kapetanmark
Elita
- Poruka
- 24.646
koga su streljali lazovcino?Njega su streljali....
Koga bre farbaš?
Goni se uostalom, zasra celu temilicu jajaro.
muslimanski klonu veze nemas....
govorio sam MOJ PRADJED JE 1914 TE PREPLIVAO DRINU DA BI S BORIO ZA SRBIJU I SRPSKI NAROD KOM I PRIPADA, ODBIVSI DA BUDE VOJNIK AUSTROUGARSKE
RAT JE POCEO U LETO 1914TE A MOJ PRADJED JE dobio prvog sina mog djeda po majci u maju 1914te taman pred rat... ostavio ga je u bosni sa zenom i svojom majkom i otisao u srbiju da se bori za srbiju. po povratku 1918te od kralja je kao dobrovoljac i ranjenik dobio kolonizaciju na severu srbije.
otisao je u bosnu da povede sina zenu i majku ali majka je odbila jer je stara te ih je zamolila da joj ne vode unuka (mog djeda) da ga ostave snjom a oni ako se ne snadju tamo u backoj da se imaju gde vratiti...
moj djed je tako ostao sa svojom bakom i odrastao pored nje u bosn gde ga je docekao II sv rat . odlazi u partizane . njegovi mama i otac su otisli na sever srbije , kolonizacija dobrovoljaca, i izrodili jos djece tu u backoj. 42 ge moj pradje srpski dobrovoljac biva sa zenom bacen ziv u tisu! ne streljan no bacen u ledenu tisu...
a moj djed je iz bosne dosao ratom 1944 na oslobodjenje beograda i severa srbije novog sada pa i okoline gde su njegovi ziveli, i isao da oslobadja taj deo svetivsi se madjarskim domacim fasistima...
potresne su to price tada bile narocito o braci jovandic u novom sadu kada je domaci komsija madjar ocinkario da je majka sakrila najmladjeg sina od 14 godina na tavan...
i njega su streljali...
i onda smo mi dodjosi losi, mi ciji su pretci krvarili gace u I sv ratui za srbiju a ovi reciklirani srbi sa promenutim rpezimenom na severu srbije ili ti lalosi su nesto kulturno ispravno jel...
nabijem ih...
srbija ih je oslobodila od austrougarske citav zivot bi slugerisali!