Quantcast

Зашто Вучић није дочекао руску помоћ и да ли Путин више није „брат“?!

комшија

Legenda
Poruka
53.860
1586417144800.png
Зашто Вучић није дочекао руску помоћ и да ли Путин више није „брат“?!


Ванредно стање у Србији је уведено 16 . марта 2020. На конференцији за штампу истог дана Вучић је замолио кинеског председника Си Ђипинга да помогне Србији ословљавајући га „брате и пријатељу“. Пекинг је после пет дана послао један авион са опремом и неколицином лекара. Вучић је лично дочекао авион уз химне, аплаузе и постројене министре. У емоционалном наступу на аеродрому, српски председник је говорио о „челичном пријатељству“ између Кине и Србије, које ће трајати вековима, брату и пријатељу Сију кога ће дочекати „неколико стотина хиљада људи'“. Премијер Брнабић је предложила подизање споменика Кини.

1586417296300.png07:30 09.04.2020


Неколико дана касније 25. марта српски председник је позвао шеика Мохамеда Бин Заједа из УАЕ, његовог и Ђукановићевог пријатеља. Вучић се унапред захвалио шеику речима „драги пријатељу, хвала ти пуно на помоћи и на свему што чиниш за Србију“. После неколико дана је стигао један авион из УАЕ у којем су биле маске, заштите за ципеле, рукавице, две врсте заштитних одела и каљаче.

Зашто Вучић није дочекао руску помоћ, иако је она већа од кинеске и пропорционално броју становника већа и од оне пружене Италији?

Председник Србије је разговарао и са Меркеловом два дана после увођења ванредног стања, али никаква помоћ из Берлина није стигла. Почетком априла је разговарао и са комесаром за проширење ЕУ. Упркос најавама Министарства за европске интеграције Републике Србије, шефа Делегације ЕУ у Србији и комесара за проширење ЕУ о наводних 15 милиона евра помоћи (и „додатних“ 93 милиона) све што је Брисел урадио за Србију је било финансирање горива за летове четири авиона са опремом коју је Србија купила од Кине и других држава.

Председник Србије се 27. марта обратио и Трампу речима захвалности јер је „свету потребно његово лидерство“. Никаква помоћ Србији из САД није дошла после тога. Слично се поновило када се истог дана обратио британском премијеру пожелевши му брз опоравак од вируса.


У међувремену, Србија се суочила са око 2.000 заражених и неколико десетина мртвих, хроничним недостатком медицинских средстава и лекара, као и са протестима изолованих на Сајму у Београду.


Са друге стране, Руска Федерација је послала 14 великих транспортних авиона помоћи Италији и око 100 лекара. Чак је и Трамп 30. марта затражио и добио помоћ од руског председника (неколико авиона и читав брод).


Српски председник, иначе носилац руског ордена Александра Невског је тек након тога – 2. априла, позвао руског председника Путина. Дакле, три недеље након избијања епидемије и упркос томе што у Нишу постоји руски центар за ванредне ситуације. Русија је одговорила тако што је у року од 24 сата направила ваздушни мост и послала 11 великих транспортних авиона и око 90 лекара.

Ипак, српски председник се није појавио на аеродрому да дочека руску помоћ, као у кинеском случају. Послао је бившу службеницу USAID Ану Брнабић да разговора са руским војним лекарима. На Tвитеру се захвалио братском руском народу, али Путина није назвао ни пријатељем ни братом

Посматрано у односу на број становника Русија је помогла Србији више него најугроженијој Италији. Помогла је значајно више него Кина.

Ипак, српски председник се није појавио на аеродрому да дочека руску помоћ, као у кинеском случају. Послао је бившу службеницу USAID Ану Брнабић да разговора са руским војним лекарима. На Tвитеру се захвалио братском руском народу, али Путина није назвао ни пријатељем ни братом. Неколико дневних новина на које власт има утицај није објавило на насловној страни долазак руске помоћи.


Овакво вишенедељно чудно понашање српског председника показује да је дошло до одређене промене у политици Београда према Москви. Можда се узрок те промене налази у договору који је, према западним медијима, Вучић закључио 1. марта 2020. у Вашингтону са америчким изаслаником за Косово Гренелом. Према том договору чије постојање Вучић није демантовао, Вашингтон ће сменити такозваног косовског премијера Куртија (немачког фаворита и противника поделе КиМ) и укинути таксе према Србији. Приштина, односно Тачи ће пристати на минималну корекцију граница. Заузврат Београд ће се неформално дистанцирати од Москве и неће ометати чланство Приштине у УН, што је по Повељи УН једнако формалном признању. link

Да ли ће Србија у години у којој Вучић мора да потпише Правно-Обавезујући споразум са Косовом односно да дозволи Косову чланство у Уједињеним нацијама што представља 100% стављање Србије на страну Америке као покровитеља косовске независности, својој "мајчици" рећи "до следеће љубави"? Да ли ће с тим у вези опет бити афера попут оне са "руским шпијуном"? Свакако да Вучићев изостанак на дочеку "Иљушина" није случајан јер Вучић не би пропустио прилику да се шепури.
 
Poslednja izmena:

krinka5

Veoma poznat
Poruka
14.209
Да ли ће Србија у години у којој Вучић мора да потпише Правно-Обавезујући споразум са Косовом односно да дозволи Косову чланство у Уједињеним нацијама, а то представља 100% стављање Србије на страну Америке као покровитеља косовске независности, својој "мајчици" рећи "до следеће љубави"? Да ли ће с тим у вези опет бити афера попут оне са "руским шпијуном"? Свакако да Вучићев изостанак на дочеку "Иљушина" није случајан јер Вучић не би пропустио прилику да се шепури.
Već dve-tri godine pišem kako su Vučića isisali iz radikalnog taloga postignuvši sa njim dogovor o negovom priznanju Kosova i pozitivnom odnosa prema migrantskom pitanju. Za uzvrat njegov autoritativan način vladanja i kršenja sloboda medija zapadnjaci će gledati kroz prste te neće stimulisati opoziciju nikakvim infuzijama i bilo kakvim intervencijama .
U tu svrhu Vučić stalno testira javnost svojim izjavama i potezima, međutim pošto još uvek nije spreman da učini taj završni potez njegove izjave su šizofrene; "Neću da lažem narod da je Kosovo deo Srbije ", "Nikada nećemo priznati Kosovo", " Kosovo nije oduvek bilo srpsko i drugi imaju pravo na njega" ....
 
Poruka
23.388
Pogledajte prilog 678396

Зашто Вучић није дочекао руску помоћ и да ли Путин више није „брат“?!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Свакако да Вучићев изостанак на дочеку "Иљушина" није случајан јер Вучић не би пропустио прилику да се шепури.
Какав си ти јазавац!? Ако дочека кажеш он се шепури а ако не дочека зашто није!?
Ти си баш од оне сорте која се ,,нит' тера, нит води''.
 

TTokarev

Iskusan
Poruka
5.685
Да ли ће Србија у години у којој Вучић мора да потпише Правно-Обавезујући споразум са Косовом односно да дозволи Косову чланство у Уједињеним нацијама што представља 100% стављање Србије на страну Америке као покровитеља косовске независности, својој "мајчици" рећи "до следеће љубави"? Да ли ће с тим у вези опет бити афера попут оне са "руским шпијуном"? Свакако да Вучићев изостанак на дочеку "Иљушина" није случајан јер Вучић не би пропустио прилику да се шепури.
Ti komsho ne shvatas Vucicevu "percepciju" ( sto bi rekao Tadic ). U Kremlju su izvrsene velike promene. Putin jeste tu, ali zato nema vise Medvedeva i jos pedesetak predstavnika "duboke drzave". Tamo je sada premijer Mishustin, inace veoma bogat tip, koji se nece prodavati za 50 iljada "zelenih"; a nema svih onih silnih nahlebnika i parazita koji su izimali i do $ 80 K za jedno obicno pismo da dostave Putinu.
Ostalo je da se tamo izvrsi jos jedan talas ciscenja, i da nestanu i poslednju paraziti iz Kremlja.
Eto ja sam sinoc pokusavao da se setim kada je to Vucic u Moskvi bio docekan kao drzavnik, i nisam mogao. Do sada se Vucic sa Putinom sreo 16 puta, od toga nekoliko puta u Moskvi.
Vucic je u Moskvu uvek odlazio "privatno" na dva do tri dana, cesto u funkciji nosaca opreme i kamera TV Pink, pa je tamo pretpostavljam kod pojedinih ljudi iz administracije za cash kupovao susret sa Putinom.
Dok mu oni ne uprilice taj susret, Poglavnik se setkao oko Kremlja i gledao kako ruski "pauk" odnosi preko milion automobila iz centra grada u njegovu cast, razume se. Jednom su kaze i sneg obojili u tirkiz / plavo kako bi odobrili Poglavnika.
Tako su izgedale Vuciceve posete RF. Ako ti znas drugacije, voleo bi da nam ovde pokazes.

U Kremlju sada preovladavaju "siloviki", a takvi bi posle rukovanja sa nasim Poglavnikom javno prali ruke Vodkom.
Vucic je dugo zavlacio Putina sa Srpsko - Ruskim Humanitarnim Centrom u Nisu, da bi ga na kraju ovaj zatvorio.
Vucic je posle jednog susreta u Moskvi pricao kako je bio kod Putina u njegovom domu, gde mu je ovaj "svirao klavir na uvce", sto je mene nateralo da taj video materijal prevedem na Ruski jezik i posaljem u Moskvu tamo ( gde treba ) sa jasno postavljenim pitanjem. Od kad je predsedik RF gay?
U ruske ambasadore u Beogradu nikada nisam imao poverenja...
 

TTokarev

Iskusan
Poruka
5.685
Ne znam prava , da li postoji veto na clanstvo u UN .
"In the early years, the USSR cast most of the vetoes, with a considerable number of these used to block the admission of a new member state. Over the years, the USSR/Russia has cast a total of 143 vetoes, or close to half of all vetoes."

Tako kaze povijest UN.
 

Lesandar

Buduća legenda
Poruka
27.933
Pogledajte prilog 678396Зашто Вучић није дочекао руску помоћ и да ли Путин више није „брат“?!


Ванредно стање у Србији је уведено 16 . марта 2020. На конференцији за штампу истог дана Вучић је замолио кинеског председника Си Ђипинга да помогне Србији ословљавајући га „брате и пријатељу“. Пекинг је после пет дана послао један авион са опремом и неколицином лекара. Вучић је лично дочекао авион уз химне, аплаузе и постројене министре. У емоционалном наступу на аеродрому, српски председник је говорио о „челичном пријатељству“ између Кине и Србије, које ће трајати вековима, брату и пријатељу Сију кога ће дочекати „неколико стотина хиљада људи'“. Премијер Брнабић је предложила подизање споменика Кини.

Pogledajte prilog 678398


07:30 09.04.2020


Неколико дана касније 25. марта српски председник је позвао шеика Мохамеда Бин Заједа из УАЕ, његовог и Ђукановићевог пријатеља. Вучић се унапред захвалио шеику речима „драги пријатељу, хвала ти пуно на помоћи и на свему што чиниш за Србију“. После неколико дана је стигао један авион из УАЕ у којем су биле маске, заштите за ципеле, рукавице, две врсте заштитних одела и каљаче.

Зашто Вучић није дочекао руску помоћ, иако је она већа од кинеске и пропорционално броју становника већа и од оне пружене Италији?

Председник Србије је разговарао и са Меркеловом два дана после увођења ванредног стања, али никаква помоћ из Берлина није стигла. Почетком априла је разговарао и са комесаром за проширење ЕУ. Упркос најавама Министарства за европске интеграције Републике Србије, шефа Делегације ЕУ у Србији и комесара за проширење ЕУ о наводних 15 милиона евра помоћи (и „додатних“ 93 милиона) све што је Брисел урадио за Србију је било финансирање горива за летове четири авиона са опремом коју је Србија купила од Кине и других држава.

Председник Србије се 27. марта обратио и Трампу речима захвалности јер је „свету потребно његово лидерство“. Никаква помоћ Србији из САД није дошла после тога. Слично се поновило када се истог дана обратио британском премијеру пожелевши му брз опоравак од вируса.


У међувремену, Србија се суочила са око 2.000 заражених и неколико десетина мртвих, хроничним недостатком медицинских средстава и лекара, као и са протестима изолованих на Сајму у Београду.


Са друге стране, Руска Федерација је послала 14 великих транспортних авиона помоћи Италији и око 100 лекара. Чак је и Трамп 30. марта затражио и добио помоћ од руског председника (неколико авиона и читав брод).


Српски председник, иначе носилац руског ордена Александра Невског је тек након тога – 2. априла, позвао руског председника Путина. Дакле, три недеље након избијања епидемије и упркос томе што у Нишу постоји руски центар за ванредне ситуације. Русија је одговорила тако што је у року од 24 сата направила ваздушни мост и послала 11 великих транспортних авиона и око 90 лекара.

Ипак, српски председник се није појавио на аеродрому да дочека руску помоћ, као у кинеском случају. Послао је бившу службеницу USAID Ану Брнабић да разговора са руским војним лекарима. На Tвитеру се захвалио братском руском народу, али Путина није назвао ни пријатељем ни братом

Посматрано у односу на број становника Русија је помогла Србији више него најугроженијој Италији. Помогла је значајно више него Кина.

Ипак, српски председник се није појавио на аеродрому да дочека руску помоћ, као у кинеском случају. Послао је бившу службеницу USAID Ану Брнабић да разговора са руским војним лекарима. На Tвитеру се захвалио братском руском народу, али Путина није назвао ни пријатељем ни братом. Неколико дневних новина на које власт има утицај није објавило на насловној страни долазак руске помоћи.


Овакво вишенедељно чудно понашање српског председника показује да је дошло до одређене промене у политици Београда према Москви. Можда се узрок те промене налази у договору који је, према западним медијима, Вучић закључио 1. марта 2020. у Вашингтону са америчким изаслаником за Косово Гренелом. Према том договору чије постојање Вучић није демантовао, Вашингтон ће сменити такозваног косовског премијера Куртија (немачког фаворита и противника поделе КиМ) и укинути таксе према Србији. Приштина, односно Тачи ће пристати на минималну корекцију граница. Заузврат Београд ће се неформално дистанцирати од Москве и неће ометати чланство Приштине у УН, што је по Повељи УН једнако формалном признању. link

Да ли ће Србија у години у којој Вучић мора да потпише Правно-Обавезујући споразум са Косовом односно да дозволи Косову чланство у Уједињеним нацијама што представља 100% стављање Србије на страну Америке као покровитеља косовске независности, својој "мајчици" рећи "до следеће љубави"? Да ли ће с тим у вези опет бити афера попут оне са "руским шпијуном"? Свакако да Вучићев изостанак на дочеку "Иљушина" није случајан јер Вучић не би пропустио прилику да се шепури.
Komšo, pošto si radoznao da ti otkrijem tajnu, došao je samo jedan avion sa humanitarnom pomoći. U ostalih 10 nalaze se sprave slične minaretima, predložen si da budeš vezan za jednu da te vratimo u Sarajevo, kad bude potrebe. Druga je rezervisama za motorkotača u pravcu Zagreba.
 

jos_1_5ak

Iskusan
Poruka
6.029
Realno ja mislim da znaju Rusi sa kim imaju posla, ipak nisu oni od juce pa da jedan salabajzer kao Vucic moze da ih vuce za nos, po principu idi mi dodji mi.

Realno koliko god ovde neki smatraju da nam Rusi ne pomazu ili da nam ne pomazu i ne podravaju nas u meri u kojoj bi mi to zeleli, realno ko nas sve vodi u poslednjih 20-ak godina i kakvu politiku vodi Srbija realno Rusi nas tretiraju i mnogo bolje nego sto to objektivno zasluzujemo (sigurno da i Rusi i kad upute neku pomoc to radi zbog solidarnosti sa narodom u Srbiji za koji oni znaju da im je naklonjen ne rade to sigurno zbog Vucica ili zato sto je on vesto uspeo da nagovori na nesto kako on to zeli da predstavi).
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.