Cartmanland
Poznat
- Poruka
- 8.032
А ко тебе спречава, да лично памтиш наше жртве?То, као једно, а друго, оно важније, је ипак посебно питање: зашто не постоји код нас оно што сам поменула, комплетна ИНСТИТУЦИЈА, која би проучавала све српске жртве у 20. веку?. То је већ проблем државе, режима, али не само овог, него свих претходних, још од краљевине СХС.
Ja pamtim. Ali problem je sto mi kao nacija ne pamtimo. Pitaj nekog sredjoskolca ko je bio Pavelic? Francetic Jure? Ko su crne legije ? Da ti kazu bar 3 recenice o Jasenovcu ? O oluji? Vecina nece znati. Jer nam je takvo obrazovanje...... nazalost. (naravno da ne trebamo da budemo optereceni time, ali bar osnovne stvari trebamo da znamo). I nazalost ne postoji neka ozbiljna institucija koja bi se time bavila.

То, као једно, а друго, оно важније, је ипак посебно питање: зашто не постоји код нас оно што сам поменула, комплетна ИНСТИТУЦИЈА, која би проучавала све српске жртве у 20. веку?. То је већ проблем државе, режима, али не само овог, него свих претходних, још од краљевине СХС.

Mene kojeg i ne znas? Znaci, biti Srbin porijeklom je - uvreda?