Zašto većinu razvoda brakova započinju žene?

Pokretanje razvoda od strane žene je samo posledica ponašanja muškaraca. Uopštavanje koje je ovde prisutno bazira se na pričama , neka žena je to uradila, čuo sam od druga i slično. Malo se pozabavite razlozima koje potaknu te žene da zatraže razvod. I na stranu ove izjave, žude za rasklašnim životom pa im treba sloboda :mrgreen: na prvom mestu je prevara bračnog partnera, koja je, prema istraživanjima u mnogo većem procentu što se tiče muškaraca.Nasilje je na drugom mestu, jer dok žena može mentalno da zlostavlja muškarca i time izazove njegov zahtev za razvod, takođe je mnogo veći broj fizičkog nasilja muškaraca nad ženama nego obratno.
Najveći broj razvoda pokrenutih od strane muškaraca su kad on nađe neku novu, mlađu i lepšu.
Na Zapadu ko po pravilu neke sekretarice ili koleginice.
 
Postoji naučna studija koja kaže da žene češće od muškaraca iniciraju razvode. Otprilike 70% razvoda pokreću žene.

Ali podjednako je verovatno da će žene i muškarci prekinuti vanbračne veze.

Šta vam ovo govori?

Pogledajte prilog 1533986
Ne treba se ženiti. Napraviš joj svadbu iz snova, oće ovo, oće ono. Na kraju e ja neću više. Ma šu tamo.
 
Pokretanje razvoda od strane žene je samo posledica ponašanja muškaraca. Uopštavanje koje je ovde prisutno bazira se na pričama , neka žena je to uradila, čuo sam od druga i slično. Malo se pozabavite razlozima koje potaknu te žene da zatraže razvod. I na stranu ove izjave, žude za raskalašnim životom pa im treba sloboda :mrgreen: na prvom mestu je prevara bračnog partnera, koja je, prema istraživanjima u mnogo većem procentu što se tiče muškaraca.Nasilje je na drugom mestu, jer dok žena može mentalno da zlostavlja muškarca i time izazove njegov zahtev za razvod, takođe je mnogo veći broj fizičkog nasilja muškaraca nad ženama nego obratno, uz verbalno zlostavljanje.
nista od ovoga nije tacno
prvo navedi izvore
i sve relevantne cinjenice pa ih onda suoci i izvuci zakljucak
i to nije stvar gde se covek moze ograditi subjektivitetom

drugo post pocinjes sa tipicnom i primitivnom generalizacijom i predrasudom koja opet nije tacna

trece samu sebe demantujes ... pocinjes recenicu sa uopstavanjem a onda navodis uopstavanje kao argument
cetvrto peto sesto

ti bese prosvetni radnik a ?
 
И ја имам каталог дијагноза преписаних од стране дежурних форумских психолога. Ништа необично. Мане ми сам даде једну. Најновија је да се обраћам људима с висине зарад сексуалног узбуђења :cool:
da napisem sta sam sve o sebi cuo od vrsnih "genijalaca" sa krste :rotf:
 
Mislim da je najčešće scenario gde žena nešto traži što ne može po njemu, muškarac postavi ultimatum, a ona ili mora da prihvati ili pokreće razvod.
u stvarnosti je obicno drugacije... obicno se zene probude nekog jutra, pogledaju gadljivo mrcinu pored i kazu u sebi za koju dileju sam se udala... ne prepoznajem ga vise...a sustinski se to isto desava i sa njim samo za razliku od nje, njega jos drzi mozda emocija sto se za nju nikako ne moze reci posto je emocija kod zena vrlo labilna i zavisi od milion promenljivih...nekad doslovno samo u jednom danu moze da ima naopake konfrontacije osecanja nekoliko puta spram izabranog... a to samo potvrdjuje cinjenicu da vecinom ulaze strateski u brak sa namerom da izmuzu zrtvu.

zato i muzevi skoro uvek prvi odapnu jer to ne moze svako da trpi bez posledica.
 
Poslednja izmena:
crna hronika...niz ubistava, gde muskarci javno u u vezi sa drugom zenom ili devojkom, a nece razvod...bar tri takva ubistva znam u Krusevcu
zuta minuta, to moze kod svakog... mnogo je opasnije i perfidnije ubistvo sa predumisljajem planirano dugorocno sto obicno dok su jos mlade dobijaju savete od svojih baba-tetki kako da sacuvaju brak i da ne budu nikad krive ni za sta a jos manje povredjene.
 

Back
Top