Зашто велики број форумаша жели да преда Србију у руке истока?

Meni licno to nije lose jer nalazim u Kini stvari koje su 2x bolje nego na zapadu, za manje para. Kad skines carinu na to dodje ti jos jeftinije.

Naravno da ce biti i negativnih stvari, ali evo i za mene licno ovo nije losa stvar.
za državu je loše da ima ugovor o slobodnoj trgovini sa ekonmijom sa kojom ima veliki deficit u trgovini jer propušta priliku da zarađuje od carina a dovodi jeftinu robu koja ubija domaće proizvođače.....kao što je bio loš isti takav ugovor sa EU koji smo sklopili kad smo potpisali SSP

Mislis?
Ja verujem da bi bilo pola-pola.
Sa mnogo vise razumevanja.

To su ti likovi koji ne mogu da poveruju da ima ljudi koji zaista ne moze da voli svoje dusmane.

I kad im kazes da ih ne volimo jer su srucili na nas vise bombi i uranijuma nego bilo gde, oni ti jos nadju razlog zasto je to bilo dobro po nas.

SPS, sluzba i narod koji ih je podrzavao su unistili zemlj

jugoslaviju su rasparcale ustase i zlobenci po scenariju iz 74te uz podrsku engleske nemacke, a BOSNA JE imala priliku u bosni da KUTIJEROVIM SPORAZUMOM koji je ispao identican DEJTONU da izbegnete krvavi cetvorogodisnji rat, u koji je gurnuta JERJE ALIJA ISLAMISTA POVUKAO POTPIS sa sporazuma i odabrao rat po savetu USA

ko god bio u to vreme u sbriji, sps , slobo pero djoka.... nebitno je... isto bi prosli...

za državu je loše da ima ugovor o slobodnoj trgovini sa ekonmijom sa kojom ima veliki deficit u trgovini jer propušta priliku da zarađuje od carina a dovodi jeftinu robu koja ubija domaće proizvođače.....kao što je bio loš isti takav ugovor sa EU koji smo sklopili kad smo potpisali SSP

Obican narod plati tu carinu i on je na trosku, pusti ti to kao drzava. Mene ne zanima koliko drzava zaradjuje kad ovi ovoliko kradu, brine me samo narod.

A sustinski nista ni ne proizvodimo osim hrane, tako da nema tu za nas losih stvari kao za gradjane, bar koliko do sad imam iskustva.

Jesu tvoji, samo mislim da reci nisu tvoje. Ali dobro, uzivaj.
Naslusao sam se svega, uglavnom se ljudi identifikuju sa nasim drustvom pa imaju misljenje koje imaju o sebi...Nase drustvo ima ispravnu percepciju, mi smo uvek upravu, mi ne volimo nepravdu, mi smo zrtve, nas zele da prevare i uniste, mi nikome ne zelimo zlo, mi nikada prvi ne napadamo, mi smo dobi i posteni, oni su zli satanisti, oni su bolesni, Bog je na nasoj strani itd....
Taj put sam davno prosao, to je na pocetku svakog puta, vecina tu ostane citav zivot....

Naslusao sam se svega, uglavnom se ljudi identifikuju sa nasim drustvom pa imaju misljenje koje imaju o sebi...Nase drustvo ima ispravnu percepciju, mi smo uvek upravu, mi ne volimo nepravdu, mi smo zrtve, nas zele da prevare i uniste, mi nikome ne zelimo zlo, mi nikada prvi ne napadamo, mi smo dobi i posteni, oni su zli satanisti, oni su bolesni, Bog je na nasoj strani itd....
Taj put sam davno prosao, to je na pocetku svakog puta, vecina tu ostane citav zivot....
tipicna nesrpska mantra pasalucko kroasanske satnije sa krste

ovkao ni jedansrbin na ulici ili u javnosti kako god nece pricati

ovo samo nesrbi mantraju

yato avs je pun kurko ovde , jer oni tipusi poput alter ega ilipaule ne smeju o tome daprdnu u drustvu i na ulici
jer ce ispasti smesni

jugoslaviju su rasparcale ustase i zlobenci po scenariju iz 74te uz podrsku engleske nemacke, a BOSNA JE imala priliku u bosni da KUTIJEROVIM SPORAZUMOM koji je ispao identican DEJTONU da izbegnete krvavi cetvorogodisnji rat, u koji je gurnuta JERJE ALIJA ISLAMISTA POVUKAO POTPIS sa sporazuma i odabrao rat po savetu USA

ko god bio u to vreme u sbriji, sps , slobo pero djoka.... nebitno je... isto bi prosli...
Pojma ti nemas....Ni Jugoslavija nije bila sjajna, zivot u njoj bio je priblizno na nivou danasnjeg zivota u Srbiji...Zemlja je stalno prolazila kroz reforme, drustvo nije bilo razvijeno, zivelo se u pocetku od americkih para i licenci koje nam je zapad davao za fabrike, uglavnom usa...Ovo drustvo jos nije razvijeno, ono je adolescen u odnosu na evropska drustva...

Obican narod plati tu carinu i on je na trosku, pusti ti to kao drzava. Mene ne zanima koliko drzava zaradjuje kad ovi ovoliko kradu, brine me samo narod.

A sustinski nista ni ne proizvodimo osim hrane, tako da nema tu za nas losih stvari kao za gradjane, bar koliko do sad imam iskustva.
ok..zaboravi gušenje domaćih proizvođača jeftinom kokurencijom....da pogledamo carine...

kina će da nam uvali par milijardi evra robe bez carina a mi ćemo Kini da uvalimo par miliona robe bez carina.

Neka je carina 20%. Neka Kina izveze u Srbiju robu u vrednosti od 2 milijarde a Srbija u Kinu robu u vrednosti od 2 miliona evra. Šteta Srbije u korist Kine je 400 miliona evra a šteta Kine u korist Srbije je 400 hiljada evra. Znači zahvaljujući sporazumu Kina je u međusobnoj trgovini u plusu 399.6 miliona evra a Srbija u istom tolikom minusu u odnosu na dosadašnje stanje...

ovkao ni jedansrbin na ulici ili u javnosti kako god nece pricati

ovo samo nesrbi mantraju

yato avs je pun kurko ovde , jer oni tipusi poput alter ega ilipaule ne smeju o tome daprdnu u drustvu i na ulici
jer ce ispasti smesni
Pusti to Srbin, ne Srbin...Puna su ti usta nacionalnosti... U doba druga Tita ti bi bi okoreli komunista.... Ovo vreme je sve vas pretvorilo u nacionaliste...Promenili ste formu, a sustina je ostala ista...Nekada ste klicali Savi Kovacevicu, a sad sv Savi..Vi ste ta ista sorta u svakom vremenu...

Pojma ti nemas....Ni Jugoslavija nije bila sjajna, zivot u njoj bio je priblizno na nivou danasnjeg zivota u Srbiji...Zemlja je stalno prolazila kroz reforme, drustvo nije bilo razvijeno, zivelo se u pocetku od americkih para i licenci koje nam je zapad davao za fabrike, uglavnom usa...
usa engleska , da . vraceno im je to 1948 i 1974
od njihovog krvoloka broza

dobro ste se naebali majcice srbiji!

jer niste bili n isupak od drzava pre 1918 a tada bi ste potpal iili pod italiju ili pod sbriju da ne bi glupo kralja aleskandra!

i jugolasvija niej titova tvorevina ! ta njegova je tiotoisticki supak i antisrpska utopija
Ovo drustvo jos nije razvijeno, ono je adolescen u odnosu na evropska drustva...
ako ti se ne svidja / pedala kod ustasa i pasa

To su ti likovi koji ne mogu da poveruju da ima ljudi koji zaista ne moze da voli svoje dusmane.

I kad im kazes da ih ne volimo jer su srucili na nas vise bombi i uranijuma nego bilo gde, oni ti jos nadju razlog zasto je to bilo dobro po nas.
Ne volim nokoga u tom smislu- voleti.
Zalosno je sto se uopste priklanjamo.
Zameramo prilicno i istoku i zapadu, a u medjuvremenu se glodjemo.
Naravno, takav se utisak stekne na forumu, u realu smo svi normalniji.

Nikada im ljudi koji su doziveli bombardovanje to nece zaboraviti.

Takodje, jasno se videla radost i euforija gradjana koji su se nakon vise vekova ili decenija oslobodili crvenie armije.
To su cinjenice.

Pusti to Srbin, ne Srbin...Puna su ti usta nacionalnosti... U doba druga Tita ti bi bi okoreli komunista
ne glupetaj

.... Ovo vreme je sve vas pretvorilo u nacionaliste..
mene su tvoje balije pretvorile u to sto jesam od kraja 1992 do 95te na ozyrenu i ilijasu.
tvoji krovloci i mudzahedini bin ladenovi.
i tvoj alija koji je odbio kutijerov plan i iyabrao rat na nagovor usa da povuce potpis sa mirvonog sporazuma

.Promenili ste formu, a sustina je ostala ista...Nekada ste klicali Savi Kovacevicu, a sad sv Savi..Vi ste ta ista sorta u svakom vremenu...
ali nismo nikada ko vi prodali very za veceru.

nikada srbi nece oprostiti slobi kapitulaciju a od dzukela engleza i amera srbin nista dobro i nije ocekivao

ok..zaboravi gušenje domaćih proizvođača jeftinom kokurencijom....da pogledamo carine...

kina će da nam uvali par milijardi evra robe bez carina a mi ćemo Kini da uvalimo par miliona robe bez carina.

Neka je carina 20%. Neka Kina izveze u Srbiju robu u vrednosti od 2 milijarde a Srbija u Kinu robu u vrednosti od 2 miliona evra. Šteta Srbije u korist Kine je 400 miliona evra a šteta Kine u korist Srbije je 400 hiljada evra. Znači zahvaljujući sporazumu Kina je u međusobnoj trgovini u plusu 399.6 miliona evra a Srbija u istom tolikom minusu u odnosu na dosadašnje stanje...

Nemoj pogresno da me shvatis, potpuno razumem sta hoces da kazes i za nasu ekonomiju na drzavnom nivou je to bulja prica, ali ja ti pricam na licnom nivou. Uvozio sam neku opremu iz Kine i kao pojedinac bih platio carinu nakon uvoza jer nemam poreklo robe koje bi me oslobodilo carine. Roba 2x bolja nego sto nude zapadnjaci, a izvorno jeftinija cak i sa carinom. Dakle ako nemam carinu licno ja sam bolje prosao.

A licno me ne zanima sto ovi sa vlasti nece imati vise da strpaju u svoj dzep, jer bi narod od toga opet video k*rac.

Takodje, jasno se videla radost i euforija gradjana koji su se nakon vise vekova ili decenija oslobodili crvenie armije.
To su cinjenice.

Ma naravno, nisu mi emotivni partneri ili porodica da ih volim. Licno nisam ni rusofil, ni zapadnjak, samo ne mogu da zaboravim razaranje moje zemlje i svakako da kulturoloski vise imam sa Rusima nego sa Amerima. Da nisam ucio engleski namenski ja njih ne bih razumeo, Rusa razumem.

Nemoj pogresno da me shvatis, potpuno razumem sta hoces da kazes i za nasu ekonomiju na drzavnom nivou je to bulja prica, ali ja ti pricam na licnom nivou. Uvozio sam neku opremu iz Kine i kao pojedinac bih platio carinu nakon uvoza jer nemam poreklo robe koje bi me oslobodilo carine. Roba 2x bolja nego sto nude zapadnjaci, a izvorno jeftinija cak i sa carinom. Dakle ako nemam carinu licno ja sam bolje prosao.

A licno me ne zanima sto ovi sa vlasti nece imati vise da strpaju u svoj dzep, jer bi narod od toga opet video k*rac.
naš problem je što svi razmišljaju sebčno kao ti a posebno oni na vlasti...nek državi crkne krava...to je deviza Srba...kao da je država tuđa a ne naša...to je ostalo u mentalitetu od vremena Turaka i svako zbog takvog razmišljanja gleda gde može da za.je.be državu..zato i nemamo visok standard jer smo takvi..

naš problem je što svi razmišljaju sebčno kao ti a posebno oni na vlasti...nek državi crkne krava...to je deviza Srba...kao da je država tuđa a ne naša...

Kad na vlasti ne budu lopine i jajare, secikese koje samo pune svoje dzepove, tad mozemo pricati o tome. Trenutno, kao sto rekoh, zanima me samo narod i zemlja, a drzava kao aparat bih voleo da zavrsi po zatvorima i da im se izotima ono sto su prisvojili, a tek tad mozemo pricati o zemlji.

Do tad gledam kako da zaradim za sebe sto vise mogu, pri cemu ne kradem nikome nista.

Back