Zašto veliki broj forumaša želi da preda Srbiju u ruke zapada?

Kao da je ona sad samostalna i svoja pa tek treba nekom da se preda. Kome sad pripada? Nikome? Eliti? SNSu?

Drugo, Srbija zvanično ima status zemlje kandidata za EU. Znači, iako vlasti ništa ne rade da budemo u EU jer ne zatvaraju poglavlja niti nova otvaraju, mi smo već zaručeni što se kaže, i ako želimo biti nigde i svoji potrebno je zvanično povući kandidaturu i vratiti pare.

Kao da je ona sad samostalna i svoja pa tek treba nekom da se preda. Kome sad pripada? Nikome? Eliti? SNSu?

Drugo, Srbija zvanično ima status zemlje kandidata za EU. Znači, iako vlasti ništa ne rade da budemo u EU jer ne zatvaraju poglavlja niti nova otvaraju, mi smo već zaručeni što se kaže, i ako želimo biti nigde i svoji potrebno je zvanično povući kandidaturu i vratiti pare.
Ne. Ja mislim da je dobro da se pod okriljem ulaska u EU neke stvari urede u zemlji.

Mislim da naši ljudi nisu dovoljno informisani

Država Srbija je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Taj sporazum su ratifikovale sve zemlje EU i 2013 god Srbija zvanično postaje Pridruženi član EU .

Kao pridruženi član ima određene obaveze i prava
Ali ih u glavnom ne ispunjava. Ono sto ispunjava je od perifernog znacaja ili je bas ta perifernost od veceg znacaja za EU od vaznijih unutrasnjih problema.

Ali ih u glavnom ne ispunjava. Ono sto ispunjava je od perifernog znacaja ili je bas ta perifernost od veceg znacaja za EU od vaznijih unutrasnjih problema.
Ja sam skoro na nekoj temi stavila link. Od 35 poglavlja samo su 2 zatvorena.

Jedno od njih je nauka i istraživanje i u toj oblasti kao da smo deo EU. Evropska komisija finansira svakakve projekte kojih smo mi deo, evo sad je u petak bila i Noć istraživača, isto finansirana od EK. Događaji, putovanja naučnika, mislim sve je to crkavica kad je osnovna plata mala, ali opet... Ne bismo imali nikakvu saradnju i love da putujemo i boravimo u stranim naučnim institutima da nema para od EU.

CRNA SRBIJA ODE POD CRNI KAMEN: Američki investicioni fond BlackRock otkupio spoljni dug Srbije
🇷🇸

Objavljeno 30.06.2023. (!!) na https://www.tpknews.com/srbija-ode-...ni-fond-blackrock-otkupio-spoljni-dug-srbije/
Za deset godina vladavine, SNS kartela je rasprodata sva imovina Srbije. Kinezima su prodati rudnici na istoku zemlje, Arapima vojvođanske oranice i beogradsko građevinsko zemljište, Amerikancima vode i šume, a raznim tzv. stranim investitorima su po bagatelnim cenama iznajmljeni ljudi.
BleckRok-300x169.jpg
Foto: Profimedia
https://srb.delinaprej.eu/wp/2024/0...ni-fond-blackrock-otkupio-spoljni-dug-srbije/

Zašto veliki broj forumaša želi da preda Srbiju u ruke zapada?

Jer, ulazak u EU i NATO to jeste.

Jok, vecina forumasa zeli SNS bagru da vidi iza resetaka.

E, sad, SNS bagra voli da svaki napad na njih predstavi kao napad na Srbiju, srpski narod i izdaju Srbije, odnosno predaju "zlom zapadu".

Ali super, neka. Super je ovaj status quo u kojem SNS bagra moze da vas pljacka do iznemoglosti i bukvalno pisa po sirotinji hraneci je sa 2 jaja dnevno :D

Ja sam skoro na nekoj temi stavila link. Od 35 poglavlja samo su 2 zatvorena.

Jedno od njih je nauka i istraživanje i u toj oblasti kao da smo deo EU. Evropska komisija finansira svakakve projekte kojih smo mi deo, evo sad je u petak bila i Noć istraživača, isto finansirana od EK. Događaji, putovanja naučnika, mislim sve je to crkavica kad je osnovna plata mala, ali opet... Ne bismo imali nikakvu saradnju i love da putujemo i boravimo u stranim naučnim institutima da nema para od EU.
Događaji, putovanja naučnika i noć istraživača je neverovatan doprinos Srpskoj nauci i i istraživanju. Gde bi Nikoli Tesli bio kraj da je imao ovako fundamentalno finansiranje.

Back