Zašto volimo Rusiju?

Šta tera nekoga da bude rusofil?

• Ukupno glasova
    32
zato jer je rusija 1914 usla u rat zbog srbije na telegram upucen od strane naseg regenta ruskom caru a predat ruskom veleposlanistvu u beogradu kada nam je austrija objavila rat . tu je pisalo sledece :
sudbina srbije zavisi od carske Rusije.

u roku dva dana Rusi ulaze u rat sa austrougarskom i ako im nikako u tom momentu niej dogovarao rat:
-nedavni zavresetak rata sa japanom i reorganizacija zbog toga
-nadolazece zlo komunisticko iznutra

Rusija je poslala oruzje i municiju, najmodernija sredstva tog doba, sanitet, kojima smo se uspeli odrzati u prve dve godine rata i ostvariti pobede o kojima se i dan danas uci i prica po svetu, ceru ,kolubari. Da nije bilo pomoci Rusije mi bi smo bili zbrisani sa karte sveta u toj mrznji austrougarske .
zbrisani sa karte sveta.

druga velika usluga rusije je ucinjena 2015 godine kada su prigavi dusmani englezi pokrenuli rezoluciju o srebrenici u savetu bezbednosti UN gde su sve odluke obavezujuce za sve clanice un
rusija je stavila veto! da nije, danas bi u svakoj zemlji na svetu u knjigama se ucilo da su srbi genocidan narod umesto najveca zrtva psole jevreja u evropi u 20 veku.

ova rezolucija od prosle godine koju su pokrenuli nemci i uganda je promucaj pa prospi. zato sto je to rezolucija u generalnoj skupstinu UN gde odluke nisu obavezujuce za sve clanice kao sto bi bile da je to doneo savet bezbednosti un.

to su eto dviej stvari koje mi ne mozemo nikada vratiti rusima niti zaboraviti!

to nepostovati moze samo nesrbin i srpski dusamanin.

amin.

res_339650_1.jpg61KcBVl3gVL.jpg

Česi, Poljaci, Hrvati, sve sami pravoslavci.
Potpuno je nebitno jesu li pravoslavni ili katolici. Poenta je da su sloveni, da su mentalitetom isti narod. E sad zamisli kakav je to odnos kada svaki narod oko Rusije, ali bukvalno svaki, bira skroz drugu stranu koja mentalutetom nije slicna ni malo niti kulturom niti obicajima, zamisli kakva osecanja gaje prema Rusima. Jedino mi, koji nismo osetili tu bratsku rusku dusu na svojoj kozi, i dalje imamo neka romanticna osecanja prema njima.

Ma ako je i tako kao sto kazes, ako si u pravu apsolutno sve, mozes li da ih krivis? Da li si svestan koliko je ruski bratski zagrljaj bio uzasan kada su Ukrajinci, a i neki narodi oko Rusije, u odredjenoj meri podrzali nacizam kao nadu za izlazak iz tog zagrljaja? Ovde se konstantno predstavlja kao da je ukrajinski nacizam nesto siroko rasprostranjeno, pokusava se cela zemlja i ceo jedan narod dehumanizovati i na taj nacin dati legitimitet ovoj sramoti koju sprovodi ruska federacija. Sto se tice Odese, to je izolovan slucaj, zlocin koji mora biti kaznjen i ne sme se zaboraviti. Ali to je zlocin koji nije sprovela drzava vec gomila razularenih ludaka, a ovo sto radi Rusija je drzava, drzavni zlocin, pokrenut od strane najviseg vrha i odobren od strane ogromnog dela Rusije. U tome je razlika. Ukrajinski zlocin je izolovan slucaj, a ruski nije vec je na drzavnom i zvanicnom nivou.

Apsolutno mogu da ih krivim. Rekoh već, Jevrej predsednik Ukrajine dolazi u kanadski parlament sa matorim Waffen SS ubicom koga kanadski parlament ovacijama pozdravlja. Prizor opšteg ludila, izopačenosti, bolesti, samo to, pazi, samo to je dovoljno da normalan čovek kaže, e ove vala ne mogu podržati nikada.
Zločin iz Odese mora biti kažnjen? Šuplje reči, imali su 11 godina da kazne ubice a niko nikad nije bio ni dana u zatvoru. Verovatno su im krišom dodelili ordenje.
Inače Izrael je za dve sedmice agresije na Gazu ubio više civila nego Rusi za tri godine svoje agresije. I to sve govori onima koji žele da budu objektivni.

O državnom udaru zajedno sa CIA gde su silom svrgnuli legalnog predsednika Ukrajine, o osmogodišnjem ubijanju ruskih civila u Donbasu, mislim da ne treba govoriti. Kome je jasno , jasno je, kome nije, nikada mu neće ni biti.

Potpuno je nebitno jesu li pravoslavni ili katolici. Poenta je da su sloveni, da su mentalitetom isti narod. E sad zamisli kakav je to odnos kada svaki narod oko Rusije, ali bukvalno svaki, bira skroz drugu stranu koja mentalutetom nije slicna ni malo niti kulturom niti obicajima, zamisli kakva osecanja gaje prema Rusima. Jedino mi, koji nismo osetili tu bratsku rusku dusu na svojoj kozi, i dalje imamo neka romanticna osecanja prema njima.
Bjelorusi?

Apsolutno mogu da ih krivim. Rekoh već, Jevrej predsednik Ukrajine dolazi u kanadski parlament sa matorim Waffen SS ubicom koga kanadski parlament ovacijama pozdravlja. Prizor opšteg ludila, izopačenosti, bolesti, samo to, pazi, samo to je dovoljno da normalan čovek kaže, e ove vala ne mogu podržati nikada.
Zločin iz Odese mora biti kažnjen? Šuplje reči, imali su 11 godina da kazne ubice a niko nikad nije bio ni dana u zatvoru. Verovatno su im krišom dodelili ordenje.
Inače Izrael je za dve sedmice agresije na Gazu ubio više civila nego Rusi za tri godine svoje agresije. I to sve govori onima koji žele da budu objektivni.

O državnom udaru zajedno sa CIA gde su silom svrgnuli legalnog predsednika Ukrajine, o osmogodišnjem ubijanju ruskih civila u Donbasu, mislim da ne treba govoriti. Kome je jasno , jasno je, kome nije, nikada mu neće ni biti.
Apsolutno sam objektivan sto se tice ruskih udara na civile, iako je svaka civilna zrtva strasna mora da se prizna da Rusi o tome vode racuna. Ali to ih svakako ne abolira od svega ostalog sto rade.

Novac je postao bog mnogih naroda nažalost. Mnogi se sada klanjaju novcu. Zaboravljajući ko ih je spasao sigurnog uništenja.

Pa sta je Rusija spasla Poljsku od unistenja? Rusija imala pakt sa Hitlerom i napala je Poljsku. Dok su poljaci primali udarce na zapadu, ruska slovenska braca udarili sa ledja, daj covece.
Jer su Poljaci iskoristili nered u Rusiji za vrijeme revolucije i prigrabili ruske teritorije. Tada je to bilo još svježe.
Svejedno - da Rusi nisu porazili Nijemce, Poljaka danas ne bi bilo. A osim toga Poljska je posle ko zna koliko stotina godina povratila teritorije na zapadu i sjeveru, u okrilje slovenstva.

Jer su Poljaci iskoristili nered u Rusiji za vrijeme revolucije i prigrabili ruske teritorije. Tada je to bilo još svježe.
Svejedno - da Rusi nisu porazili Nijemce, Poljaka danas ne bi bilo. A osim toga Poljska je posle ko zna koliko stotina godina povratila teritorije na zapadu i sjeveru, u okrilje slovenstva.
Zasto ne bi bilo poljske? Svaka zemlja van ruske orbite nastavila je da postoji kao samostalna, dok sve ono u ruskom svetu se utopilo u ruski cirkus i postalo sovjetski savez. BEz drzave, bez nacionalnog identiteta, bez prava i sa katastrofalnim uslovima zivota.

Jer su nacisti planirali da to bude Njemačka. Iznenađuje me da toliko ne znaš.
A Rusi planirali da to bude Rusija, i mene iznenadjuje da to ne znas. Ja ne opravdavam Nemacku, samo kazem da nema puno razlike izmedju njih i Rusije. Na kraju krajeva, vec sam rekao, imali su potpisan pakt o nenapadanju. Sta ti govori to? Ja cu da napadnem ovamo, ti napadaj onamo, delimo zone, a imamo izmedju sebe pakt.

A Rusi planirali da to bude Rusija, i mene iznenadjuje da to ne znas. Ja ne opravdavam Nemacku, samo kazem da nema puno razlike izmedju njih i Rusije. Na kraju krajeva, vec sam rekao, imali su potpisan pakt o nenapadanju. Sta ti govori to? Ja cu da napadnem ovamo, ti napadaj onamo, delimo zone, a imamo izmedju sebe pakt.
Ne! Ni u Carskoj Rusiji Poljaci nisu bili izloženi rusifikaciji. Kao što rekoh, Poljska je za vrijeme revolucije u Rusiji prigrabila mnoge teritorije koje nisu bile njene. Tada je to bilo svježe i Rusi su to povratili. Ali ni jedan narod nije bio izložen rusifikaciji. Eto i Finici su imali široku autonomiju u okviru Carske Rusije. Tako da pišeš neistine.
Što se tiče pakta, Staljin je htio da odloži sukob jer Rusija nije bila spremna za rat. Nacistička Njemačka je bila ohrabrivana od zapada da krene na Rusiju.

Back