vazi Amazonko kad vec zelis :
Elem , svako od nas postane roditelj, pre ili kasnije. I onda shvati .
Svaka roditelj vodi racuna o svom detetu, zeli da ono bude najlepse , najpametnije, najbolje obuceno , da u nicim ne oskudeva.
Majke, prilikom zenidbi njihovih sinova postaju ljubomorne na svoje snaje.
To se desava zbog toga sto su one to dete, rodile , odrasle, vaspitale i odgojile i sada im je jos potrebna neka " fufica " da im otrgne cedo iz njihovog zagrljaja.
E onda se tu javljaju problemi. Normalno je da ce svaka majka blagosiljati svoje dete i vencanje ali sta je zapravo u njenoj dusi to ne mozemo znati.
E onda zavisi od tipa kako ce reagovati i da li ce u njegovo srcu i dlje biti mesta za obe , za njegovu majku ili za njegovu zenu.
Vrlo komplikovana situacija , i znaj da ne pricam ovo samo na osnovu svog iskustva , vec i na osnovu iskustva mojih najblizih prijatelja. A njih ima podosta.
Dakle , ili se tip okrece na majcinu stranu i zeli da njegova zena bude nalik na njegovu staru, da ima njene slabosti i njene prednosti , a samim tim i bude bliza godinama ,
ili se pak okrece supruzi i okrece ledja majci, ili je pak dobar politicar pa onda nalazi neku zlatnu sredinu pa onda uspeva da sa obema iadje na kraj i samim tim udovolji svima.
Nemoj mi samo reci , da postoji ijedna osoba na svetu kojoj je zaista stalo do svoje svekrve.
Imam ja i svoje prijateljice rodjake , i sve se one slazu po tom pitanju.
Sve be one da zive same , bez prisustva njegovih roditelja.
Znam, znam , skrecem sa teme ali sta ce ssve je tako strasno povezano jedno sa drugim.
Dakle ukoliko je necije detinjstvo proslo u vremenu provedenom sa svojom majkom , onda je normalno da takva osoba u kasnijem zivotu traziti stariju osobu, neku koja ce uvek biti tu da ga savetuje, pomogne , zastiti kad treba.
Ukratko uvek tu.
Dinamika zivota u kome danas zivimo , pokazuje nam da je ovaj svet jedno stvarno jako neverovatno mesto u kome nema pardona.
Ukoliko zelimo bilo sta , sami se i za to isto trebamo izboriti.
A borba je isto tako zestoka, jaka konkurencija i tome slicno.
I zato oni koji ne veruju u sebe i svoje potencijale traze drugu stranu ( muskarac-zena ili obrnuto ) , bez obzira o kom se polu radi koja ce moci da se stara o njima.
Zato i on verovatno trazi neku stariju osobu koja bi mogla eto da se brine o njemu, on bi njoj davao ono sto ona trazi ( a mozda ne moze bas uvek da ima, mlado meso ) a ona njemu ono sto on zeli ( sigurnost ) i tako to ....
ne znam mozda pricam gluposti a mozda sam i delimicno u pravu , ko ce ga znati :?