Zašto žene obavezno farbaju sedu kosu a muškarci uglavnom ne?.

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
d2c15c227f0572f69841a1d35b8c78e9.jpg

81c40f67dfde939b0d90ff2ee35a7210.jpg
4fe6ee7576a5a900f0629afc3499efc7.jpg
U redu, ove žene jesu privlačne i sede, posebno ova dole desno i ova gore.
Ma da bi čini mi se bile još privlačnije sa drugom bojom kose ali ne previše.
Stvarno su lepe i ovako.

Ali imam sada jedno drugo pitanje.
Žena uđe u vezu sa kosmatim muškarcem, nakon nekog vremena ovaj izgubi kosu na temenu i na gornjem delu glave, ostane mu kosa samo sa strane.
Ženi je taj muškarac i dalje podjednako fizički atraktivan kao i kada je imao kosu.
Ako bi se to desilo ali sa zamenjenim ulogama, da žena tako izgubi kosu.
Muškarcu bi ta žena u najmanju ruku bila jakooo odbojna, fizički.
Možeš li to da mi objasniš, zašto je u jednom smeru OVAKO a u drugom ONAKO?.

Poslednja izmena:

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
Evo, kada si već psotavial GIF sliku.
Biću konkretan.
Žene kažu da im je kod muškarca bitna i kosa kao deo fizičko-seksualne pojave muškarca.
Ako je tako.
Kako je onda moguće da muškarac sa OVAKVOM kosom kao na slici gore i muškarac koji IMA KOSU NA SVIM MESTIMA GDE TREBA DA JE IMA,
budu podjednako atraktivni ženama.
Kako im muškarci sa ovakvom kosom kao ovaj lik gore,
hajde upotrebiću taj izraz ma da nije lepo,
nisu OGAVNI, JAKO ODBOJNI?.
Muškarcima bi žene sa ovakvom kosom bile JAKO ODBOJNE, bez obzira na lice, telo,...
ZAŠTO je to TAKO?.
Konkretno objašnjenje?.

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
Ok, hajde da preformulisem.
Pitao si zasto su sedi muskarci podjednako privlacni kao nesedi muskarci, za razliku od zena koje farbaju kosu i igra im uloga sedog.
Zato sto je kod zena kultura da se doteruju i fizicki izgled u njihovom tom svrstavanju u toj seksualnoj hijerarhiji igra vecu ulogu. Barem sto se toga tice.
Takodje, muskarci i zene su razliciti sto se tice privlacnog pa i kad je spoljnje u pitanju.
Zenama je bitan taj emocionalni nadrazaj da dozive kroz i fizicku pojavu i utisak. S toga, cesto, sed muskarac zapravo bude i privlacniji od nekog mladjeg s punom kosom i bujnom. Zasto? Zato sto odaje utisak Tatice. Tatica tip? Zavrsava stvari, ima iskustvo u zivotu, iskustvo pa i u seksu. Zato zene vole kod muskaraca ruke - jacina, sigurnost, spretnost, motoroika, gledaju drugacije na facijalnu strukturu od muskaraca.
Zato na pr, cesto, kada ti neka zena kaze za neku drugu zenu, vidi, ova je bas lepa. A tebi nekako kao crtani film. Lepuskasta ali je sva nekako karikaturna po tvom ukusu. I td...mnogo je duboka tema. Tice se i danasnjeg shvatanje zena kroz emancipaciju, pa je, kulturoloski, najpre na zapadu, uvredljivo komentarisati zene zasto se ne farbaju. A tamo ces na primer cesto sresti zenu, pa i mladu koja se ne farba. Seda kosa, ili proseda. Drugo i shvatanje. Nekada se farbanje kose, sminkanje, smatralo signalom, u smislu govora tela- da zena zeli da izgleda seksi. Danas se na zapadu to definise striktno kulturom koja potice iz vremena nastanka pozorista. Tj da je pozoriste to koje je pokrenulo kulturu sminkanja. Doduse tada se zene nisu ni bavile glumom, pa su se muskarci zapravo sminkali onda kada bi trebali da glume zenu, ali ajd sad... Dakle zavisi i od kulture.
Kod nas se danas i muskarci farbaju, doteruju, cupkaju obrve, pre je to bilo nezamislivo. Do skoro. Do skoro se takav muskarac nazivao metroseksualcem. Drugim recima na granici sa gejem a paravan su mu zene,a mozda i nisu? a mozda i jesu? Danas je to uobicajeno.
Dakle, vezano za pozoriste sam ti objasnio. Jel i dalje skrecem s teme?
A bre, ti ovde sve lepo napisa ali promašio si odgovor an temu.
Nisi odgovorio ono što se traži.
Ja tebe pitam sledeće.

Žena uđe u vezu sa kosmatim muškarcem.
Nakon godinu dana veze, desi se da taj muškarac izgubi kosu na temenu i na gornjem delu glave.
To je najčešći slučaj.
Taj muškarac toj ženi, kao vizuelno-fizički-seksualna pojava ostaje podjednako privlačan kao i dok je imao kosu.
U najgorem slučaju, neznatno odbojniji ali i dalje privlačan.

Ako bi se desilo suprotno.
Da žena izgubi kosu na tim ili bilo kojem mestu.
Njena seksualna privlačnost bi opala za 70,80,90%.

Zašto je to tako?.

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
U redu, ove žene jesu privlačne i sede, posebno ova dole desno i ova gore.
Ma da bi čini mi se bile još privlačnije sa drugom bojom kose ali ne previše.
Stvarno su lepe i ovako.

Ali imam sada jedno drugo pitanje.
Žena uđe u vezu sa kosmatim muškarcem, nakon nekog vremena ovaj izgubi kosu na temenu i na gornjem delu glave, ostane mu kosa samo sa strane.
Ženi je taj muškarac i dalje podjednako fizički atraktivan kao i kada je imao kosu.
Ako bi se to desilo ali sa zamenjenim ulogama, da žena tako izgubi kosu.
Muškarcu bi ta žena u najmanju ruku bila jakooo odbojna, fizički.
Možeš li to da mi objasniš, zašto je u jednom smeru OVAKO a u drugom ONAKO?.
A i moram da primetim, ovo nije STARAČKA nijansa SIVE, ovo nije bukvalno SEDA boja kose.
Sa starački sedom bojom ne bi bile ovako atraktivne.
Bar ne uživo.
Zavisi.
Ali odgovori mi molim te na pitanje iznad.

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
Farbam da izgledam lepše
a što muškarci ne pitanje za njih
U redu, hvala na odgovoru.
Ali pazi sada.
Paula, imaš sledeću sitvaciju, tačnije 2 sitvacije za poređenje.

SITVACIJA 1.
Žena uđe u vezu sa kosmatim muškarcem.
Nakon godinu dana veze, desi se da taj muškarac izgubi kosu na temenu i na gornjem delu glave.
To je najčešći slučaj.
Taj muškarac toj ženi, kao vizuelno-fizički-seksualna pojava ostaje podjednako privlačan kao i dok je imao kosu.
U najgorem slučaju, neznatno odbojniji ali i dalje privlačan.

SITVACIJA 2.
Ako bi se desilo suprotno.
Da žena izgubi kosu na tim ili bilo kojem mestu.
Njena seksualna privlačnost bi opala za 70,80,90%.

Zašto je to tako?.
Možeš li to da objasniš sa aspekta seksualnosti žene?.
Kako god, samo objasni.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.930
Biću konkretan.
Žene kažu da im je kod muškarca bitna i kosa kao deo fizičko-seksualne pojave muškarca.
Ako je tako.
Kako je onda moguće da muškarac sa OVAKVOM kosom kao na slici gore i muškarac koji IMA KOSU NA SVIM MESTIMA GDE TREBA DA JE IMA,
Muškarcima bi žene sa ovakvom kosom bile JAKO ODBOJNE, bez obzira na lice, telo,...
ZAŠTO je to TAKO?.
Konkretno objašnjenje?.

jer svako za sebe definiše šta mu je privlačno. To je moje lično mišljenje i samo vizuelna percepcija
Takođe me ne zanima dešifrovanje zašto je to tako

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
Biću konkretan.
Ako je tako.
ZAŠTO je to TAKO?.
Konkretno objašnjenje?.

jer svako za sebe definiše šta mu je privlačno. To je moje lično mišljenje i samo vizuelna percepcija
Takođe me ne zanima dešifrovanje zašto je to tako
Pa jel su tebi seksualno privlačni muškarci koji NEMAJU kosu na temenu i gornjem delu glave, imaju je samo okolo?.
Kao što je ovaj lik sa tvoje slike, takva kosa.
Da li si videla nekog takvog muškarca koji te je seksualno privukao?.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.930
Biću konkretan.
Ako je tako.
ZAŠTO je to TAKO?.
Konkretno objašnjenje?.

Pa jel su tebi seksualno privlačni muškarci koji NEMAJU kosu na temenu i gornjem delu glave, imaju je samo okolo?.
Kao što je ovaj lik sa tvoje slike, takva kosa.
Da li si videla nekog takvog muškarca koji te je seksualno privukao?.

nisu

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
O
nije mi seksipilno, da

kao sto i ja nisam svakome seksipilna
Ok.
Znači ti nikada ne bi mogla da budeš u vezi sa proćelavim muškarcem jer te seksualno odbija njegova ćelava glava, proćelava tačnije.
Čak i ako je npr taj muškarac viši od tebe, ima prelepo lice, dopada ti se sve na njemu i u njemu, ali eto, proćelav je i to te prosto odbija,
ne možeš biti sa njim jer je proćelav?.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.930
O

Ok.
Znači ti nikada ne bi mogla da budeš u vezi sa proćelavim muškarcem jer te seksualno odbija njegova ćelava glava, proćelava tačnije.
Čak i ako je npr taj muškarac viši od tebe, ima prelepo lice, dopada ti se sve na njemu i u njemu, ali eto, proćelav je i to te prosto odbija,

🤷🏻‍♀️

Za koje novine klepas statistiku ?

Agora1983

Zainteresovan član
Poruka
163
🤷🏻‍♀️

Za koje novine klepas statistiku ?
Ok.

JEL MOŽE KONKRETAN ODGOVOR an OVO PITANJE.
DA ili NE?.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.930
Ok.

JEL MOŽE KONKRETAN ODGOVOR an OVO PITANJE.
DA ili NE?.

Ne :)