Zašto voleti Boga?

Po rečima duhovnika najviši stadijum jednog vernika je da veruje jer voli Boga. Zašto voleti Boga?
Bog jedini ne napušta.
Npr., meni je davno umrla majka-dok sam još bila nezrelo dete, i zaključila sam da kroz život nije normalno da kad mi je najteže zovem upomoć osobu koja nije živa. Volim je zauvek, ali trebalo mi je nešto što je uvek živo.
Razmišljala sam o tome i došla do toga da mi je najbolje da upomoć dozivam Boga, Onog koji je Bio, Jeste, i Biće.
Život prolazi, i u toj prolaznosti pronalazim mnogo toga neizbrisivo božanskog iako nije uvek sve sjajno-na ovom svetu nije ništa bilo sjajno čak ni za Bogočoveka, a kamo za nas koji Mu nismo dorasli ni po čemu.
Prateći glavne postulate o Božijoj zaostavštini nama, retko kad me je jako zabolela glava.
Kukam uglavnom zbog nesporazuma i nepripadanju igde za svog života, ali moj Bog me je obdario kvalitetima kao da me je osmislio za večnost-da sam što više kao On.
Molitve koje sam Mu prinela neposredno i HITNO, kad sam osećala da je pitanje života i smrti, su većinom uslišene, ne bi me bilo da nisu.
Volim da čitam o veri, ali više volim da je proživljavam.
Ako ništa drugo, zahvaljujući ideji o Bogu sam naučila veštinu razumevanja drugih ljudskih bića i praštanja. Moje je da ne zameram i ne osuđujem, pa čak i kad se osećam nepravedno tretiranom-ima za sve to Sud nad sudovima, pa se nimalo time ne bakćem.
Mnogo je lica Božijih na ovom svetu, tako da... bilo bi mnogo teško ubiti Ga i poslati u nekakav zaborav.

Poslednja izmena:
Voleti Boga znaci voleti dobro.Svako dobro je od Boga.
Ali... od Boga je sve što postoji? Ako ti kažem da ne jedeš sa tog drveta, Ja, Bog-Otac tvoj koji te voli-zašto nisi slušao?
Ovo je klasična priča o nekom ko ti misli samo dobro, a ti se po?ereš na njega i radiš "po (svojoj) slobodnoj volji". Nije to slobodna volja, što se mene tiče. To je u narodu poznat INAT.

Ali... od Boga je sve što postoji? Ako ti kažem da ne jedeš sa tog drveta, Ja, Bog-Otac tvoj koji te voli-zašto nisi slušao?
Ovo je klasična priča o nekom ko ti misli samo dobro, a ti se po?ereš na njega i radiš "po (svojoj) slobodnoj volji". Nije to slobodna volja, što se mene tiče. To je u narodu poznat INAT.
Nije od Boga sve sto postoji .Samo je dobro od Boga. Greh i posledice koje postoje , nisu od Boga.

Bog je sve stvorio, i dobro i zlo.
To ga naravno ne čini lošim.

Ali ga ne čini ni dobrim.

Bog je iznad tih ljudskih klasifikacija.
Бог је створио шта је створио ни добро ни лоше а ми смо ти који користимо за добро или за лоше од мисли, одлуке до дела

Back