- Poruka
- 28.816
Sledeći put zatraži samo premeštanje teme, nema potrebe da se briše pa ponovo piše.Na istoriji je bila greska, ovo je vise politicka tema.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sledeći put zatraži samo premeštanje teme, nema potrebe da se briše pa ponovo piše.Na istoriji je bila greska, ovo je vise politicka tema.
Ovo je neprimereno, jer mi nismo Indija da imamo krave i ostale svete životinje...Ali vepar/prase u Srbiji je sveta zivotinja![]()
Ovo je neprimereno, jer mi nismo Indija da imamo krave i ostale svete životinje...
Meni nije, ja više volim jaguNe mislim da se iko moli praseti...ali u smislu da je omiljena hrana, i nekako simbol srpskih proslava
Koje je Jeremic?
Kinezi su ipak glavni kad je reč o prasićima.
Tačno sam samo čekala kada ćeš to da napišešTo po babi![]()
A kakve veze imaju Havaji sa heraldikom
A kakve veze imaju Havaji sa heraldikom![]()
Od vuka videli svinju hahaVepar je prvobitni simbol Srbije, od Kocine Krajine (1788-1791) pa do Prvog Srpskog Ustanka (1804-1815), pa i ranije. Zasto je ovaj simbol odbacen, zasto nije vise grb Srbije? Originalan je, nije kopija Vizantije kao 4C i Dvoglavi orao, i sekularan je - nije klerikalan.
Da li se ponosite sa Starim Veprom Srbije? Da li vam je ljepsi od danasnjeg grba Srbije?
Pogledajte prilog 1484977
Pogledajte prilog 1484978Pogledajte prilog 1484979
Moguće, jer je u vreme nastanka često prilikom crtanja dolazilo do pogrešne percepcije i samim time je pretpostavka je u stvari to bila vučja glava.Od vuka videli svinju haha
Moguće, jer je u vreme nastanka često prilikom crtanja dolazilo do pogrešne percepcije i samim time je pretpostavka je u stvari to bila vučja glava.
Nee, poreklo tog simbola je starije od 1804. koliko sam ja upoznata.Mislis da su 1804. crtali vuka umjesto vepra?
Nee, poreklo tog simbola je starije od 1804. koliko sam ja upoznata.
Pominje se u 15. veku.Pa jeste, postavio sam slike iz 16 i 17. vijeka...vide se kljove...nije to vuk nikako
Pominje se u 15. veku.
Ili Jeremic?Sta, vepar?
Divlji vepar je velicanstvena sumska zivotinja. Snalazljiva, izdrzljiva, snazna.
Nisam znala da se nalazila na nekadasnjim zastavama. Zanimljivo.![]()