Зашто већина жена очекује да мушкарац зарађује више од њих?

fanstebre

Poznat
Poruka
9.912
Много је тешко на Балкану наћи жену за нешто озбиљно само згодноћом, памећу и скромним материјалним стањем....то је можда довољно за неко тренутно уживање али за нешто више изгледа мора акценат да се баци на материјализам....

Жене очекују да мушќарац зарађује више од њих, а мушкарци очекују од жена да буду лепе и да буду мајке, не подразумева се да жене имају ко зна какву финансијску стабилност пре уласка у брак, довољни су неки минимуми. И то је изгледа тако обострано прихваћено и тако функционише јер у већини случајева мушкарац је тај који је финансијски потентнији од жене са којом је па је питање зашто је то тако ?

Зар није лицемерно да жене од мушкараца траже нешто што саме не пружају под изговором да ми ето имамо обавезу да будемо мушкарчине, а материјални статус је нешто јелте што чини мушкарчину ? између осталог. Зар није лицемерно да било ко тражи нешто што сам не пружа ?

На ову тему ме је инспирисао видео дотичне непријатно лицемерне госпођице која кука због тога што мушкарци изнајмљују скупе ствари да би се допали девојкама, а онда на крају објашњава како њој то ништа није битно.

nisu sve žene iste
nekima to nije toliko bitno kolko neke druge stvari

moje mišljenje
Свима њима је финансијско стање главна подлога само је питање појединачних амбиција какву ситуираност од мушкарца очекују на том пољу. Поента је да им је то примарно иако поред тога гледају и све остало

Свима њима је финансијско стање главна подлога само је питање појединачних амбиција какву ситуираност од мушкарца очекују на том пољу. Поента је да им је то примарно иако поред тога гледају и све остало
u prevodu: pametnije su od muškaraca.

U rimskom senatu su za konzule mogli biti birani samo muškarci stariji od 55 godina (tada se živelo puno kraće), jer tek tada muškarci misle svojom Gornjom glavom.

Pitanje je za žene, a ne za nas.

Зато што су мушкарци, по правилу, у бољој позицији за зарађивање.

Жене често имају периоде у каријери у ком морају да буду одсутне са посла због трудноће и неге детета,

па често пропусте неке пословне прилике.

Мушкарци имају већи избор послова које могу да бирају.

Могу и послове са ташном и машном, али и физикалију,

док су жене на тржишту рада ограничене пословима са ташном и машном или шивењем (док мушкарци и то могу да раде али и да раде физикалију, рударење, вожњу камиона итд..итд...).

Даље,

у кући постоји незванична подела послова по афинитетима. Мушарац ће ретко када да ориба купатило, чува децу, спреми ручак, тако да је његово да донесе паре у кућу а жена да се више од њега посвети кућним пословима. Замисли, жена и да доноси лову у кућу и да сваки дан риба купатило. Не иде.

Mislim da to nije istina, mislim da muskarci imaju taj problem ako ne zaradjuju vise a ne zene. Bar ne normalne zene.
Al imas raznih kultura, npr u Jermeniji od zene se ocekuje da obavlja kucne poslove, od muskarca da zaradjuje za zivot, mada se i tamo to menja uveliko. Dok, npr sta zena zaradi ke za decu.
U Skandinaviji je suprotno, tamo zene nezavisne i cak naprotiv hoce u najmanju ruku da budu ravnopravne sa muskarcem.
Dalje, ako zena ne zaradjuje, mora da slusa, jer zavisi od tvog novca, tako da ne vidim koja normalna zrna danas ne zeli da deli troskove u najmanju ruku

Зато што су мушкарци, по правилу, у бољој позицији за зарађивање.

Жене често имају периоде у каријери у ком морају да буду одсутне са посла због трудноће и неге детета,

па шесто пропусте неке пословне прилике.

Мушкарци имају већи избор послова које могу да бирају.

Могу и послове са ташном и машном, али и физикалију,

док су жене на тржишту рада ограничене пословима са ташном и машном или шивењем (док мушкарци и то могу да раде али и да раде физикалију, рударење, вожњу камиона итд..итд...).

Даље,

у кући постоји незванична подела послова по афинитетима. Мушарац ће ретко када да ориба купатило, чува децу, спреми ручак, тако да је његово да донесе паре у кућу а жена да се више од њега посвети кућним пословима. Замисли, жена и да доноси лову у кућу и да сваки дан риба купатило. Не иде.
tacno, da zene mnogo teze dolaze do posla, manje su placene cesto, cesto ih odbijaju zbog pomenutog itd

da...i to je nazvano "sigurnost"
Kaže - tražim od muškarca sigurnost...a ta sigurnost ne podrazumeva fizičlku zaštitu od napasnika noću ili od zemljotresa, nego finansijsku.
i kad negde pročitam da ona od njega očekuje jelda sigurnost a ono mukami bude momentalno

Жене траже способног мушкарца.

Ако неко није у стању да заради, није способан.

Шта ће јој у животу неспособан мушкарац?

да га воли? А зашто да га воли? Чиме је он то заслужио да га она воли? Својим постојањем? Ваљда треба да мрдне дупе да би га волела.

да га воли? А зашто да га воли? Чиме је он то заслужио да га она воли? Својим постојањем? Ваљда треба да мрдне дупе да би га волела.
koji rezon :lol:

ovo jeste istina, ali ja bih samo dodala da nije stvar u tome koliko zarađuje i čime se bavi
meni jeste bitno da muškarac bude sposoban, da bude među boljima u poslu kojim se bavi, da ne bude lenčuga i neko ko stalno krivicu za svoje neuspehe traži u drugima
ali to nema veze sa novcem, već sa stavom koji generalno ima prema životu
mora da se trudi, da ume da zapne kad je teško i to je to
novac ćemo zarađivati zajedno

Back