Zašto žene ređe žele više partnera?

Zašto žene žele jednog, a ne više njih?

• Osuda da je drolja/*****/fuksa (bezbroj sinonima ukazuje)

glasova: 5 41,7%
  • Nema toliko privlačnih muškaraca

glasova: 3 25,0%
  • Potreba za emotivnom vezanošću

glasova: 6 50,0%

• Ukupno glasova
    12
Ajde nek neki mod promeni red reči u rečenici. Ne zašto ređe žene žele više partnera, nego zašto žene ređe žele više partnera

Sve vreme razmišljam o gustini, ređe žene i gušće žene.
@Urwald
Ahahahahahahahaha
Brži mi bio tu jezik od pameti

Ispravite slobodno, meni ide u prilog da mi ne stoji nepismen naslov

Nagonski je i prirodno.
Već se neki osvrnuli na isto?
Muškarci su tu da oplode, čak i više žena - istovremeno, ako su u mogućnosti;
A žena je ta koja pauzira i vaga -čije potomstvo nosi. Jaje bira? :D
Neke paralele i floskule o jednakosti i izjednačavanju početne pozicije samim tim padaju u vodu?
Iako se to, naročito danas, potencira?
Da.
Ako žena želi Djecu, onda je tako.
Ali ako se žena izjednači sa muškarcima u smislu poimanja odnosa kao zadovoljstva, onda može da ima i više partnera.
Zavisi najviše od životnih vrijednosti.

Ali smatram da ne treba da se osuđuju žene, ako se ne osuđuju i muškarci za to isto ponašanje.
Želja za djecom je opet individualna životna vrijednost.
Ne svodi se žena samo na to da bude majka. To je ptrijahalna ideja: brige, njeguje, rađa itd.

Da.
Ali ako se žena izjednači sa muškarcima u smislu poimanja odnosa kao zadovoljstva, onda može da ima i više partnera.

Ali smatram da ne treba da se osuđuju žene, ako se ne osuđuju i muškarci za to isto ponašanje.
Ne svodi se žena samo na to da bude majka. To je ptrijahalna ideja: brige, njeguje, rađa itd.

Ona MOŽE da ima više partnera i tu se ne radi o moralu, jer njega stavljamo u stranu. Ne vidim nemoralnost u tome, ali mislim da to nije tema.

Nego je samo pitanje šta je korisno, dobro, šta nosi zadovoljstvo.

Na kraju, to svako može eskperimentalno da izmeri, jednostavno proba. Ja sam probala pa imam neki stav o tome (šta mi prija). Samo teoretisanje nije od neke koristi.

Inače, znam da je bezvezno na LjiSu pričati o etici, ali i moral postoji da bi bio koristan za ljude. Mislim, od Kanta, preko svetih spisa, kama sutre itd... To što se to kod nas svelo na malograđansko ogovaranje je druga priča. Moralno je ono što je korisno za sve. Sad, da bi se očuvala porodica moralno je bilo da žena nema više artnera.. U današnje vreme žene posebno ako su već rodile, sve to nema funkciju kao pre

Da.

Ja ne osuđujem žene koje žele da imaju veći broj partnera. Mislim da ih i muškarci, generalno, osuđuju čak i manje od moralnih žena, hm?
Muškarci jedino, osim u malom broju, izbegavaju da zasnuju porodicu kasnije da takvim ženama.
Da li se to razlikuje od žena, kada čuju da je neko muškarac bio sa mnogim ženama pre njih?

Patrijahalne ideje su držale društvo u poredku dugi niz godina. Rekao bih da je sve počelo da se urušava kada su i one uzdrmana feminističkim stavovima o jednakosti.

Ajde nek neki mod promeni red reči u rečenici. Ne zašto ređe žene žele više partnera, nego zašto žene ređe žele više partnera

Sve vreme razmišljam o gustini, ređe žene i gušće žene.
@Urwald

Zaintrigiralo me to 'gušće' žene - sta bi mogla biti ta gustina?
Da je neka razblazena forma ili tip, sigurno nije.

Back