Quantcast

ZASTO VLADIMIR PUTIN DOLAZI U BEOGRAD

ZASTO VLADIMIR PUTIN DOLAZI U BEOGRAD

  • ZATO STO DS i SNS ZELE DA SABOTIRAJU IZGRADNJU JUZNOG TOKA

  • ZATO STO SE SRBIJA OPASNO PRIBLIZAVA NATO

  • ZATO STO SE U SRBIJI BLIZE IZBORI,PA ZELI DA SE UVERI DA TO NECE UTICATI NA SRPSKO-RUSKE ODNOSE

  • ZATO STO NAM DONOSI MNOGO NOVCA, A U ZAMENU OCEKUJE PRESTANAK SERVILNOSTI SRBIJE U ODNOSU NA ZAPAD

  • NESTO PETO


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

NOCNO VREBALO

Aktivan član
Poruka
1.632
1. Zato sto DS i SNS zele da sabotiraju izgradnju Juznog toka

2. Zato sto se Srbija opasno priblizava NATO

3. Zato sto se u Srbiji blize izbori, pa zeli da se uveri da to nece uticati
na srpsko-ruske odnose

4. Zato sto nam donosi mnogo novca, a u zamenu ocekujep prestanak
servilnosti Srbije u odnosu na Zapad

5. ILI NESTO PETO?


:confused:POSTOVANI FORUMASI STA VI MISLITE
 

Lepi Bora

Buduća legenda
Poruka
37.908
1. Niko ne sme da sabotira ,, Juzni tok ,, - a najmanje nasa kukavelj

2. Za ulazak u NATO je 15 % gaDZana , a za ulazak u vojni savez sa Rusijom 70 % Srba

3. Briga Ruse za nase izbore - u svakoj stranci je ruski kokus dovoljno jak da Rusi obezbede realizaciju svojih planova u Srbiji

4. Donosi mnogo novca - ne vredi mi sporiti

5. NESTO DRUGIO JE U PITANJU ..
. :ok:

MILION SRBA NA DOCEKU CARA RUSA I SRBA
:D
 

NOCNO VREBALO

Aktivan član
Poruka
1.632
1. Niko ne sme da sabotira ,, Juzni tok ,, - a najmanje nasa kukavelj

2. Za ulazak u NATO je 15 % gaDZana , a za ulazak u vojni savez sa Rusijom 70 % Srba

3. Briga Ruse za nase izbore - u svakoj stranci je ruski kokus dovoljno jak da Rusi obezbede realizaciju svojih planova u Srbiji

4. Donosi mnogo novca - ne vredi mi sporiti

5. NESTO DRUGIO JE U PITANJU ..
. :ok:

MILION SRBA NA DOCEKU CARA RUSA I SRBA
:D
BORO KAD BI BILO SVE OVAKO KAO STO SI NAPISAO OND BI TI BIO CAR
 

daxt

Elita
Poruka
17.080
Južni tok "sabotiraju " sami Rusi pošto još nisu ni projekat ,ni trasu uradili , a trebao je da krene gas do 2012 .a ne zna se ni kad će lopata biti zabodena u zzemlju ,a Tadić i Toma su nebitne budale u celoj toj priči .
juzni tok je strateski projekat, rusi su potpisali ugovore sa deset drzava i sad sami sebi unistavaju projekat? ovi nasi rusofobi i srbounijati su stvarno za lecenje i posmatranje, poremeceni idioti
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
116.705
1. Zato sto DS i SNS zele da sabotiraju izgradnju Juznog toka

2. Zato sto se Srbija opasno priblizava NATO

3. Zato sto se u Srbiji blize izbori, pa zeli da se uveri da to nece uticati
na srpsko-ruske odnose

4. Zato sto nam donosi mnogo novca, a u zamenu ocekujep prestanak
servilnosti Srbije u odnosu na Zapad

5. ILI NESTO PETO?


:confused:POSTOVANI FORUMASI STA VI MISLITE
Ево уместо одговора ИЗВАНРЕДАН ТЕКСТ извесног ВЛАДИМИРА ЖУЈОВИЋА...
ту је све рекао, све обухватио - па ко има мозга схватиће о ћему се ради:


Торба Владимира Владимировича
Бранко Жујовић
2.03.2011, 16:11


Београд уочи посете руског премијера треба да одлучи да ли је бесловесно провлачење државне кредитне картице кроз бездан евроатлантских дозвољених минуса економски идеал. Може ли хибернирана гусеница европске Србије економски и етички да се преобрази у разиграног, раскошног лептира Србије у Европи?


Машта није препоручљив метод новинарског посла. Зато ме донекле чуде коментатори, који ланчану ерупцију Блиског истока дешифрују романтиком спонтане побуне обесправљених. Сличан, антидемократски положај свог народа у БиХ или на Косову и Метохији, па и отимање властите државне територије они у исто време објашњавају неминовношћу прихватања реалног стања.
Ова вулгарна идеализација политичких дешавања до вређања потцењује интелигенцију читалаца у народу који је сам извео подвиг сличан арапском, плаћајући вођство уличне спонтаности што готовином што чековима америчких паравладиних организација, пристиглим претежно из Будимпеште.


Машта, ипак, преплављује Србију и њене медије. За 23. март најављен је долазак руског премијера, тренутно најпопуларнијег политичара у Србији, па сви желе да сазнају разлог његове посете. Јер, Владимир Владимирович Путин не долази да разгледа Србију и још мање да се диви њеним дометима у приватизацији или стратешкој сарадњи са Националном гардом Охаја.


-Србија данима инсинуира да он у ствари долази да свом правом домаћину, српском председнику Борису Тадићу поручи да Србија не треба да уђе у НАТО пакт мимо воље већине Срба.

-Други кажу да ће Србија од Русије купити најсавременије ПВО системе С-300, који су јој итекако недостајали за време агресије НАТО пакта 1999. године, чију 12. годишњицу Путин симболично предупређује.

-Неки ту додају и најновије руске војне авионе, па учешће руских компанија у приватизацији Телекома „Србија“ и Електропривреде Србије.
-Трећи и четврти кажу чак да ће Руси у Србију допремити своју најсавеменију механизацију и са домаћинима прионути на изградњу путева, реконструкцију девастиране железнице и изградњу метроа у Беогаду.

-Пети су саопштили да Путин у својој торби у Београд доноси ни мање ни више него понуду за приступање Србије новој Еврооазијској Унији.


Разуме се, ја уопште не познајем београдску агенду руског премијера. О његовим намерама у Београду могу да судим тек по досадашњем односу модерне Москве према Београду.Из тог угла посматрано, Србија ће сигурно и у временима која долазе моћи да рачуна на Русију и њен глобални утицај када је у питању напор да се очувају границе саме Србије, али и постојање Републике Српске. У исто време, чини ми се да ће Москва бити расположена да шири економску сарадњу са Србијом, која последњих година вртоглаво напредује у српску корист.

Подсетимо да је давне 2006. године, док је еврооптимизам у Србији још увек био свеж и снажан политички осећај, извоз српског воћа имао удео од симболичних 1,87% на руском тржишту истих производа. Годину дана касније, укупан српски извоз у Русију повећан је за 43,7%, али је у исто време и увоз из Русије повећан за 22,5%.
Економски магазини и портали 2008. пренели су вест да су између Русије и Србије окончани преговори о даљој либерализацији трговине. Овим споразумом проширена је листа роба и услуга које Србија може да извози у Руску Федерацију, у односу на август 2000. године када је првобитна верзија споразума потписана.
Током 2009. године раст српског извоза у Русију наставио је снажно да расте, а у 2010. години достигао је рекорд за последњих 15 година. Само у првих шест месеци те године био је повећан за фантастичних 41%.

Од 1. јануара ове године, Србија захваљујући Русији има и споразум о слободној трговини са Казахстаном. За српску економију потпуно је отворено глобално евроазијско тржиште Белорусије, Русије и Казахстана. Следећи логику приказаних података, може се очекивати да ће тренд развоја економске сарадње бити међу најважнијим темама посете руског премијера Београду.

./.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
116.705
Следећа веома важна тема је, наравно, Јужни ток. Путин у Србију долази у веома осетљивом тренутку за овај пројекат, када се Европска Унија упиње да ублажи привлачну снагу Гаспрома на своје појединачне чланице.
Иако је за април у Бриселу најављена европска промоција пројекта Јужни ток, 24. фебруара ове године, током разговора Европске Комисије и владе Русије испливала су озбиљна неслагања, која ипак нису изашла из оквира партнерства две силе. Москва је Бриселу ставила јасно до знања да се противи увођењу ограничења за компаније, која се односе на транспорт и промену система плаћања гаса.
Реч је пре свега о увођењу „трећег енергетског пакета“ ЕУ, чија је суштина раздвајање производње и транспорта енергената чему се Кремљ противи, сматрајући да је уперен директно против Гаспрома и његових економских амбиција на тржишту ЕУ.


Водећи људи Русије сматрају да би се извесно решење овог проблема могло пронаћи у слободној интерпретацији „трећег енергетског пакета“, односно када се ограничења не би односила на транснационалне гасоводе попут Јужног тока, који би били сагледани као део транснационалног транспортног система. У супротном, поручили су представници руске владе, цене гаса могле би да буду веће.


Значајан број људи у Београду, међутим, сматра да би Србија због више пута демонстриране попустљивости могла да постане нека врста меког трбуха Јужног тока. Иако је вероватно највећи противник руског енергетског присуства у Србији, Млађан Динкић, напустио владу Србије, последњих недеља на рачун српско-руске енергетске сарадње могле су да се чују само изненађујуће речи неразумевања чак и у опозиционим редовима.

Чак и када пренебрегнемо непријатности око извоза српског пешадијског наоружања у Грузију уочи њене агресије на Јужну Осетију, компензоване неучешћем српских војника у НАТО маневрима или неочекивана попустљивост српске владе када је у питању спровођење Ахтисаријевог плана, па и одустајање Србије од властите резолуције у Генералној скупштини ОУН у корист сила које признају албанску независност Косова, руска подршка Србији никада није доведена у питање.


У посету Београду не долази само премијер, него и најупечатљивији симбол модерне Русије. Реч је о држави која у своју захукталу економију уводи иновационе центре и модерне технологије, муњевито развија инфраструктуру, улаже незамислив новац у социјалне програме, стипендије за младе људе, убрзано модернизује своју армију и постиже прве успехе на пољу обнове становништва. Исто тако, реч је о држави која са Србијом жели да потпише документ о стратешкој сарадњи, какав има са Кином, Шпанијом и другим важним земљама.

Сам Београд уочи посете руског премијера треба да одлучи да ли је бесловесно провлачење државне кредитне картице кроз бездан евроатлантских дозвољених минуса економски идеал демократских промена и једини српски избор.

Може ли, дакле, хибернирана гусеница европске Србије економски и етички да се преобрази у разиграног, раскошног лептира Србије у Европи? Треба ли српска економија да постане тек склапаоница туђих производа застареле генерације из треће руке или пристојна држава са пристојном економијом?


Укратко, европски и светски лидер у испоруци енергената, чији нам премијер долази у госте, има интерес да охрабрује потрошњу енергије, нарочито у државама које доживљава као партнерске и блиске. А развој индустрије и обнова производње у тим државама сигурно је пут ка рационалном повећању енергетске потрошње.


Док су Срби као традиционални русофили пуштали машти на вољу, ни западни партнери нису седели скрштених руку уочи Путинове посете.
-Тако је један приштински портал на енглеском језику 26. фебруара саопштио да је Србија из политичких разлога „блокирала извоз Косова“, али да сопствену блокаду не поштује када има финансијски интерес. Као пример, наведена је наводна куповина кромпира на Косову и Метохији, који се сивим (читај: бесцаринским!) каналима превози у централну Србију и касније опет ваљда бесцарински извози у Русију.


За крај, једно подсећање. Уочи председничких избора у Русији почетком марта 2008. године, „World Net Daily“ (чланак „Putin offers nukes to Serbia – Missile threat escalates as Russia goes to polls“) и још неки медији пренели су били шокантну вест, која је остала непримећена у Србији. Саопштили су тада да Путин нуди нуклеарне бомбе Србији и то преко свог наследника Димитрија Медведева, који је наводно тајно разговарао са српским представницима, а скуп је према истом извору тајно надзирао британски МИ 6.


Схватите ово мало подсећање као мој скроман прилог српској политичкој машти уочи друге Путинове посете Београду.*********************************************************************************************


:klap::klap::klap:................:super::super::super: Сјајан текст!
 

FataMorgen

Legenda
Moderator
Poruka
58.716
Južni tok "sabotiraju " sami Rusi pošto još nisu ni projekat ,ni trasu uradili , a trebao je da krene gas do 2012 .a ne zna se ni kad će lopata biti zabodena u zzemlju ,a Tadić i Toma su nebitne budale u celoj toj priči .
Jedini covek u Srbiji koji je vredan postovanja i paznje Putina je Nikolic.:worth:
Da nije Nikolica i naroda koji je uz njega,Rusi bi odavno zbog ovih zuto crvenih izdajnika otkacili Srbiju
:aha:
 

Lepi Bora

Buduća legenda
Poruka
37.908
:think:Ja mislim da izmedju ostalog GLAVNI razlog je Juzni tok.
DS zeli da ga sabotira po njihovim nalogodavcima Amerima i EU zbog NABUKO.
PROBNI BALON SE VEC PUSTA U VIDU CEDE BEDE I LDP:rtfm:
NE BRINI - I JACI SU POPUSTILI ... :bye:

Putin outwits EU's South Stream opponents [fr]
Published: 25 February 2011 | Updated: 28 February 2011
Printer-friendly versionSend to friend share

On the sidelines of Russian Prime Minister Vladimir Putin's visit to Brussels yesterday (24 February), Moscow won the European Union's blessing to hold a promotional Brussels event to showcase the South Stream gas pipeline, which is largely seen as a competitor to the EU-favoured Nabucco pipeline.
Background


South Stream is a planned natural gas pipeline bypassing Ukraine, running under the Black Sea to Bulgaria, with one branch going to Greece and Italy, and another one to Romania, Serbia, Hungary, Slovenia and Austria. Russia recently announced that it would more than double its planned capacity from 31 billion cubic metres per year (bcm/y) to 63 bcm/y.

According to the project's official website, South Stream is "aimed at strengthening European energy security" by eliminating "transit risk," as "another real step toward executing the Gazprom strategy to diversify the Russian natural gas supply routes".

Consequently, Gazprom sees South Stream not as a competitor, but as the best project under the EU's southern gas corridor.

The planned route of South Stream starts from the Pochinki compressor station on the Russian Black Sea coast. The pipeline's offshore section, which is around 900 km long and has a maximum depth in excess of 2,000m, will connect the Russian and Bulgarian coasts under the Black Sea. Italy's petroleum company Eni acts as Gazprom's partner in the construction of South Stream's offshore section.

As for the onshore section, Gazprom says that "several possible routes of the onshore section across the EU members are being currently considered".

Like Nabucco, the completion of South Stream is scheduled for 2015.
Video
See video
More on this topic
Newsutin to seek 2050 gas 'roadmap' on Brussels visit
News:EU, Russia seek 'common language' on energy

Speaking to EurActiv on the sidelines of Putin's visit, Russian Energy Minister Sergey Shmatko said he had agreed with the EU's energy commisioner, Germany's Günther Oettinger, that a presentation of the South Steam pipeline project would be held in Brussels next April.

Shmatko added that the promotional event would be hosted by the European Commission and attended by a wide range of personalities, including the ambassadors of the participating countries and representatives of the participating companies, as well as representatives of firms interested in taking part. "I think this will be a very interesting event," he told EurActiv.

Commissioner Oettinger's spokesperson Marlene Holzner confirmed the agreement, adding that it had not been a commitment that the Commission would host the event, but only that Oettinger would attend it.

Shmatko lamented the fact that South Stream did not yet enjoy the same status as Nord Stream, the other big pipeline of Russian energy giant Gazprom, which is already under construction and is designed to bring Russian gas offshore to Germany.

The pan-European nature of Nord Stream is underscored by its status as a project under the EU's Trans-European Networks energy guidelines. That status was confirmed in 2006.

Speaking to the Brussels press, Putin said that with both Nord Stream and South Stream operational, the risk of energy disruption in Europe would be greatly reduced.

Commenting on the Libya crisis and soaring oil prices, which he said experts believe will hit 220 dollars a barrel, Putin denied that his country, the world's second-largest exporter of oil, was pleased with the developments.

Putin said that Russia's industries, particularly those that rely heavily on exports like the chemical sector, would have to reduce production in such circumstances. "Everything is interrelated. We hope this will not happen," he said.

Plea for long-term agreements

Putin strongly advocated securing long-term agreements for Russia's gas deliveries to the EU, as well as signing a 'road map' of natural gas supplies until 2050 with the European Union.

The Russian prime minister said it was not in the EU's interest to change the present system of gas payments, which takes place under long-term contracts, to sales on spot markets as recently requested by E.ON Ruhrgas AG.

"Now prices on the spot market are even higher than prices under long-term contracts. I'm convinced that the long-term fundamental interests of European economies lie with such stable long-term contracts," Putin said.

Currently the German regulator does not permit the transport of Russian gas by Russian companies, citing the terms of the Third Energy Package, Putin said.

The German company based its argumentation on the 'third package' of proposals to further liberalise the EU's energy market, according to which gas exporters should sell their gas at the EU's borders.

Putin said he had tried to explain to his interlocutors that the 'Third Energy Package' would not improve but rather worsen conditions for Russian firms operating in the European market. He added that the result would be higher prices for European consumers.

"Let's bring to the wide audience our position. There is nothing secret. You tell us: sell at the gate of the EU, leave the transport business to other firms. This transport business has a very low cost-effectiveness, from 8 to 10%, and if small companies take over, prices will go up," Putin warned.

Energetic discussion

The Russian prime minister also claimed that the 'Third Energy Package' amounted to confiscation of property. Indeed, Lithuania is reportedly planning to split state gas company Lietuvos Dujos, in which Gazprom is a shareholder, into a transport and a trade component, with the trade company remaining under government control. Gazprom says the government of Lithuania is only seeking an excuse to nationalise the company.

European Commission President José Manuel Barroso insisted that the 'Third Energy Package' was not discriminatory, as the EU was asking foreign companies to apply the same rules as those that apply to companies from its member states.

Barroso admitted that some EU countries had adopted the toughest of three possible models of unbundling, which sees production separated completely from distribution. "I understand why Prime Minister Putin raises the issue so energetically, but our legislation is not discriminatory. It also applies to Norwegian and to European companies," Barroso said.

Under the toughest model of unbundling, suppliers would have to sell their gas transport businesses. A second possibility is that companies are not split up, but an independent operator is appointed for the transport infrastructure, the activities of which are limited to one country. The third possibility is that the company is not split, but a special board takes responsibility for its 'independent' decision-making.

Barroso insisted that the Third Energy Package contained instruments to address some of the concerns expressed by Russia. He did not elaborate.

A Commission spokesperson explained that EU nine countries had opted for the "toughest" unbudling model, but declined to name them.

Russian Energy Minister Shmatko told EurActiv that Commissioner Oettinger had said that there was a possibility to "interpret" the Third Energy Package.

He also gave an outline of what this interpretation could be: "It is not a big contradiction that some exceptions be made for transnational gas pipelines. They could be seen as part of a transnational transport system. And we could exclude the possibility of third actors interfering in segments on EU territory for their payback period," Shmatko said.

Shmatko said Russia had tabled such proposals to the Commission and hoped for a clear understanding by July.

'Don't interfere in internal affairs'

Putin also voiced the message that the West should not interfere in the internal affairs of other countries, obviously hinting that this applied also for Russia, where parliamentary elections are due to be held in December.

He said that the West had failed by supporting Iran's Ayatollah Khomeini, who lived in Paris until 1979, and also with the elections in the Palestinian territories, which were won by Hamas.

"Give people the possibility to determine their future, in their own way, without external interference," he pleaded.

Barroso did not mention human rights in Russia in his statement, referring only to issues on which both sides "may not agree completely". Journalists were only allowed to ask a few questions and none touched upon human rights and basic freedoms in Russia.

Putin's visit to Brussels was described by Barroso "the largest executive-to-executive meeting the Commission had ever had". In his words, 13 Russian ministers participated alongside "almost the entire Commission".


STA CEMO SAD ZUTI ?? KAKAV DOCEK PRIPREMATE ??

SPECIJALA ZA NEJEBCA :

http://www.thetrumpet.com/?q=8037.6662.0.0
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.