Kada vidim sture " mainstream" sablonske opise astroloskih znakova, na razlicitim Net stranicama, pomisljam da oni koji ih pisu, tj oni koji se nazivaju " astrolozima", nisu upoznali u zivotu vise od 3 covjeka, da su nisko obrazovani, da im je opsta kultura i znanje na jako niskom nivou.
Danas citam kako su Srbi kao narod astroloski Jarac, pojma nemam zbog cega, iako Ptolomej jeste podijelio Evropu na 4 kvadranta, u kojem jugoistiocna Evropa i sam Balkan pripadaju zemljanim znakovima, pa dana sSrbiju dijele na Jarca, Hrvatsku na Djevicu i Bosnu na Bika.Gdje sa jedne strane astrolozi kao argument uzimaju datum nastanka odredjenih drzava, sa druge strane kada im odgovara reljef pomenutih drzava, ili na kraju prirodu i istoriski karakter naroda o kojima je rijec.
Konkretno Srbija se stavlja pod vladavinu znaka Jarca jer je prva srpska drzava osnovana 4 januara neke godine, ne znam tacno, ali Srbi po meni kao narod nemaju jednu jedinu osobinu Jarca.Niti su hladni, niti su organizovani, niti su racionalni i skloni realnom sagledavanju situacije, nego je uvijek prisutan otpor prema jacima, jako visok stepen mitologije, istorijiskih predrasuda itd
Sa druge strane Engleze astrolozi pripisuju Ovnu, iako je prva engleska drzava, kao i mnogo mnogo kasnije sama Britanija stvorena u Jarcu , 25 decembra 1066 godine.Neki dan razgovarah sa jednim Srbinom koji zivi u Australiji, i pohvalim Engleze kako su unaprijedili skoro sve one teritorije i zemlja koje su tokom istorije okupirali i kolonijalizirali.On se slozio sa mnom, ali je dodao da se mi kao Slaveni nikada ne bi mogli uklopiti u njihovu kulturu i nacin razmisljanja, jer su suvise hladni, preracionalni, materijalisticki orjentisani, sa prejakim smislom za ironiju, cinizam, humor.Sto su zapravo sve osobine Jarca.
I danas u Londonu taxisti voze " autice", ciji izgled datira od prije 100 godina, naravno sa novim unutrasnjim dijelovima. sto kako kazu gradjanima koji su okrenuti tradiciji ( Jarac) ulijeva sigurnost ( Saturn)
http://www.dominantstar.com/a_england.html
https://www.index.hr/auto/clanak/crni-taxi-je-zastitni-znak-londona-a-sada-je-pozelenio/982264.aspx
Razgovarati sa ljudima poput tebe je samo gubljenje vremena. Bitno je da su Milosevic, Seselj, Vucic itd olicenje morala, postenja i pravicnosti, hahaha.