aeternum
Elita
- Poruka
- 16.253
Sta se mene tice ko je slavio ja ne slavim paganske praznike 

Oni koji slave "paganske" praznike su, po vašem vjerovanju, pod vlašću Sotone. Tako ispada da su i vaši osnivači bili pod vlašću nečastivog jer su slavili Božić i druge praznike. Kako onda za sebe možete da kažete da ste izvorno hrišćanstvo i da vas Jehova vodi?ok ako bi ti to veleo da je tako a nije tada JS jos nisu bili organizovani
i da je tako oni su to ostavili pre jedan vek a vi i danas slavite Bozic i zamerate se Bogu tj gresite protiv Boga
odakle tebi pravo da nekome kazes da gresi i ide protiv Boga?sta sa time
vise ne slave nikavi paganski praznici a vi ih slavite jos uvek i gresite protiv Boga
ja licno ne slavim nikakav paganski praznik niti sam slavila
niti cu ikada slaviti
ne zameram se Bogu
Poznato je da ustajanje na himnu ili odavanje počasti državnoj zastavi Jehovini svjedoci smatraju oblikom idolopoklonstva. A vidi šta piše Kula stražara 1917:"Cudna suma je to".
Da mi je ovo neko pricao, ne bih verovala!
pa eto vidis kako ne znas sta je nase verovanje.Oni koji slave "paganske" praznike su, po vašem vjerovanju, pod vlašću Sotone.
Istrazujes JS literaturu fino ako zelis da postanes JSPoznato je d
udni su putevi Jehovini...![]()
Biblija je jedan dokumenat. Jedna knjiga. Nemoj sad da vrdaš. A kako je nastala je druga priča. Spasenje je izmišljena stvar u Bibliji. Deo Biblije. Nije objektivno, jer nije ni definisano ni potvrđeno.Biblija nije jedan dokumenat nego skup spisa iz različitih perioda istorije. I ne sadrži samo nečija razmišljanja nego i smjernice za čovjekovo spasenje.
Biblija nema uputstvo za tumačenje i tumači je ko kako hoće. Zato i nema vrednost.Slaganja oko ključnih stvari ima, samo je treba tumačiti u kontekstu crkvene predaje.
Znači hrišćani ne priznaju Stari zavet?Pa tako sto Jevreji su ostali vezani za stari zakon, Stari Zavet i jos uvek cekaju svog "mesiju", dok kod hriscana nema dileme da se njihova vera zasniva na Novom Zavetu, odnosno verovanje u vaskrsnuce Isusa Hrista, za njih je on ved dosao i ziveo medju ljudima, i ponovo ce doci.
Iskreno, ne bavim se tim pitanjima. Nisu mi misaono bliska.Tema je dobrodošla za sve koji veruju, ne veruju, sumnjaju, ljuti su ili presrećni što se religiji, crkve, Boga tiče.
Ja prvi ne verujem crkvi jer izopačuje šta je napisano u bibliji. I plus, jer je nakon nekoliko stotina godina hrišćanstva izbacila sve priče (knjige) koje joj ne odgovaraju.
e da to ti je fals sajt gde otpadnici pisu lazi o JSPoznato je
Čudni su putevi Jehovini...![]()
Pa eto, bas zbog ovakvih "verskih zajednica" i postoji Zakon o crkvama i verskim zajednicama, da bi se znalo, sta je crkva a sta verska zajednica i kome pripada finansiranje kad i ako se ima iz budzeta.Poznato je da ustajanje na himnu ili odavanje počasti državnoj zastavi Jehovini svjedoci smatraju oblikom idolopoklonstva. A vidi šta piše Kula stražara 1917:
"Suppose the city or state officials should issue an order requiring, or even requesting, that all persons display the American flag. What should we do? We answer, We think it would be right to display the flag in obedience to such order or request. Every one in America should take pleasure in displaying the American flag - especially when requested so to do. " Watch Tower 1917 May 15
https://www.jwfacts.com/watchtower/celebrations.php
Čudni su putevi Jehovini...![]()
Ti rece da si hriscanka. Kako onda ove najvaznije praznike koji se vezuju za Isusa Hrista smatras paganskim, kao i njihovo obelezavanje?pa eto vidis kako ne znas sta je nase verovanje.
Ko slavi paganske praznike samo cini greh
ne birini ne mora da znaci da ste pod utisajem Satane nego ste u neznanju
i grehu jer ne zelite ostaviti greh
Sta ti izigravas i zasto gubis vreme i postavljas ovakva pitanja kad si do juce ovde bio kaobajagi hriscanin, ili makar neko na tom putu? Sasvim ozbiljan i razuman i odjednom si se promenio?Znači hrišćani ne priznaju Stari zavet?
На овом форуму су изнете неке чињенице о ЈС које ти ниси ни са чим оспорила, иако си дугогодишњи проучавалац Светог писма, па би требало да без икаквих потешкоћа демантујеш те наводе, ако су лажни. Међутим, ти то не чиниш. Уместо тога, игноришеш их, жалиш се на кориснике који о њима пишу и опредељујеш се за пљување по туђој вери и то без икаквих основа. Хоћемо ли дочекати демантовање навода који су изнесени на тој теми или ћеш наставити својим игнорисањем да их потврђујеш?e da to ti je fals sajt gde otpadnici pisu lazi o JS
tako da
sta da ti kazem veruj u lazi do sutra
JS se nikada nisu i nece klanjati zastavi.
Ма опуштено, нисам ја ово написао због тебе, знам да тебе то уопште не занима. Него због других који читају и када наиђу на небулозе о томе да су „сви хришћански празници пагански“ могу да провере да ли ту има истине или не.ti mozes da verujes u sta hoces
postoje cinjenice i zna se koji su paganski obicaji i praznici- uskrs, nova, godina bozzic... itd
prvo nisu hriscanski praznici drugo sadrze gomilu paganskih obicaja
Bozja rec je merilo i dokaz.
a ne ti neki tvoji netacni izvori
espreso и impulsportal, еминентни теолошки и историографски извори
Nemaš odgovor na pitanje, pa menjaš temu, nazivaš me trolom. Već viđeno kod takvih kao što si ti. JadnoPa eto, bas zbog ovakvih "verskih zajednica" i postoji Zakon o crkvama i verskim zajednicama, da bi se znalo, sta je crkva a sta verska zajednica i kome pripada finansiranje kad i ako se ima iz budzeta.
Zato ono pripada samo tradicionalnim crkvama koje su vekovne i ne "vrdaju" na 100 ovakvih nacina "sad ovako sad onako", "sad smo malo ovo, sad ono".
Ti rece da si hriscanka. Kako onda ove najvaznije praznike koji se vezuju za Isusa Hrista smatras paganskim, kao i njihovo obelezavanje?
Jedino ako ti ne smatras celu svoju veru paganskom, ali onda si u sukobu sa samom sobom.
Sta ti izigravas i zasto gubis vreme i postavljas ovakva pitanja kad si do juce ovde bio kaobajagi hriscanin, ili makar neko na tom putu? Sasvim ozbiljan i razuman i odjednom si se promenio?
Znas sve odgovore a pitas, i zato si za mene spamer, troler i necu ti odgovarati.
sto je totalno bezvezeIz diskusije mi deluje da se paganizam posmatra kao nešto negativno.![]()
A i mnogo je više coolsto je totalno bezveze
staroslovenska mitologija je deo naseg naroda i verovanje u vise bogova i niti se treba stideti toga, niti treba omalovazavati
cak i ovi ekstremi sto su po tom pitanju, ko zna njihovi preci u sta su verovali
Pa da. Deluje mi kao da se stide svojih čukun čukun predaka. Mislim, nije to bilo ni toliko davno.sto je totalno bezveze
staroslovenska mitologija je deo naseg naroda i verovanje u vise bogova i niti se treba stideti toga, niti treba omalovazavati
cak i ovi ekstremi sto su po tom pitanju, ko zna njihovi preci u sta su verovali
zato ja i ne volim ove novotarije od verskih organizacija koje poticu iz amerikePa da. Deluje mi kao da se stide svojih čukun čukun predaka. Mislim, nije to bilo ni toliko davno.
Ne samo da nemaju vezu sa tradicijom i precima, već tu nema ni duhovne strane.zato ja i ne volim ove novotarije od verskih organizacija koje poticu iz amerike
primetila sam da se ponasaju kao da njihovi preci za njih ne postoje
jesam vernik, jesam pravoslavka ali to ne iziskuje od mene da se odricem predaka koji su garant bili pagani, uostalom kao i svi Srbi u to vreme
Biblija je dokaz. to sam napomenula.espreso и impulsportal, еминентни теолошки и историографски извори![]()
![]()
![]()
Nigde ne nazivam crkvu paganskom ona je hriscanska@aeternum
Hoces li ti da odgovoris na moja lepo postavljena pitanja jos od juce, ili ces da ih izbegavas jer ne znas odgovor, ali si u stanju da napadas i omalovazavas moju tj. hriscansku veru i Crkvu samo tako, nazivajuci je paganskom?
(A konkretno, doticni korisnik ne podrzava nasilje na internetu, citaj malo).
Ti ne brini za moju veru ona je izvorno hriscanstvoZnas sve odgovore a pitas, i zato si za mene spamer, troler i necu ti odgovarati.