Zašto veliki broj forumaša želi da preda Srbiju u ruke zapada?

Mislim da naši ljudi nisu dovoljno informisani

Država Srbija je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Taj sporazum su ratifikovale sve zemlje EU i 2013 god Srbija zvanično postaje Pridruženi član EU .

Kao pridruženi član ima određene obaveze i prava
I sredstva iz pristupnog fonda EU.
S obzirom da naša vlada radi direktno za Rusiju, koja nam određuje bolesne ministre, predsednika, direktore javnih preduzeća, bilo bi fer da vratimo ta sredstva i ista zatražimo od Rusije.

Koliko iznose UKUPNA sredstva iz pristupnih fondova EU koja smo dobili za sve ove godine i koliko iznose SAMO CARINE za 1 godinu koje Srbija nije naplatila zbog Sporazuma o stabil. i pridruzivanju?

Hvala unapred na odgovoru

Carinu placa onaj ko uvozi - dakle firme iz Srbije.
Zbog te carine su dobri jedino uvoznici, jer imaju manji trosak, a krajnja cena proizvoda nije smanjena.
Na kraju narod u Srbiji placa isto, dok pojedinci bliski vlastima, koji kontrolisu sav uvoz (čitaj bata Andrej) su jedini koji profitiraju.

Mlađa pokolenja glavni problem? Možda ste im vi stariji u nasleđe ostavili krajnje lošu poziciju? Koji potez da povuku a da ne izazovu reakcije Zapada ili da ne dovedu Srbiju u još gori položaj prema okolnim lešinarima kao što je to rutinski radio DOS a pre njih Zloba?
Promasio si sustinu onoga sto sam napisao. Nisam napisao da su mladi problem sto se tice trenutne geopoliticke situacije, vec sam napravio digresiju i kao problem u buducnosti naveo te karakteristike koje oni imaju. To nema veze sa politkom, niti ovom temom, nego sa time kako ce operativno da se izvrsavaju poslovi i obaveze u drzavi.

Да, врло је честит човек и врло лако може бити жртва превараната.

Не, дошао је већинском вољом народа који је убедљиво гласао за њега на свим досадашњим изборима.
А како показују статистике, и даље ужива поверење већине .

Uživa poverenje manjine Srba i većine poslušnika koja mu je prišla uz nogu.

Prosto - mi smo u Evropi, a ne u Rusiji. Taj telefon ili lap na kom kucate je izmišljen ... gde? A internet? Auto u koji ćete sesti kad izađete napolje? Zapravo skoro sve što vas okružuje.
U Rusiji nije izmišljeno ništa. Da li to znači su Rusi manje inteligentni? Ne! Problem je u tome što se tamo inteligencija doživljava kao opasnost, a na Zapadu kao blagodet. Zato se u Rusiji sputava, a na Zapadu podstiče. Tako je bilo i pre 100 ili 300 godina, a i sad je. Svakako se po tom pitanju dugo neće ništa bitno promeniti.
Srbiji je mesto među boljima. Naravno ako volite Srbiju. Ako više volite Rusiju onda je najbolje da odete tamo.

Poslednja izmena:
Razlog je finansijsko-ekonomske prirode, kao i kulturološke. Mnogim našim ljudima iz Srbije se jako svidja uredjenost života na Zapadu, bar u zemljama poput Švajcarske, Nemačke, Norveške... drugo, stepen civilizovanosti i reforme obrazovanja, zdravstva, pravosudja i policije koje tamo postoje, standard itd. Da ne govorim da su mnogi protiv došljaka iz okolnih srpskih država (RS, Crna Gora) jer realno kad neko dodje u Srbiju on gleda samo kako da se domogne statusa i resursa, i spreman je na sve, pa se tu radjaju korupcija, nepotizam, veze i vezice, protekcije, kršenje zakona, gaženje preko mrtvih, otpuštanje Srbijanaca zarad svojih zemljaka...

Što se tiče kulture, mnogima smeta nacionalistički primizivizam na Kosovu, u Republici Srpskoj, kao i u samoj Srbiji, i smatraju da to nije put kojim treba ići, nego da se treba osloboditi estetike Baje Malog Knindže i Pinka, Zadruge...

Koliko su ovi ljudi u pravu pitanje je, vreme će sve pokazati. Činjenica je da Srbi najradije idu u Nemačku i Švajcarsku da rade, a ne u Rusiju i Kinu. Ali opet je ovde mitomatnija veoma jaka, bar medju primitivnijim stanovništvom, pa sve to neće ići tako lako kao što su neki zamislili. Dokaz je i Vučić koji je na vlasti i biće još jako, jako dugo...

Koliko iznose UKUPNA sredstva iz pristupnih fondova EU koja smo dobili za sve ove godine i koliko iznose SAMO CARINE za 1 godinu koje Srbija nije naplatila zbog Sporazuma o stabil. i pridruzivanju?

Srbija je od EU dobila cirka 3 milijarde eur bespovratne pomoći i oko 7 milijardi u povoljnim kreditima. Poenta tog novca je da se neka država kandidat reformiše i pripremi kako bi uhvatila korak sa razvijenijim državama. Mi smo naravno taj novac uzeli i on je - nestao. Od 35 poglavlja, mi smo zatvorili samo 2.

Inače, i posle pristupanja EU, zemlja članica nastavlja da dobije izdašnu lovu. Recimo Bugarska je dobila 43 milijarde do danas.

Samo tu ima jedan problem za vlast. Kad EU da novac, nebitno da li je bespovratno ili kredit, oni traže transparentan projekat i kontrolu kako će svaki evro biti utrošen. I to naprednjacima ne odgovara jer ne mogu da klepaju pa je tako dosta EU projekata odbijeno. Recimo oni su nam nudili da nam plate prečišćivače otpadnih voda (pošto mi sada fekalije izlivamo direktno u reke). E pa ovi naši napredni su odbili te EU pare i otišli kod Kineza i od njih uzeli kredit. Jer Kinezi ne pitaju za kontrolu, oni samo daju pare, pa naprednjaci mogu pola da stave u džep a pola na projekat. Kad neko pogleda, svi veliki infrastrukturni projekti su napredno preplaćeni, tačno za iznos koliko su se ugradili. I to je osnovni razlog zašto se ne ide u EU -> jer ne može da se klepa. A naivnim nacionalistima se prodaje nekakva mantra o slobodarskim narodima, "zapad nas mrzi" i slične gluposti. Ja mislim da se kod naprednjaka svi smeju kako naivni ljudi gutaju te budalaštine i pomažu im da se bogate ;)

Srbija je od EU dobila cirka 3 milijarde eur bespovratne pomoći i oko 7 milijardi u povoljnim kreditima. Poenta tog novca je da se neka država kandidat reformiše i pripremi kako bi uhvatila korak sa razvijenijim državama. Mi smo naravno taj novac uzeli i on je - nestao. Od 35 poglavlja, mi smo zatvorili samo 2.

Inače, i posle pristupanja EU, zemlja članica nastavlja da dobije izdašnu lovu. Recimo Bugarska je dobila 43 milijarde do danas.

Samo tu ima jedan problem za vlast. Kad EU da novac, nebitno da li je bespovratno ili kredit, oni traže transparentan projekat i kontrolu kako će svaki evro biti utrošen. I to naprednjacima ne odgovara jer ne mogu da klepaju pa je tako dosta EU projekata odbijeno. Recimo oni su nam nudili da nam plate prečišćivače otpadnih voda (pošto mi sada fekalije izlivamo direktno u reke). E pa ovi naši napredni su odbili te EU pare i otišli kod Kineza i od njih uzeli kredit. Jer Kinezi ne pitaju za kontrolu, oni samo daju pare, pa naprednjaci mogu pola da stave u džep a pola na projekat. Kad neko pogleda, svi veliki infrastrukturni projekti su napredno preplaćeni, tačno za iznos koliko su se ugradili. I to je osnovni razlog zašto se ne ide u EU -> jer ne može da se klepa. A naivnim nacionalistima se prodaje nekakva mantra o slobodarskim narodima, "zapad nas mrzi" i slične gluposti. Ja mislim da se kod naprednjaka svi smeju kako naivni ljudi gutaju te budalaštine i pomažu im da se bogate ;)

А иначе ово јесте суштина. Пре Косова (које је баш згодно проблем) основна кочница уласка Србије у ЕУ је то што домаће лопине никако да се наједу. Још им није доста.

Има ту још лопина у окружењу, бугарских, хрватских, румунских, и сви су они у једном моменту рекли "Е сад је доста, најели смо се, сада ћемо да крадемо по правилима, сигурно, и делићемо са киме треба у ЕУ".

Сем наших, за које важи оно: "Што гладан ***** направи, никад сито"

Како е мени читни, у главном левичари, титоисти и југосовени су за запад. Наравно, није то искључиво. На јавној сцени имамо чак и такве, који су антикомунисти али су за запад. Врло ретко, али ето и то постоји. На пример, СТ. Пртић. Е таквих ексентрика има и овде, Но у главном то су титини обожаваоци.

Сви који су из титовог сталежа, чезну за западом, хоће тамо и са науком и са технологијом и са стандардом (а без институција)

Е,сада, знамо ми ту структуру, хоће да остану на власти, а да нема ни републике ни институција !

Па не може то заједно

Ало Другосрбијански слепци ?!?

Ja sam skoro na nekoj temi stavila link. Od 35 poglavlja samo su 2 zatvorena.

Jedno od njih je nauka i istraživanje i u toj oblasti kao da smo deo EU. Evropska komisija finansira svakakve projekte kojih smo mi deo, evo sad je u petak bila i Noć istraživača, isto finansirana od EK. Događaji, putovanja naučnika, mislim sve je to crkavica kad je osnovna plata mala, ali opet... Ne bismo imali nikakvu saradnju i love da putujemo i boravimo u stranim naučnim institutima da nema para od EU.
Ма не вреди то ништа.

Нема институција нема ни производа. А нема институција, јер нема ни Републике.

Вртиш се тако у круг и не можеш изаћи из мртве петље....

То мора да се пресече са структуром за свагда

Razlog je finansijsko-ekonomske prirode, kao i kulturološke. Mnogim našim ljudima iz Srbije se jako svidja uredjenost života na Zapadu, bar u zemljama poput Švajcarske, Nemačke, Norveške...

Što se tiče kulture, mnogima smeta nacionalistički primizivizam na Kosovu, u Republici Srpskoj, kao i u samoj Srbiji, i smatraju da to nije put kojim treba ići, nego da se treba osloboditi estetike Baje Malog Knindže i Pinka, Zadruge...
Za razliku od našeg i "uredjenosti života na Zapadu", tamo se i te kako radi, nema zabušavanja, eskiviranja, muljaže.. tamo se pošteno i plati.
Za razliku od nas, na zapadu ne možeš tek tako (nikako) da kradeš državu, ne platiš nečiji pošten rad.. ne možeš npr vratiti kilometražu na autu.
Javna je tajna da su se kod nas mnogi obogatili upravo tako i.. nikom ništa.

Tamo se moraju poštovati zakoni, propisi, uredbe, kultura življenja a kod nas moš javno *ebat mater, kome ti padne na pamet bez ikakve krivične odgovornosti.
Korupcija i mito gdje god da s eokreneš.. bez toga propao si ko Grčka. Sa takvim mentalitetom i nerealnim očekivanjima da preko noći možemo biti kao Švajcarska, teško da će nešto biti od nas.

Porediti nekakav "nacionalistički primitivizam" na Kosovu sa Republikom Srpskom i Srbijom je poprilično degutantno.
KOsovski šiptari su istinski teroristi i primitivci po svemu što rade našem narodu na Kosovu dok recimo mi u Srpskoj konstantno pozivamo na miran suživot i pošten nacionalni odnos i saradnju. Sve dok nikoga ne vrijedjamo ni po bilo kom osnovu to nema veza sa bilo kakvim "nacionalističkim primitivizmom".. ne pozivamo na sukobe, na mržnju, na neslogu.. ako ne možemo pomoći, nećemo ni odmoći.. za razliku od nekih drugih.

Baja M.K. nije kao Thomson i njemu slični i sve dok ga naš narod voli, nema tu nikakve kvazi "estetike"..
Pink, zadruga, farma.. možemo 10000x govoriti ovo ili ono o njima ali oni se i te kako gledaju i privlače pažnju, pa ma kako to izgledalo.
"Onaj supermarket treba zatvoriti jer nas truje svakavim reklamama i raznim "sumnivim" artiklima a on, prepun mušterija." Nije - nego.

Back