Zašto volite robote?

• Začetnik teme Začetnik teme Osti
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Osti

Zainteresovan član
Poruka
468
Super. Obzirom da ti to ide, (za razliku od matematike :lol:) predlažem da se koncentrišeš na taj posao.

Inače, kad si me već pitao, razvijam neki inteligentni (biće sa neuronskim algoritmima) kontrolor jednosmernih motra sa preciznom regulacijom pozicije i brzine. Projekat je još u povoju, ali biće polako. elektronika je praktično gotova, sad polako dolazi na red razvoj upravljanja.

ovako nešto :lol:

znam za to... ima ih kila po tubetu. Meni je inače omiljen HRP2 iz Ikeuchi lab., Univ. of Tokyo. Imao sam i neke papire sa IEEE konfernecija na tu temu. Robot sa 30 stepeni slobode (znači sistem od 30 diferencijalnih jednačina), potpuna kopija ljudskih zglobova. Matematika koja to sve opisuje je laku noć pameti :D A eto, Japancima dosadno, pa dok se ostatak sveta muči da programira robota da ne pada dok hoda, njihov igra ples Gejši....

Svaka cast za klip :) Inace ne znam da li znas, Martin Golubitski je preko teorije grupa objasnjavao neke pokrete i poslednji pokret u celoj toj prici nasao je sa svojim kolaboratorom na rodeu u Hjustonu kad mu je ovaj dosao u posetu :)

Možda bi mogli da otvorimo i posebnu temu o robotima..ovako se dosta odaljismo od teme
Inače, mene zanima kad možemo da očekujemo masovnu proizvodnju robota, da nam igraju, sviraju, čiste, i spremaju po kući? Da budu jednostavno robovi od silicijuma i čelika

Možda bi mogli da otvorimo i posebnu temu o robotima..ovako se dosta odaljismo od teme
Inače, mene zanima kad možemo da očekujemo masovnu proizvodnju robota, da nam igraju, sviraju, čiste, i spremaju po kući? Da budu jednostavno robovi od silicijuma i čelika

Ako hoces usisivac tako neka varijanta postoji vec skoro deceniju :lol: Mozda i duze ali ja znam za to vec 9 godina :) U pitanju je obican usisivac koji automatski radi, ukljucis ga i onda on ide po kuci i usisava umesto tebe. Kosta oko 200$
http://www.bedbathandbeyond.com/product.asp?SKU=16946842&RN=956&
Da je upola od te cene kontam da bi ga vec uzeo za mene pa da ne moram da usisavam nego da on sve radi :)

znam za to... ima ih kila po tubetu. Meni je inače omiljen HRP2 iz Ikeuchi lab., Univ. of Tokyo. Imao sam i neke papire sa IEEE konfernecija na tu temu. Robot sa 30 stepeni slobode (znači sistem od 30 diferencijalnih jednačina), potpuna kopija ljudskih zglobova. Matematika koja to sve opisuje je laku noć pameti :D A eto, Japancima dosadno, pa dok se ostatak sveta muči da programira robota da ne pada dok hoda, njihov igra ples Gejši....

super idem u Japan

Back