Zašto žene ne taksiraju?

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.553
Zapravo, u mom gradu ima dosta žena-taksista... tj. taksistkinja.
Daleko je to od Beograda, ali... drago mi je da nisam čula da su išta drugačije tretirane od svojih kolega, osim kada iz gepeka treba da se istovari nešto, onako... malo teže.
Ne očekuješ od devojke/žene da se nateže propratnim prtljagom, a muškarac to odradi bez da očekuje ikakvu nadoknadu.
Gledam stotinak dinara da doplatim kad to muškarci urade... ovi naši, jer u inostranstvu samo otvore gepek pa se snalazi sama sa svojim stvarima.
I tamo ima lepo vaspitanih ljudi koji hoće da pomognu, ali nije im u obavezi.

Metla na vestici

Zaslužan član
Poruka
114.869
Zašto je skoro nemoguće kod nas videti ženu koja vozi taksi, nego su taksisti samo muškarci? Iako veliki broj žena su vozači kola danas, ne možete ih primetiti da taksiraju.
U čemu je stvar?
Ima par kom vidjala sam
Razlog je vrlo prost - zamisli koliko bi se povecao broz zena zrtava kad bi taksirale u jednakom broju kao i muskarci
Sta mislis koliko bi dnevno bilo silovanja, pljacke, ubistva tih zena vozaca

Ko misli da je posao taksiste p dim neka u dva nocu pusti nepoznate osobe u svoj auto, na zadnje sediste... Da vas vidim junacine

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.553
Ima lar kom vidjala sam
Razlog je vrlo prost - zamisli koliko bi se povecao broz zena zrtava kad bi taksirale u jednakom broju kao i muskarci
Sta mislis koliko bi dnevno bilo silovanja, pljacke, ubistva tih zena vozaca

Ko misli da je posao taksiste p dim neka u dva nocu pusti nepoznate osobe u svoj auto, na zadnje sediste... Da vas vidim junacine
To bi trebalo da je posao kao i svaki drugi.
Funkcija taksiste ma kog pola je da te odveze sa tačke A do tačke B.
Interesantno je kako i na putu od tačke A do tačke B stvari mogu da pođu naopako, a još gore ako si žena.

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.553
Narkomanu je prilično svejedno da li je žena ili muškarac.
Zato i kažem da ne pišem iz Beograda, čak ni iz drugog, trećeg ili četvrtog grada po veličini.
Ja sam neka peta liga! :D
Kod nas ovde je grad velika simbioza i nema ko ne zna onog drugog. Bukvalno se i u mraku raspoznaje ko je ko.
Najteže je taksistima koji razvoze decu iz klubova i kafana, ali najdalje što se desilo je bilo da je taksista zadužen da letvu od čoveka isporuči na prag roditeljima, ili eto, tačno na prag gde živi.
To nije posao za devojku/ženu.
Na prvi pogled, šta je loše u tome da žensko sedne za volan i bude taksista?
Paaa... ipak ima mnogo razloga da ona to uopšte ne poželi za sebe, pa sve i da je to samo dnevna smena.

Pacho Herrera

Poznat
Poruka
7.329
Zato i kažem da ne pišem iz Beograda, čak ni iz drugog, trećeg ili četvrtog grada po veličini.
Ja sam neka peta liga! :D
Kod nas ovde je grad velika simbioza i nema ko ne zna onog drugog. Bukvalno se i u mraku raspoznaje ko je ko.
Najteže je taksistima koji razvoze decu iz klubova i kafana, ali najdalje što se desilo je bilo da je taksista zadužen da letvu od čoveka isporuči na prag roditeljima, ili eto, tačno na prag gde živi.
To nije posao za devojku/ženu.
Na prvi pogled, šta je loše u tome da đensko sedne za volan i bude taksista?
Paaa... ipak ima mnogo razloga da ona to uopšte ne poželi za sebe, pa sve i da je to samo dnevna smena.
Vama je bolje sigurno nego u Bg. Bezbednost je bitnija od krpica i bioskopa u ušću.

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.553
Vama je bolje sigurno nego u Bg. Bezbednost je bitnija od krpica i bioskopa u ušću.
Bila sam i tamo. Nekoliko godina sam se vrtela po tom divnom gradu za sebe zbog studija i svega dva puta odbranila svoju torbu od lokalnih torbara kao da mi život zavisi od toga, a možda mi je torba u oba slučaja vredela smešno malo, izuzev dokumenata. Isto toliko puta sam se služila taksi službom jer... ko gradskim prevozom ne može da stigne na svoje mesto, tu ne treba ni da bude.
U mom gradu se tim torbarima/tašnarima ne isplati da rade... oni upravo idu u veće gradove gde ima makar šta i da se istorbari/istašnari, mada... i to je sad veliki znak pitanja obzirom da je građanština em osiromašila, em ne nosi novac više sa sobom kao pre... Mislim, samo nešto razmišljam onako.
Mi imamo narkomane, ali je javna tajna ko su...
Imamo pijanu stoku, i to je javna tajna...
Tako ni muški taksisti ne izigravaju sreću sa narkomanima, a pijanu stoku tako... svakodnevno moraju da lakte da se snađu da ubodu svoju adresu i svoja vrata.

Pacho Herrera

Poznat
Poruka
7.329
Bila sam i tamo. Nekoliko godina sam se vrtela po tom divnom gradu za sebe zbog studija i svega dva puta odbranila svoju torbu od lokalnih torbara kao da mi život zavisi od toga, a možda mi je torba u oba slučaja vredela smešno malo, izuzev dokumenata. Isto toliko puta sam se služila taksi službom jer... ko gradskim prevozem ne može da stigne na svoje mesto, tu ne treba ni da bude.
U mom gradu se tim torbarima/tašnarima ne isplati da rade... oni upravo idu u veće gradove gde ima makar šta i da se istorbari/istašnari, mada... i to je sad veliki znak pitanja obzirom da je građanština em osiromašila, em ne nosi novac više sa sobom kao pre... Mislim, samo nešto razmišljam onako.
Mi imamo narkomane, ali je javna tajna ko su...
Imamo pijanu stoku, i to je javna tajna...
Tako ni muški taksisti ne izigravaju sreću sa narkomanima, a pijanu stoku tako... svakodnevno moraju da lakte da se snađu da ubodu svoju adresu i svoja vrata.
Bio sam u da kažem faveli (danju , doduše=) gde noću izlazi vojska sa dugim cevima zbog pljački i tog otimanja tašni i telefona a gde i taksisti učestvuju. Nigde se bolje nisam proveo u životu. :lol: Imao sam jednu polusituaciju koju sam snimio na vreme i izbegao na fino jer, nismo ni mi srbi sisali vesla. tzv street smart

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.553
Bio sam u da kažem faveli (danju , doduše=) gde noću izlazi vojska sa dugim cevima zbog pljački i tog otimanja tašni i telefona a gde i taksisti učestvuju. Nigde se bolje nisam proveo u životu. :lol: Imao sam jednu polusituaciju koju sam snimio na vreme i izbegao na fino jer, nismo ni mi srbi sisali vesla. tzv street smart
Definitivno sam za to da koliko god mesta za svog života možemo da prođemo i doživimo (i preživimo), je od Boga dar.
Definicija je uvek ista: U Rimu biti Rimljanin.
Dakle, stvar je u Rimu ne biti Srbin. Šta misliš o tome?
U svakom slučaju, devojke/žene koje su kadre da budu taksistkinje, mogu da voze i kamione i da zarađuju dobro, a da ne staju da voze svaku budalu, tj. voze i ne gledaju okolo da li kome treba vožnja.
Kamion je nešto drugo... nema se vremena da se gleda kog pola je vozač, nismo i ne treba da budemo u obavezi, tj to uopšte treba da izbacimo iz glava, da vozimo ikog osim onoga što prevozimo... i brat mi je rekao da ima koleginice koje rade uporedo sa njim uspešno i bez trzavica na konto toga što su ženskog pola.

Pacho Herrera

Poznat
Poruka
7.329
Definitivno sam za to da koliko god mesta za svog života možemo da prođemo i doživimo (i preživimo), je od Boga dar.
Definicija je uvek ista: U Rimu biti Rimljanin.
Dakle, stvar je u Rimu ne biti Srbin. Šta misliš o tome?
U svakom slučaju, devojke/žene koje su kadre da budu taksistkinje, mogu da voze i kamione i da zarađuju dobro, a da ne staju da voze svaku budalu, tj. voze i ne gledaju okolo da li kome treba vožnja.
Kamion je nešto drugo... nema se vremena da se gleda kog pola je vozač, nismo i ne treba da budemo u obavezi, tj to uopšte treba da izbacimo iz glava, da vozimo ikog osim onoga što prevozimo... i brat mi je rekao da ima koleginice koje rade uporedo sa njim uspešno i bez trzavica na konto toga što su šenskog pola.
Slažem se ali ako vidim sumnjive karaktere, obići ću, neću nositi nakit , mahati telefonom i "tražiti" da me opljačkaju. Naravno, žene mogu sve da rade kao i muškarci, o tome nećemo raspravljati. Barem ja neću.

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.553
Slažem se ali ako vidim sumnjive karaktere, obići ću, neću nositi nakit , mahati telefonom i "tražiti" da me opljačkaju. Naravno, žene mogu sve da rade kao i muškarci, o tome nećemo raspravljati. Barem ja neću.
Iskreno... kao žensko sam limitirana oko toga da prisustvujem situacijama u kojima bi neko bio sumnjiv. Ma koliko da sam pametna i časna, čini mi se da trenutka kad bih pomislila da je neko sumnjiv... već bi bilo kasno za mene.

Pacho Herrera

Poznat
Poruka
7.329
Iskreno... kao žensko sam limitirana oko toga da prisustvujem situacijama u kojima bi neko bio sumnjiv. Ma koliko da sam pametna i časna, čini mi se da trenutka kad bih pomislila da je neko sumnjiv... već bi bilo kasno za mene.
Prednost odrastanja u malo većem gradu. Znaš gde da gledaš , gde da ideš opušteno, gde da obratiš pažnju a gde da ne ideš bez velike nužde. Zato ja imam problem na selu. Iskreno. :lol: Svinja htela da me pojede, jedan konj me ujeo a jedan podivljao dok sam ga jahao. Pretrnuo sam.