Zašto želim romantičnu - pravu ljubav a ne "igrice"

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
24.631
Ne želim puno poklona, ne treba mi status "u vezi" na Fejsbuku, samo želim nekog direktnog i iskrenog.

OIP.jpg

Želim staromodnu ljubav kojoj stvari idu polagano, gde nećemo odmah u najveću brzinu. Želim da izlazimo na sastanke, želim da razumem osobu i slušam kako priča, da gledam kako se ponaša uživo, a ne na internetu.

Želim da me neko pozove na pravi sastanak, a ne na sastanak „ajde da skitamo zajedno". Želim da provodim sate spremajući se za taj izlazak, da se radujem plešući u sobi s prijateljicama. Želim da dođe po mene i da mi lepršaju leptirići u stomaku dok idem prema njegovom autu.
Želim da sedim s njim u restoranu i ozbiljno razgovaram o važnim stvarima. Ne želim da slušam tračeve niti da pričam o najnovijim trendovima. Želim da razgovaramo o životu, o tome odakle dolazimo. Želim da slušam šta ima da mi kaže dok sedi preko puta mene i želim da on isto to radi za mene. Ne želim da se takmičim s njegovim mobilnim telefonom i pridobijam njegovu pažnju.

Želim da kasnije idemo u šetnju jer je večera prošla jako dobro. Želim da hodamo pored uličnih svetiljki, da se smejemo, da se osećam puna nade. Želim da me odveze kući i otprati do ulaznih vrata. Želim da osećam onu nervozu i uzbuđenje oko toga hoće li me možda poljubiti pre odlaska, bez očekivanja da provedemo noć zajedno i odmah se prebacimo u veću brzinu.

Ali više od svega ovoga, želim da stvarno kaže ono što misli kad me doveze. Želim da bude iskren i kaže mi da li mu je bilo zabavno i želim da to stvarno i misli i da misli ako kaže da će me nazvati ili da ćemo se videti ponovo.

Ne želim da danima čekam i nadam se da će mi poslati sms poruku ili napisati o meni nešto na društvenim mrežama. Želim da me nazove; želim da mu čujem glas. Ne želim igrice, ne želim pravila, želim iskrenost i želim da bude direktan sa mnom.

Ako sve prođe dobro i on se javi, želim staromodnu ljubav. Želim da dođe i iznenadi me cvećem i želim da mi pridrži vrata jer se to tako radi. Ne želim puno poklona, ne treba mi status "u vezi na Fejsbuku", samo želim nekog direktnog i iskrenog. Nekog zbog kog se neću preispitivati voli li me i želi li biti sa mnom.
Želim da mi donese nešto kad sam bolesna. Želim nekog ko će planirati izlete o kojima ja neću ništa znati. Želim nekog ko će smišljati romantične sitnice za mene jer su te sitnice najvažnije.

Želim nekog ko će se boriti za nas kad stvari postanu teške, a ne otići. Želim nekog s kim mogu da razgovaram o našim problemima. Želim nekog ko neće samo da ustane i ode jer su problemi neizbežni, ali uvek se može naći rešenje.
I osim svih želja koje imam, imam puno ljubavi u sebi koju želim dati.

Želim da mu spremim jutarnju kafu i doručak. Želim da ga iznenadim romantičnim potezima kao što želim da i on meni to čini. Želim da brinem o njemu kad je bolestan. Želim da mu pišem porukice na papiru i zovem ga kad ga nema. Želim da činim više za njega nego što očekujem da on čini za mene.
Želim nekog ko želi ljubav kakvu su imali naši bake i deke jer - ono što sam od njih naučila je - da su oni uspeli.

(zdravaisretna)​

*********************************************************************************************************************************
*********************************************************************************************************************************

Ljubavna pisma ispunjena čežnjom, duge šetnje na kiši sa voljenom osobom, večera uz plamen svijeće, stihovi i melodije koji će vam izmamiti uzdah, a možda i pokoju suzu.

Zajednički trenuci koji se pamte cijeli život… Sve je manje toga.
Da li je romantika nestala, izgubila na značaju ili se promijenio način iskazivanja osjećanja, na prvom mjestu ljubavi? Šta se danas podrazumijeva pod romantikom? Kako se muškarci modernog doba udvaraju i osvajaju ženska srca?
Često sve stane u jedan klik, smajli i fotografiju na društvenim mrežama, bez riječi, emocija, originalnosti i maštovitosti. :roll:

Gdje je i da li je nestala romantična ljubav?

Da bi ti se ostvarila želja ispiši je lepo i čitko na belom papiru, uvij u rolnu i ubaci u braon staklenku pa je odnesi "Kod Konja" i poveži konju o vrat tako da visi i bude na dohvat ruke. Neko se možda usudi da je otvori i taj koju bude imao hrabrosti budi sigurna da je onaj pravi. [Naravno, ovo je samo šala!]

Samo bih rekao da romantične ljubavi su predaleko od prave ljubavi. Od nje pa do prave ljubavi prođe mnogo vremena, ili, drugačije rečeno, Dunavom proteče ceo Tihi Okean... Negde, na nekoj od tema pisali smo o romantičnoj ljubavi da je ona samo katalizator za početak reakcije ili razvijanja prave ljubavi...

Danas,u dvadeset prvom veku,sanjariti o nekoj ljubavi iz 18 i 19 veka,zaista je bespredmetno.Vreme ne moze da ide u nazad. Sada je zahuktan vek.
Ovo je vreme velikih brzina.Sve se resava brzo,niko nema vremena da sanjari sa devojkom,i da ona ocekuje zabavljanje od nekoliko meseci,a da za
to vreme bude zadovoljan,sa nekoliko poljubaca sa njene strane.Na seks se ide odmah.Isprobavaju se sve poze,i spreda i pozadi.Znam da sve ovo deluje jako brutalno i mozda perverzno.Ali,tako je na zalost prolazi vreme.Ko se ne snadje u ovom novom dobu,ostaje sam (ili sama) ostaje da pati,
dok vreme neumitno prolazi.Ko ne uhvati u letu,ono sto mu se u prolazu nudi,najcesce nece mu se ponovo ponuditi.

Danas,u dvadeset prvom veku,sanjariti o nekoj ljubavi iz 18 i 19 veka,zaista je bespredmetno.Vreme ne moze da ide u nazad. Sada je zahuktan vek.
Ovo je vreme velikih brzina.Sve se resava brzo,niko nema vremena da sanjari sa devojkom,i da ona ocekuje zabavljanje od nekoliko meseci,a da za
to vreme bude zadovoljan,sa nekoliko poljubaca sa njene strane.Na seks se ide odmah.Isprobavaju se sve poze,i spreda i pozadi.Znam da sve ovo deluje jako brutalno i mozda perverzno.Ali,tako je na zalost prolazi vreme.Ko se ne snadje u ovom novom dobu,ostaje sam (ili sama) ostaje da pati,
dok vreme neumitno prolazi.Ko ne uhvati u letu,ono sto mu se u prolazu nudi,najcesce nece mu se ponovo ponuditi.
Andrej, nije u tome poenta.. naravno da ljubav nekad i sad nije ista.. ali forma ljubavi jeste. Pitanje je gdje je tu romantika i zašto se ljubav pretvorila u standardni kliše lažnih vrijednosti i sumnjivih morala.
Neki ljudi su operisani od emocija, romantike, ljudi grubi i oholi, puni sebe i ubjedjenja da se sve može kupiti..
Pravo pitanje je gdje i kako danas izgleda romantika u ovom digitalnom svijetu?

Udobno, kako bi drugačije?
Sediš u kući, lajkuješ, okačiš koju sličicu, pesmicu, poneki stih, i Bog te veselio :p

Ovaj tekst gore, ispred tvog dela, sve je lepo i ok, ali romantična devojčica bi da romantični dečko dođe kolima po nju, odveze je, i pre nego je doveze, malo večeraju u nekom restoranu, prošetaju, dobije koji cvetić.
A, šta ako nema kola?

Ona bi htela romantiku, pardon, zaboravih veliko 'R', ali komfornu romantiku.

Danas, izgleda, nikom ne treba ljubav, čista emocija, ako nema propratne statusne simbole.

Poslednja izmena:
Andrej, nije u tome poenta.. naravno da ljubav nekad i sad nije ista.. ali forma ljubavi jeste. Pitanje je gdje je tu romantika i zašto se ljubav pretvorila u standardni kliše lažnih vrijednosti i sumnjivih morala.
Neki ljudi su operisani od emocija, romantike, ljudi grubi i oholi, puni sebe i ubjedjenja da se sve može kupiti..
Ne razumem te,kada danas govoris o romantici.Mi zivimo u instant vremenu.Jedemo instant hranu,imamo instant intelektualce (lazne).Danas su politicari takodje bezvredni,instant intelektualci,sa instant diplomama.Pa naravno,da je danas i ljubav instant,odnosno instant seks.Nemoj da mislis,da sam srecan sto
je situacija takva,ali to je cinjenica,svidelo se to nama ili ne.Pozdrav !

Andrej "Instant" si ako TI pristanes na to !
Razumem posao ako radis u firmi i imas poslodavca koji ti namece tempo.
Sve ostalo zavisi od tebe , tvoje volje , htenja i karaktera ! Treba se samo setiti , zeleti zarko i izaci iz te spirale civilizacije i tempa zivota !
Ima nas jos onih "starih i sporohodnih" jer smo MI odabrali da budemo takvi :ortaci:

Poslednja izmena:
Andrej "Instant" si ako TI pristanes na to !
Razumem posao !
Sve ostalo zavisi od tebe , tvoje volje i karaktera ! Treba se samo setiti i izaci iz te spirale civilizacije i tempa zivota !
Ima nas jos onih "starih i sporohodnih" jer smo MI odabrali da budemo takvi :ortaci:
Branko.Budi uveren,da u potpunosti delim tvoje misljenje o romantici,moralu i svemu ostalom.Ali,ovaj brzi nacin zivota,koji je instant prihvatio kao nacin zivota,ne ostavlja mesta za one,koji zele po svaku cenu,da zive u nekom svom privatnom,romanticnom okruzenju.Takvima je sudbina namenila,da ostanu sami
da ostaju bez ljubavi,neozenjeni,neudati.....jer su cekajuci romanticnu ljubav.u medjuvremenu ostarili i ....ostali sami,i zaboravljeni od svih.!

Branko.Budi uveren,da u potpunosti delim tvoje misljenje o romantici,moralu i svemu ostalom.Ali,ovaj brzi nacin zivota,koji je instant prihvatio kao nacin zivota,ne ostavlja mesta za one,koji zele po svaku cenu,da zive u nekom svom privatnom,romanticnom okruzenju.Takvima je sudbina namenila,da ostanu sami
da ostaju bez ljubavi,neozenjeni,neudati.....jer su cekajuci romanticnu ljubav.u medjuvremenu ostarili i ....ostali sami,i zaboravljeni od svih.!
Andrej ne smes da se prepustis tome , sam kazes "onaj koji je prihvatio " Moras uzeti svoj zivot u svoje ruke i oblikovati ga ! Tacno je da su mediji , i drugi ljudi putem filmova, reklama , stampe oblikovali neki nacin zivota koji odgovara industrijalizaciji , surovom kapitalizmu i sticanju materijalnih dobara ..... Sve je to sa namerom da oblikuju coveka u radnu masinu .
Koliko su meni idiotske scene u jenkijevskim filmovima : Trci ulicom, vuce brdo fascikli i kesa sa sobom, prica mobilnim i pije neku instant kafu iz neke "konzerve"
Pa ako pristajes na to ...!? Treba ga tovariti jos vise . Kod nas kazu tovari konja koliko god moze da nosi . Na zalost ima dosta ljudi koji to prihvataju kao obrazac zivljenja , sto je zalosno i placaju posle debelu cenu kroz razne frustracije usamljenost egocentricnost.
Jednostavno ne dam svoje vreme nikome . Tacno je da danas sve placas novcem, ali taj novac je zaradjen tvojim vremnom od tvoga zivota , Znaci placas delovima svoga zivota !
Ja sam sebi napravio malu preraspodelu toga vremena , stime sto sam umanjio neke prohteve , zelje i ambicije . jednostavno ih prepustio drugima , svoj zivot sveo na neki neophodan minimalizam i okrenuo se posmatranju malih i lepih stvari oko sebe i u sebi !
Da vidis kakv se tu svet krije , ogroman i lep !????

Zašto misliš da nema "mesta za romantičare i njihovo okruženje"? Zar je danas biti romantičan znači biti bez ljubavi, ostati, neoženjen, neudat?
Ne kontaš ti osnovnu misao "šta je pisac htjeo reći" :hahaha:
Šta brzo? Ljubav na brzaka, seks na brzaka, kafa i večera u dvoje s nogu?? Ajde..
Jeste da se danas "brzo" živi, ali mnogo toga ne može baš tako brzo.. zbog "instant" vremena u kome živimo (iz)gubiti sve čari ljubavi i romantike .. ali, ok.ako tako misliš.
Šta je život bez ljubavi, bez romantike.. ništa.
Pitam samo kako joj i da li šalješ "instant" cvijeće, poljupce, poglede.. a da ne gleda da li šalješ sa S10 ili sa S3-ke :mrgreen:

Back