Zasto vredi ziveti ili zasto ne vredi ziveti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

момоа

Legenda
Poruka
72.504
Kao sto negde rece Kami, samoubistvo je jedino pravo filozofsko pitanje o kojem vredi raspravljati ili tako nesto. Da citiram jednog od mojih omiljenih citata Emila Siorana "zivim samo iz razloga sto je u mojoj moći da se ubijem kad god mi se prohte. Bez te pomisli o samoubistvu odavno bih se ubio." To je njegov razlog za zivot. Da li mislite da ima smisla ziveti ili se ima smisla ubiti i argumentujte jedno ili drugo. Koji su vasi razlozi zbog kojih se jos niste ubili, ili zbog kojih mislite da bi trebalo da se ubijete?

kakav je to debilan razlog,objasni šta ti se tu svidja lebati nidje veze
sioran bio običan folirant ko i većina filozofa,ko fol mrzi ljude društvo žene preferira samoću itd (šopenhauer fazon) i onda uzme i oženi se il tako nešto

nema smisla živeti ali nema smisla ni ubiti se mada je ovo drugo dakako racionalnija i logičnija opcija
nisam se ubio jer me mrzi

okle ti da se ložijo na hitlera nisam zno za to

Da, u mladosti, posle se valjda distancirao od tih ideja.
https://www.foreignaffairs.com/revi...mous-past-e-m-cioran-and-rise-fascism-romania

Vikipedija
"In 1933, he received a scholarship to the University of Berlin, where he came into contact with Klages and Nicolai Hartmann. While in Berlin, he became interested in the policies of the Nazi regime, contributed a column to Vremea dealing with the topic (in which Cioran confessed that "there is no present-day politician that I see as more sympathetic and admirable than Hitler", while expressing his approval for the Night of the Long Knives—"what has humanity lost if the lives of a few imbeciles were taken"), and, in a letter written to Petru Comarnescu, described himself as "a Hitlerist". He held similar views about Italian fascism, welcoming victories in the Second Italo-Abyssinian War, arguing that: "Fascism is a shock, without which Italy is a compromise comparable to today's Romania".

Nisam se ubio do danas,zato sto mi niko nije tako objasnio smisao samoubistva kao ti.
A sad necu da se ubijem iz inata.
Jbg,srpska posla...:rtfm:
Koliko covek treba da bude dokon ili suicidan da bi o ovome razmisljao?I jos ocekujes suvisli odgovor na pitanje zasto se JOS niste ubili?To znaci da moramo,pa se ceka pravo vreme?

Ne morate, niko vas ne tera. Hteo sam da cujem argumente za i protiv.

Kao sto negde rece Kami, samoubistvo je jedino pravo filozofsko pitanje o kojem vredi raspravljati ili tako nesto. Da citiram jednog od mojih omiljenih citata Emila Siorana "zivim samo iz razloga sto je u mojoj moći da se ubijem kad god mi se prohte. Bez te pomisli o samoubistvu odavno bih se ubio." To je njegov razlog za zivot. Da li mislite da ima smisla ziveti ili se ima smisla ubiti i argumentujte jedno ili drugo. Koji su vasi razlozi zbog kojih se jos niste ubili, ili zbog kojih mislite da bi trebalo da se ubijete?

Koliko god za tebe ovo bilo fascinantno na ovaj pdf nece da može.
Ti tražiš da ti ljudi objašnjavaju zašto se nisu još ubili i zašto treba da se ubiju....... ????????????????

ma lock

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back