Zasto voleti svoju drzavu?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Razumem ljubav prema svojoj kuci , selu pa cak i delovima grada gde se vezuju emocije i secanja , ali zasto voleti zemlju koja vecinski pokusava da te zajebe na bilokoji nacin koji moze , i onda ocekuje da das cak i zivot kad zatreba za bas one koji te zajebavaju ?
Ta zemlja je naseljena tvojom narodom dakle, krivica je do neke naopake svesti o zakonima a samim tim postoji strah u ljudima. Ne daješ život za zemlju već za ljude te zemlje. Među njima su i tvoji najbliži, posmatraj malo tako.

Razumem ljubav prema svojoj kuci , selu pa cak i delovima grada gde se vezuju emocije i secanja , ali zasto voleti zemlju koja vecinski pokusava da te zajebe na bilo koji nacin koji moze , i onda ocekuje da das cak i zivot kad zatreba za bas one koji te zajebavaju ?
To je ono što se indoktriniše od detinjstva. Da si rođen u Japanu, govorili bi ti da budeš ponosan što si Japanac. Svi elementi koji su identitet jednog naroda su se tebi zapali sasvim slučajno i ne bi trebalo da te definišu. Bez obzira da li država pokušava da te iskoristi maksimalno.

ne pokušava zemlja da te zajebe nego kriminalci koji su preuzeli vlast...
Klasično se kaže da država mora imati četiri osnovna elementa:

Teritorija – jasno određen prostor nad kojim država vrši vlast.
Stanovništvo – ljudi koji trajno žive na toj teritoriji.
Vlast (organizovana politička vlast) – institucije koje donose i sprovode zakone (državni aparat).
Suverenitet – najviša vlast unutar države i nezavisnost u odnosu na druge države (unutrašnji i spoljašnji suverenitet).

Koji deo ovoga treba tacno da volim ?

Klasično se kaže da država mora imati četiri osnovna elementa:

Teritorija – jasno određen prostor nad kojim država vrši vlast.
Stanovništvo – ljudi koji trajno žive na toj teritoriji.
Vlast (organizovana politička vlast) – institucije koje donose i sprovode zakone (državni aparat).
Suverenitet – najviša vlast unutar države i nezavisnost u odnosu na druge države (unutrašnji i spoljašnji suverenitet).

Koji deo ovoga treba tacno da volim ?
teritoriju jer su se za nju borili tvoji preci
stanovništvo jer su vam jezik poreklo, istorija i kultura zajednički...to su sve malo dalji rođaci...
suverenitet jer nam ga ugrožavaju

a za vlast trebaš da se boriš da radi u korist stanovništva, suvereniteta i teritorijalnog integriteta što ona danas ne radi

teritoriju jer su se za nju borili tvoji preci
stanovništvo jer su vam jezik poreklo, istorija i kultura zajednički...to su sve malo dalji rođaci...
suverenitet jer nam ga ugrožavaju

a za vlast trebaš da se boriš da radi u korist stanovništva, suvereniteta i teritorijalnog integriteta što ona danas ne radi
Teritorija za koju su moji preci bili prevareni o strane tadasnje vlasti da se bore ili u samoodbrani me ne zanima.
Stanovnistvo vise od pola glasa sa sadasnje kriminalce koji me zajebavaju i gluplji su od prosecne ovce , plus ne zna se koliki smo rodjaci , genetski mi je blizi nasumicni crnac iz Afrike nego nasumicni Srbin ,a i cak da nije ,nije mnogo dalji rodjak ( genetska cinjenica )

Razumem ljubav prema svojoj kuci , selu pa cak i delovima grada gde se vezuju emocije i secanja , ali zasto voleti zemlju koja vecinski pokusava da te zajebe na bilo koji nacin koji moze , i onda ocekuje da das cak i zivot kad zatreba za bas one koji te zajebavaju ?

Nisu sve države Srbija. Većina normalnih država, pogotovo ove koje su demokratske, se trude da budu servis svojim građanima i da se građani ponose što su državljani.

Pa svoja je ona koja ti pruzi uslove za zivot a ne ona po difoltu gde si se zadesio rodjenjem

meni je to jednostavno... nemam emocije ni prema jednoj državi. dok sam živeo u Srbiji bio sam potpuno ravnodušan prema samoj zemlji i mislim da je to zdrava osobina koju bi svi trebalod a imaju, jer te ne vezuje, ne drži i ne sprečava da odeš tamo gde ti je bolje. danas 10+ god. živim u Nemačkoj, volim svoj život ovde, ali prema Nemačkoj kao državi opet nemam nikakvu emociju, iskreno, *ebe mi se. ako sutra ovde krene nizbrdo, rat ili neka ludila, pakujem porodicu i palimo dalje bez razmišljanja. da je više ljudi takvih, da ih boli .l. za zastave, mitove i "svetu zemlju"”, ne bi mogli tako lako da ih lože, manipulišu i šalju u ratove. svet bi bio mirnije i lepse mesto za život. :rtfm: ;)

Back