Oni ih proizvodili? KJ je bila jedna najobičnija zaostala monarhija u pokušaju samo da bude moderna.Подморнице је имала и КЈ.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Oni ih proizvodili? KJ je bila jedna najobičnija zaostala monarhija u pokušaju samo da bude moderna.Подморнице је имала и КЈ.
A šta su lepše Švajcarci živeli? Vozili su nemačka kola i šta još?Relativno gledano ljudi u SFRJ nisu pristojno živeli u poređenju sa ljudima u Švajcarskoj.
I zato je KJ bila treća najnerazvijenija zemlja u Evropi?индустрализација се спроводила постепено,
Šta je bilo neplanski u industrijalizaciji SFRJ?а не као у СФРЈ нападно и без дугорочног плана,
Imali su mnogo veću kupovnu moć pa ti misli o tome.A šta su lepše Švajcarci živeli? Vozili su nemačka kola i šta još?
I šta su kupovali a da građani SFRJ to nisu mogli osim nemačkih automobila? Kada si čuo da je negde bila navalica švajcarskih turista?Imali su mnogo veću kupovnu moć pa ti misli o tome.
Evo ti link https://pescanik.net/sta-je-istina-o-privrednom-rastu-sfr-jugoslavije/KJ je bila jedna najobičnija zaostala monarhija u pokušaju samo da bude moderna.
Koliko je Jugoslovena otišlo da radi u Švajcarsku i koliko je Švajcaraca otišlo da radi u SFRJ?I šta su kupovali a da građani SFRJ to nisu mogli osim nemačkih automobila? Kada si čuo da je negde bila navalica švajcarskih turista?
I šta su ti novi Švajcarci tamo stekli što ljidi ovde nisu? Izabrali su da žive po onim planinčugama tamo umesto da uživaju ovde na lepom Suncu pod vedrim nebom.Koliko je Jugoslovena otišlo da radi u Švajcarsku i koliko je Švajcaraca otišlo da radi u SFRJ?
pescanik ''strucni casopis za ekonomiju''
Svajcarci se nestati zbog imigranata, onda ce im vredeti ''kupovna moc''Imali su mnogo veću kupovnu moć pa ti misli o tome.
Народ је живео на селу и није бежао на запад као у СФРЈ.Narod je živeo na selu jer nije imao alternativu. A koja su to bila ulaganja na selu? Struja, voda i asfalt? Ne bih ja to baš tako relao.
И СССР је слао људе у свемир па је био и остао беда за своје становништво до краја постојања.Није само Павић о томе писао, у многим југословенским филмовима који су настали после смрти Броза када је репресија мало посустала се то види, препоручујем О покојнику све најлепше из 1984.Mnogo gledaš Bolji život. SFRJ je do 90-tih bila veliki izvoznik, proizvodila je sve osim raketa za let u svemir da se tako izrazim. A te fore iz Boljeg života je nešto što je Pavić negde video pa ubacio u film. On sve vreme u svojim serijama kritikuju SFRJ a ta država ga je stvorila.
Не али су имали своја средства да их купе, али не из зајмова и кредита.Oni ih proizvodili? KJ je bila jedna najobičnija zaostala monarhija u pokušaju samo da bude moderna.
Није.I zato je KJ bila treća najnerazvijenija zemlja u Evropi?
Комплетна индустријализација, прављене су фабрике и тамо где не треба само да би се што пре створила радничка класа у градовима док о исплативости тога нико није водио рачуна, одлука је била политичка а не економски заснована.Šta je bilo neplanski u industrijalizaciji SFRJ?
Tito i ja film? Glumi Lazar Ristovski koji sada izigrava ofucanog plejboja. Branislav Lečić gde glumi policajka koji čeka Tita da dođe? Lečić propali plejboj i propali političar. Onaj Mihailović koji je napisao onu bljuvotinu "Kada su cvetale tikve"? Takvima nikada neće ništa biti dobro sve dok oni "dobro ne zajašu kamilu".И СССР је слао људе у свемир па је био и остао беда за своје становништво до краја постојања.Није само Павић о томе писао, у многим југословенским филмовима који су настали после смрти Броза када је репресија мало посустала се то види, препоручујем О покојнику све најлепше из 1984.
Ко је поменуо филм Тито и ја, Лечића и Ристовског?Јел и Душан Ковачевић један од тих!Tito i ja film? Glumi Lazar Ristovski koji sada izigrava ofucanog plejboja. Branislav Lečić gde glumi policajka koji čeka Tita da dođe? Lečić propali plejboj i propali političar. Onaj Mihailović koji je napisao onu bljuvotinu "Kada su cvetale tikve"? Takvima nikada neće ništa biti dobro sve dok oni "dobro ne zajašu kamilu".
Mi ovde govorimo o SFRJ ali kada smo već kod toga ljudi u bivšem SSSR žive mahom u kućama i stanovima koji su izgrađeni u to doba. Izlaze mi nonstop neke Ruskinje sa sela i sve voze stare traktore sovjetske proizvodnje. Koja beda u Rusiji do onog foliranta Gorbačova? Četništvo trba da postane dijagnoza jer sa vama izgleda razgovor je nemoguć.
Koliko je Jugoslovena otišlo da radi u Švajcarsku i koliko je Švajcaraca otišlo da radi u SFRJ? Šta nam govore ti brojevi?I šta su ti novi Švajcarci tamo stekli što ljidi ovde nisu? Izabrali su da žive po onim planinčugama tamo umesto da uživaju ovde na lepom Suncu pod vedrim nebom.
Peščanik se poziva na mišljenje Ljubomira Madžara a on je jedan od najuglednijih ekonomista u Srbiji.pescanik ''strucni casopis za ekonomiju''
Bezveze ti je poređenje. Švajcarska nije vekovima ratovala ali je služila nacistima kao letovalište a Jugoslavije se uvek digne iz pepal bukvalno.Koliko je Jugoslovena otišlo da radi u Švajcarsku i koliko je Švajcaraca otišlo da radi u SFRJ? Šta nam govore ti brojevi?
Tvoj odgovor je zamena teza. Mi diskutujemo o mojoj tvrdnji da relativno gledano ljudi u SFRJ nisu pristojno živeli u poređenju sa ljudima u Švajcarskoj.Bezveze ti je poređenje. Švajcarska nije vekovima ratovala ali je služila nacistima kao letovalište a Jugoslavije se uvek digne iz pepal bukvalno.
Pa nije zamena teza nego ti je adekvatan odgovor. Rukovodstvo i narod SFRJ su morali da vade zemlju iz pepela i svinjca jer su je ovi prethodni tamo gurnuli.Tvoj odgovor je zamena teza. Mi diskutujemo o mojoj tvrdnji da relativno gledano ljudi u SFRJ nisu pristojno živeli u poređenju sa ljudima u Švajcarskoj.
Tvoj odgovor je zamena teza jer diskutujemo o mojoj tvrdnji da relativno gledano ljudi u SFRJ nisu pristojno živeli u poređenju sa ljudima u Švajcarskoj.Pa nije zamena teza nego ti je adekvatan odgovor. Rukovodstvo i narod SFRJ su morali da vade zemlju iz pepela i svinjca jer su je ovi prethodni tamo gurnuli.
Зато што нису имале ни ван Југославије.
КЈ је по том питању пратила трендове
To je bila privatna država kralja Aleksandra i Nikole Pašića, tačnije njegovog sina. Izdeljena na nekakve banije bez ikakve istorijske osnove, država sa političkom nestabilnošću. Država u kojoj Srbija nije postojala, postojala je mislim dve godine na početku i posle je ukinuta.Posle Prvog svetskog rata određene zemlje jesu po Evropi dale to pravo ženama. Tako da Jugoslavija nije pratila trend, već je bila zapravo konzervativna; upravo se odupiraka trendu. Čuj, da pravo ustavom, ali ne i zakonom. Da je bila sistemski uređena i ozbiljna država, ne bi to tako moglo potrajati ni manje ni više no celih 20 godina.
To je bila privatna država kralja Aleksandra i Nikole Pašića, tačnije njegovog sina. Izdeljena na nekakve banije bez ikakve istorijske osnove, država sa političkom nestabilnošću. Država u kojoj Srbija nije postojala, postojala je mislim dve godine na početku i posle je ukinuta.
Idila u odnosu na Kraljevinu što potvrđuju ekonomski podaci iz toga vremena. Ekonomski razvoj ne nemoguć uz političku nestabilnost. Na kraju par godina je bila nestabilna zbog nacionalističkih težnji.A koliko stabilnom bi nazvao državu koja je za oko 45 godina svog postojanja donela čak 4 različita ustava?
To je po jedan ustav na skoro svakih 11 godina.
Idila u odnosu na Kraljevinu što potvrđuju ekonomski podaci iz toga vremena. Ekonomski razvoj ne nemoguć uz političku nestabilnost. Možda na kraju par godina je bila nestabilna zbog nacionalističkih težnji.