne kapiram ljude kojima je dosadno na moru. Eo, pošto sam samo malo skijao, al na Alpima o.g, 3 dana jbga, al gejša je gejša, trebaloje da juče otputujem na Brezovicu na produženi vikend.
Možeš dabudeš koliko hoćeš na snegu, dok ti ne dosadi. Nekad je toliko toplo, a pošto je vazduh razređen, kad je sunčano, možeš da izgoriš kao vadžajna, mnogo jače nego na moru. Nekad se slikam, tj. Sad više bordujem u kratkim rukavima. Ne poziraš, skijaš, borduješ, ili pešačiš. Nikad nije dosadno. Ode se na kuvano vino, rakiju, na toplu čorbu kad se umoriš. Na dobru klopu. Uveče mnogi ski centri imaju klubove. Moj drug ima kolibu na Brezovici, uveče se zezamo, sušimo pancerice, čizme pored kamina, a na smederevcu nas čeka topla večera ili pečemo krompir sa sirom ili kajmakom lol
Na planini je okej 5 dana ili nedelju. Nikad, al ni tren nije dosadno.

Poslednja izmena:

Ona Marge

Poznat
Poruka
9.583
Pa ne, zato i pitam, može li to da bude aktivnost kojom se baviš ceo dan a da ti ne dosadi i da te ne premori. Meni klizanje na primer dosadi posle sat vremena čak i kad se jezero zaledi kod nas pa imaš širinu i mogućnosti za svakojake egzibicije. I to me prilično umori, ne bi se mogla klizati više od dva sata.

winx vila

Iskusan
Poruka
5.456
jedan dan, samo jedan dan :d
sad bi tetejac dao muzicku podlogu :D

pa ovako pola sata pre otvaranja staza nacrtas se u skijasnici, ostavis obucu, nataknes pancerice i skije i 10 min pred otvaranje vec cekas u redu na ski liftu, a u glavi vec razradjujes network staza na kojima ces skijati.. i tako do zatvaranja, sve sa kombinatorikom kako se osusiti/presvuci za nocno skijanje.. pricam o nama koji volemo da skijamo..

cak i kad sam bila student sve je sto islo, sem sto se cirkalo po celu noc pa onda ranim jutrom burek i vruca rakijica, dve :lol: i opet sve isto, samo na ustrb spavanja. msm onda se u bg-u razvalis par dana da nadoknadis te neprospavane noci pa opet u krug

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.039
Išla sam dok sam bila mlađa i hladnoća mi nije toliko smetala.
Skijam od svoje 4-e godine, moji su svi sa očeve strane "skijaši".
To jeste strast,...ako te ne "radi" ili ne više, onda batališ i ne ideš.
P.S. Moja koleginica napr.uopšte ne skija, ali planinari.
Tako da i ne ide na more, nego i letinji
odmor provodi na planini.
Kako izgleda jedan dan na skijalištu:
Ustaješ rano (obično u 6h ujutru, doručak i čaj),onda ideš na skijalište, jer rano pada mrak. Skijaš dok možeš, vraćaš se i piješ topli čaj, neki idu u saunu da bi se ugrejali, ...uveče bilijar ili šta već gde ima od sadržaja i ležeš obično ranije.😁

Poruka
22.407
Pa ne, zato i pitam, može li to da bude aktivnost kojom se baviš ceo dan a da ti ne dosadi i da te ne premori. Meni klizanje na primer dosadi posle sat vremena čak i kad se jezero zaledi kod nas pa imaš širinu i mogućnosti za svakojake egzibicije. I to me prilično umori, ne bi se mogla klizati više od dva sata.
Može, nikada ne dosadi. Umori ali to je slatki umor, onaj umor koji voliš. Klizanja i meni dosta 90 min, i previše. Je ne idem na zimovanja jer su mi olimpijske staze na 20-ak minuta od stana. Ako se desi i da spavam na planini, to mi je tu-pred vratima pa ne računam kao odmor ili zimovanje.

Poruka
22.407
odmor na planini.
Ustaješ rano (obično u 6h ujutru, doručak i čaj),onda ideš na skijalište, jer rano pada mrak. Skijaš dok možeš, vraćaš se u piješ topli čaj, neki idu u saunu da bi se ugrejali, ...uveče bilijar ili šta već gde ima od sadržaja i ležeš obično ranije.😁
Ima noćno skijanje :P

Ona Marge

Poznat
Poruka
9.583
Može, nikada ne dosadi. Umori ali to je slatki umor, onaj umor koji voliš. Klizanja i meni dosta 90 min, i previše. Je ne idem na zimovanja jer su mi olimpijske staze na 20-ak minuta od stana. Ako se desi i da spavam na planini, to mi je tu-pred vratima pa ne računam kao odmor ili zimovanje.
E pa to me zanima, znači može biti celodnevna aktivnost a ne kao klizanje.
Jedino je pitanje koliko se oznojiš i koliko to prija tako mokar da se i dalje skijaš.

Poruka
22.407
E pa to me zanima, znači može biti celodnevna aktivnost a ne kao klizanje.
Jedino je pitanje koliko se oznojiš i koliko to prija tako mokar da se i dalje skijaš.
Bitno je pravilno se obući, imati kvalitetan donji veš, imati nešto od čiste vune preko da ti ne bude hladno i ako se oznojiš, a oznojićeš se :) Oblači se skijaška odjeća koja je prilagođena svemu, znojenju, minusima. Najbitnije je oblačiti s slojevito.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.039
Bitno je pravilno se obući, imati kvalitetan donji veš, imati nešto od čiste vune preko da ti ne bude hladno i ako se oznojiš, a oznojićeš se :) Oblači se skijaška odjeća koja je prilagođena svemu, znojenju, minusima. Najbitnije je oblačiti s slojevito.
Najmanji je problem obući se,...horor je kad moraš otići u WC ili se svući.
Tako da dok si na stazi,...trpi ti bešika samo tako. Nije loše staviti si i "pampers" za odrasle.:hehe:

Poruka
22.407
A šta se plaća, to što se skijaš po brdima ili ako je sneg veštački ?
Baš sam ne obaveštena
Evo npr. dnevna karta za odrasle ove sezone košta 42 km (21 euro). Ako u porodici četveročlanoj skijaju svi to je fina cifra za nekoliko sati skijanja. Može se kupiti i poludnevna, sedmična, sezonska ali i dalje ostaje skupo da bi to radio onoliko koliko želiš i voliš.

Ona Marge

Poznat
Poruka
9.583
E sad me je prošla i ona trunka volje da isprobam.
Znači za nas troje ski pas po danu preko 60 evra?
Mislim da ćemo za pare koje bi potrošili na ski pas otići još jednom do grčke i iznajmiti čamac za obilaske ostrva.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
25.039
E sad me je prošla i ona trunka volje da isprobam.
Znači za nas troje ski pas po danu preko 60 evra?
Mislim da ćemo za pare koje bi potrošili na ski pas otići još jednom do grčke i iznajmiti čamac za obilaske ostrva.
Jeste skupo zadovoljstvo. Da ne govorim o mogućim povredama ne daj bože, školi skijanja za početnike,...ključna stvar je kao kod svih zimskih sportova- ko ne voli zimu, taj ne baca pare!
Ako nisi dobar skijaš, ne možeš ni koristiti sve ski staze (samo one gde skijaju početnici).

Pacho Herrera

Iskusan
Poruka
6.137
Ne znam, pre bih ovako nešto.

W

Winter :)

Gost

Ukoliko odes na zimovanje od 10 dana vrlo mala verovatnoca je da ces svih 10 dana skijati onako kako se skija - nakon dorucka na pistu, mali odmor sa ruckom u planinskoj kolibi, pa nazad na pistu do mraka.
Fizicki je neizdrzivo. :)
Mi skijamo ili snowboardamo 4-5 dana, pa sauna, vecera u restoranu, setnja i to je to. Prerasli smo nocne izlaske. :)
Nakon tih 4-5 dana pravimo pauzu jedan dan kad idemo u spa/terme. Jedan dan planinarenje sa krpljama, pa opet na pistu.

Ja obozavam Alpe, sneg, skijanje, planinarenje, zimu, hladnocu, tisinu prirode. Volim razlicite piste, crvenu, crnu, razlicite tezine, pa zato ne idem na male planine koje imaju jednolicnu ponudu.
Zima je za mene najlepse godisnje doba. ❤️

moonja..

Buduća legenda
Poruka
31.415
A šta se plaća, to što se skijaš po brdima ili ako je sneg veštački ?
Baš sam ne obaveštena
Ma, kao, noćno probaš.
Kao i noćno kupanje na moru.
odmor provodi na planini.
Ustaješ rano (obično u 6h ujutru, doručak i čaj),onda ideš na skijalište, jer rano pada mrak. Skijaš dok možeš, vraćaš se i piješ topli čaj, neki idu u saunu da bi se ugrejali, ...uveče bilijar ili šta već gde ima od sadržaja i ležeš obično ranije.😁
U brate, u 6 haha..pa ni čika Jova od 83 god se ne budi tad da ide na stazu.
Ništa ti dečaci i alkohol uveče? Haha...
Jednom nam stala žica na noćnom skijanju, to je bio kraj za mene noćnog skijanja...al zato danju, zmaj sam.

moonja..

Buduća legenda
Poruka
31.415
Jeste skupo zadovoljstvo. Da ne govorim o mogućim povredama ne daj bože, školi skijanja za početnike,...ključna stvar je kao kod svih zimskih sportova- ko ne voli zimu, taj ne baca pare!
Ako nisi dobar skijaš, ne možeš ni koristiti sve ski staze (samo one gde skijaju početnici).
Max hejtujem zimu, al obožavam sneg i bord. Dokle god mi ne krckaji staračka kolena ili kuk, nedajbože, ili ne mogu da se obrnem kad roknem. I mi ŠAMPONI padamo.

Pa nauče, dobro sad, ne baš super, al već 1. Dana nek Mardž ide na tanjir...mislim da može.
I to je okej da se zabavi ako ode 1.x.