Zasto vojska ne cuva drzavnu granicu?!

Da li vojska treba da cuva drzavnu granicu ?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
43.555
*autorska tema*

Koja je uloga vojske ako pod #1 ne cuva drzavnu granicu ?

Zadnjih godina gledamo invaziju ilegalnih migranata koji prelaze drzavnu granicu i ugrozavaju bezbednost gradjana drzave.
Neke drzave poput Francuske, Italije, Bugarske su angazovale vojne trupe i poslale ih da cuvaju granicu.

Da li Srbija zna gde su joj granice, jer ako nema vojsku na Albanskoj; zasto kmet na celu drzave podnosi izvestaj stranim duznosnicima kuda se i koliko vojske Srbije krece unutar svojih granica.

1696404103128.png

Srbija je okupirana zemlja sa NATO generalima i korumpirano vlašću. Mi nemamo funkcionalnu vojsku više. Mi smo poražena zemlja, hteli mi to ili ne.
Posteno.
Samo treba navesti da okupaciju sprovode placeni agenti tj. domaci izdajnici.

Vojsku onda treba raspustiti jer ne radi svoj posao vec daje prividnu i laznu sigurnost sto je opasno i skupo; pogotovu sto ne radi svoju glavnu delatnost a to je cuvanje drzavne granice; to je kao da gradjani sa stotinama miliona eura finansiraju neke paintball timove da se zayebayu svakodnevno i administraciju koja nicem ne sluzi.

Posteno.
Samo treba navesti da okupaciju sprovode placeni agenti tj. domaci izdajnici.

Vojsku onda treba raspustiti jer ne radi svoj posao vec daje prividnu i laznu sigurnost sto je opasno i skupo; pogotovu sto ne radi svoju glavnu delatnost a to je cuvanje drzavne granice; to je kao da gradjani sa stotinama miliona eura finansiraju neke paintball timove da se zayebayu svakodnevno i administraciju koja nicem ne sluzi.
Ne mogu ih raspustiti jer onda postaje očigledno da smo okupirani. Naša vojska neće mrdnuti dok to ne odobri NATO. Eva farsa kako se mobiliše 1000 vojnika sa jednog mesta na drugo je komična.

Ukinuto za vreme žutih. Nije valjda u skladu sa nekim evropskim konvencijama, sporazumima šta li.
Ljudima znaci tako objasnis da placas nesto sto ti ne treba jer je tako rekao neko ko nema veze sa tobom ni tvojom drzavom.
Zar je moguce da je narod i pojedinac toliko glup da finansira "svemirski program" koji nicem ne sluzi.
Kakve veze Srbija ima sa "evropskim konvencijama" i slicnim glupostima; nije Evropa drzava niti Evropa cuva granicu Srbije.

Ljudima znaci tako objasnis da placas nesto sto ti ne treba jer je tako rekao neko ko nema veze sa tobom ni tvojom drzavom.
Zar je moguce da je narod i pojedinac toliko glup da finansira "svemirski program" koji nicem ne sluzi.
Kakve veze Srbija ima sa "evropskim konvencijama" i slicnim glupostima; nije Evropa drzava niti Evropa cuva granicu Srbije.
To je pitanje za tadašnji Dos.

Ne mogu ih raspustiti jer onda postaje očigledno da smo okupirani. Naša vojska neće mrdnuti dok to ne odobri NATO. Eva farsa kako se mobiliše 1000 vojnika sa jednog mesta na drugo je komična.
Vidi, ja ne pitam zasto vojska Srbije ne ratuje sa OTAN; to ne sugerisem, cak sam govorio da je prva iz istocne Evrope trebala da pristupi savezu.

Evo ovom cicibanu sam upravo napisao; niko ne trezi od pekara da cuvaju granicu; ali da ne prave hleb, bilo bi glupo da imaju i zvanje pekara.
Tako isto sa vojskom; zasto ne cuva granicu od ilegalnih bandi koji ugrozavaju bezbednost gradjana koji finansiraju to udruzenje ljudi u uniformama.

*autorska tema*

Koja je uloga vojske ako pod #1 ne cuva drzavnu granicu ?

Zadnjih godina gledamo invaziju ilegalnih migranata koji prelaze drzavnu granicu i ugrozavaju bezbednost gradjana drzave.
Neke drzave poput Francuske, Italije, Bugarske su angazovale vojne trupe i poslale ih da cuvaju granicu.

Da li Srbija zna gde su joj granice, jer ako nema vojsku na Albanskoj; zasto kmet na celu drzave podnosi izvestaj stranim duznosnicima kuda se i koliko vojske Srbije krece unutar svojih granica.

Pogledajte prilog 1421458
Ko ce to da radi? Cuvanje granice podrazumeva svakodnevne patrole po rejonu, i rizik za zivot.
Da li imamo tolko para da angazujemo toliko ljudi da patrolira? U vreme SFRJ, to su radili vojnici
na odsluzenju vojnog roka...

proslo je 13 godina skoro, kako zuti nisu na vlasti...
Kako nisu; zar nisu promenili uniformu.

Ovde ja ne pricam o politickim strankama vec o diletantima koji se bave necim o cemu nemaju pojma; kao npr. ministri.

Pitanje je prosto i tice se SVIH drzava.

To je kao da se neko prihvati zvanja lekara jer je dobra plata i pocne da “leci” ljude; bilo bi glupo.

Diskutujemo jednostavno za dobro i bezbednost gradjana i svih ljudi od raznih kriminalnih bandi koji ilegalno prelaze granicu; jer to ne rade normalni ljudi.

Kako nisu; zar nisu promenili uniformu.

Ovde ja ne pricam o politickim strankama vec o diletantima koji se bave necim o cemu nemaju pojma; kao npr. ministri.

Pitanje je prosto i tice se SVIH drzava.

To je kao da se neko prihvati zvanja lekara jer je dobra plata i pocne da “leci” ljude; bilo bi glupo.

Diskutujemo jednostavno za dobro i bezbednost gradjana i svih ljudi od raznih kriminalnih bandi koji ilegalno prelaze granicu; jer to ne rade normalni ljudi.
Pazi, upravo zbog tih bandi, taj posao je veoma rizican. Dakle mora da se napravi konkurs i da se dobro
plate ti ljudi... SNS bi radje te pare u svoje dzepove, briga ih za drzavu...

Ko ce to da radi? Cuvanje granice podrazumeva svakodnevne patrole po rejonu, i rizik za zivot.
Da li imamo tolko para da angazujemo toliko ljudi da patrolira? U vreme SFRJ, to su radili vojnici
na odsluzenju vojnog roka...
Da, ja zato i pitam; zar nema dovoljno vojnika da se bave bezbednoscu granice.

Hebote zar je pitanje toliko komplikovano; kao da saobracajna policija parkirana cuva oranice.

Ovo je jedna tema koja se tice bezbednosti gradjana SVIH drzava; a sada konkretno postoji problem na Evropskom kontinentu gde neke kriminalne bande upadaju u drzave.

Neki kao sto sam naveo, Francuska, Italija pa i komsije Bugarska koriste vojsku da obezbede granicu.

Partijski bot dodje i pocne prepirku kao da mu neko napada stranku.

Pazi, upravo zbog tih bandi, taj posao je veoma rizican. Dakle mora da se napravi konkurs i da se dobro
plate ti ljudi... SNS bi radje te pare u svoje dzepove, briga ih za drzavu...
Opet se vracamo na pitanje sta je primarna uloga vojske ako ne zastita granice.

Isto je problem u Kanadi i pogotovu Americi; znaci tema nije politicko prepiranje i podele; nego jednostavno pitanje bezbednosti koje gradjani drzava finansiraju a taj posao se ne odradjuje.

Ne zanima me nikakav SNS, to je neka stranka u sadasnjem istorijskom trenutku, pre je neko drugi bio, sutra ce neko treci … ovo je nesto sto se radilo na drugi nacin u nekadasnjoj drzavi i nesto sto neke druge drzave jos uvek praktikuju.

Ako zivis na Islandu, logicno je da ti ne treba pesadija da cuva ostrvo.

Zato sto nije vreme rata .Posao vojske je da ratuje. Srbija ima veliku policiju, oni jure imigrante ,svercere, lopove. Retko koja zemlja koristi vojsku za zastitu granica ,osim u vreme pretnje ratom. Srbija namerno pusta imigrante jer dobija neki novac za to. Novac dobija i Bih.
pravi odgovor

Back