Zasto zena nije bila nikad predsjednik Srbije?

Askari

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.604
Cudi me da su jedino Srbi patrijarhalnog vaspitanja kao i muslimani osim za razliku od indijskih naroda u kojima je normalno da zena postane lider ili predsjednik drzave. Indijom je bilo mnogo zena lidera kao i Pakistan kojim je vladala cuvena Benazir Bhuto.
Kad ce zena postati predsjednik Srbije i da se tako slomi crna magija nad srpskim zenama?

Cudi me da su jedino Srbi patrijarhalnog vaspitanja kao i muslimani osim za razliku od indijskih naroda u kojima je normalno da zena postane lider ili predsjednik drzave. Indijom je bilo mnogo zena lidera kao i Pakistan kojim je vladala cuvena Benazir Bhuto.
Kad ce zena postati predsjednik Srbije i da se tako slomi crna magija nad srpskim zenama?
Žena nikad ne možda da postane predsednik Srbije.

Па премијерка је жена

U pravu si, hoće skroz da nas okupiraju. Treba da postoji neki džentlmenski sporazum da muškarac bude predsednik a žena premijerka ili obrnuto.
Не, мислим да позиција било чега уопште не сме да зависи од полова

Ако су две жене најбоље за позицију премијер/председник, онда нека обе функције жене обављају

То је исто као срање са 50% жена у парламенту

Нека бзде и 89% жена ако су индивидуално боље од мушког конкурента. Пол није битан

Nataša Mićić je kratko bila predsednica kada nisu mogli da izaberu jer nisu izlazili preko 50 posto ljudi, a ona je bila na mestu predsednice Narodne skupštine.

Treba zakonom da se ograniči bez džentlmenskog sporazuma da ako je muškarac na mestu predsednika žena treba biti na mestu premijerke ili obrnuto. Zakon je zakon, a džentlmenski sporazumi su pravno neobavezujući.

korupcija,mito i agent strane službe(britanske)
....
Benazir Bhutto (urdski بینظیر بھٹو [beːnəziːr bʱʊʈːoː], sindski بينظير ڀٽو; Karachi, 21. juna 1953. – Rawalpindi, 27. decembra 2007.), pakistanska političarka. Bila je prva žena na čelu neke postkolonijalne muslimanske države. Karizmatična Buto je izabrana za premijera Pakistana 1988., ali ju je nakon 20 mjeseci uz podršku vojske smjenio predsjednik Gulam Išak Kan kontroverzno iskoristivši osmi amandman da raspusti parlament i isposluje izbore. Benazir Buto je ponovo izabrana 1993., ali ju je tri godine kasnije razriješio tadašnji predsednik Faruk Legari, uslijed raznih korupcionaških skandala. Godine 2006., na zahtjev vlade Pakistana, Interpol je izdao nalog za hapšenje nje i njenog muža.[1] Benazir Buto je imala dvojno, pakistansko i britansko državljanstvo.

nismo postigle taj level licumurnosti jos uvek (:

Back