Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Realno Koštunica i Toma su sprdani da nemaju pojma ništa a zapravo oni su bili jedini predsednici u skladu sa ustavom. Uveo bih ja da se predsednik bira u parlamentu tako da se glasovi traže preko mesta premijera kako treba. Ako već treba neko sve da se pita da bude premijer a predsednik da bude korektivni faktor a ne alfa i omega.
Pa ne znam sta si tacno rekao...
Ja svaki dan vidjam mini izborne trke oko mene..
Svaki dan vidim da ako majstor znalac ugovara posao i tacno kaze sta jeste i sta nije i koliko kosta da nece sklopiti posao..
Ali ako kaze moze sto ne bi moglo , super , ovo moze ovo moze, ovo ne moze, zbog toga i toga ne zato sto ne znam....a na kraju cena, sa obaveznim popustom , onda ide posao...
Znaci bez laganje nema udavanje...
Voli Srbin da mu se ugadja kao da je poslednji zitelj na zemlji a da ga vozas kao da je jednocifren IQ....ali da je bezbrizno , kao hvalisanje...
To ja zovem seks u glavu...i isto dobro prolazi kod zena...danas...bez toga nece proci ma imao kitu od 27cm...bez seksanja u mozak nema ni uzbudljivog seksa sa zenama, tj seljankama, vise i ne naglasavam....mala je razlika ako misli da nije seljanka....
Porazno po zene, ali nije ni muskarcima koji ne trce za seljankama zgodno, ni malo...
Realno Koštunica i Toma su sprdani da nemaju pojma ništa a zapravo oni su bili jedini predsednici u skladu sa ustavom. Uveo bih ja da se predsednik bira u parlamentu tako da se glasovi traže preko mesta premijera kako treba. Ako već treba neko sve da se pita da bude premijer a predsednik da bude korektivni faktor a ne alfa i omega.
Обожавање некакви ауторитета само због тога што свој посао раде како треба или не треба, ширење лажног патриотизма или у већини случајева то прераста у ултра национализам, па и у шовинизам је за оне људе од 400 евра. Што грађани имају мање плате, са њима је лакше манипулисати и продавати причу како су они небески народ али живе у погрешно време и сви их мрзе баш због тога.
Већ кад плата прелази 500 евра онда почињете мало рационалније размишљати и мање ваc занима политика. А кад плата прерасте у толику цифру да себи можете пружити солидан живот онда ваc једино занима како ће сутра време бити.
Oduvek je tako bilo. Još od naših ustaničkih vođa, a i pre. No, pre 100 i više godina takvi su bili na ceni svuda, a u međuvremenu se dosta toga u svetu promenilo. Ne mislim na tehnički napredak nego na promenu razmišljanja. Zašto se to nije desilo u Srbiji? Nije da nismo imali od koga da vidimo. Mnogo naših ljudi radi u zemljama EU i tačno može da vidi da je njihov sistem bolji, te da su to srećnije i uspešnije zemlje. Tamo se političari smenjuju kao na traci, a ovde ko zasedne tu ostane dugo godina. Jedino je lako smenjiva vlast ujedno i odgovorna, a kod nas je Vučić postavio stvari tako da je ogroman broj ljudi bukvalno ucenjen. Zanimljivo je da nisu ovde omiljeni samo naši takvi autoritarci, nego i svetski. Broj Putinovih obožavatelja je zabrinjavajuće velik, a u njegovoj zemlji je bedak i veći nego ovde sa izuzetkom eventualno Moskve i Sankt Petersburga. Da ne pričamo kako on sad preti atomskim bombama i posledičnim sveopštim uništenjem (što naravno ne bi zaobišlo ni nas).
Znači sveopšte ludilo, vidimo da tako ne valja, a opet smo za to. Kako je to moguće?
Oduvek je tako bilo. Još od naših ustaničkih vođa, a i pre. No, pre 100 i više godina takvi su bili na ceni svuda, a u međuvremenu se dosta toga u svetu promenilo. Ne mislim na tehnički napredak nego na promenu razmišljanja. Zašto se to nije desilo u Srbiji? Nije da nismo imali od koga da vidimo. Mnogo naših ljudi radi u zemljama EU i tačno može da vidi da je njihov sistem bolji, te da su to srećnije i uspešnije zemlje. Tamo se političari smenjuju kao na traci, a ovde ko zasedne tu ostane dugo godina. Jedino je lako smenjiva vlast ujedno i odgovorna, a kod nas je Vučić postavio stvari tako da je ogroman broj ljudi bukvalno ucenjen. Zanimljivo je da nisu ovde omiljeni samo naši takvi autoritarci, nego i svetski. Broj Putinovih obožavatelja je zabrinjavajuće velik, a u njegovoj zemlji je bedak i veći nego ovde sa izuzetkom eventualno Moskve i Sankt Petersburga. Da ne pričamo kako on sad preti atomskim bombama i posledičnim sveopštim uništenjem (što naravno ne bi zaobišlo ni nas).
Znači sveopšte ludilo, vidimo da tako ne valja, a opet smo za to. Kako je to moguće?
To je stvar društvene nezrelosti. Države u kojima je civilno društvo nerazvijeno nemaju ni razvijenu demokraciju, a to je plodno tlo za raznorazne Tate, Voždove, Vođe, Očeve domovine itd. kojima građani kao nezrela djeca predaju svu vlast u ruke očekujući da će "strogi, ali pravedan otac" voditi brigu o njima, jer oni nisu sposobni voditi brigu sami o sebi.
Kako glupo pitanje, pa svi narodi na svetu vole čvrstu ruku osim 20% populacije iz Amerike, Zapadne Evrope, koji su se obogatili po principu kolonijalne pljačke i, genocida, pa sad mogu da se igraju sa demokratijom i ljudska prava-dupe glava.
Kao prvo nisam siguran da Srbi vole cvrstu ruku, mislim da generalno kao narod ne volimo autoritet i disciplinu, uostalom skoro svaki od nasih vladara zavrsio je tragicno ili nekom nasilnom smrcu, prakticno jedino je Tito umro sa blizu 90 godina u bolnici i ajde da kazemo pod nekakvim nazovi normalnim i uobicajnim okolnostima i u nekim vec ozbiljnim godinama a kao drugo razlog za tako nesto (ne samo medju Srbima vec generalno) moze biti samo ili nezrelost jednog naroda ili nizak nivo svesti i primitivizam.
Nezrelost u smislu da ljudi ne zele da preuzmu stvari u svoje ruke i postanu krojaci svoje sudbine i da preuzmu u potpunosti odgovornost za svoje postupke pa onda traze neku ocinsku ili majcinsku figuru i nekog ko ce da misli umesto njih i radi za njih a primitivizam i nizak nivo svesti u smislu da sto je covek primitivniji, neobrazovaniji i na nizem nivou svesti to je lakse njime manipulisati i to je nekim vucibatinama i politicarima lakse da im prodaju pricu i da se nametnu kao lideri i ubede te ljude kako su oni nekakav nezaobilazni faktor bez kog se ne moze i kako maltene nicega ne bi bilo bez njih i da bi maltene ti ljudi pocrkali od gladi da nije njih (kao sto neki siroti ljudi ovde veruju da bi se ne znam sta desilo ili da bi oni sami jadni umrli od gladi da nije Vucica) a zapravo sustina je da sto je covek na visem nivou svesti i sto je na nekom visem duhovnom i intelektualnom nivou on je sve slobodniji a sto je vise slobodniji to automatski ima manju potrebu za nekakvim autoritetom a jos manju za nekom nazovi cvrstom rukom.
Vole sigurno cvrstu ruku u smislu izaberu uvek ono sto vodi ka diktaturi...
A i ovako u drustvu kad ne biraju , biraju kopiju kucnih uslova znaci opet neku podlogu u nasilju, kao u porodici sto je....
Srbi se generalno pale na fizičku snagu. Ko ne izgleda tako da već na daljini od 100 metara ne izaziva strahopoštovanje smatra se bezveznjakovićem. A bezveznjakovićima se ne može prepustiti vođenje države, zar ne? Treba neko ko može da tresne šakom o sto, da drekne i da nema niko jači od njega. Kao na tribini ili u prvobitnoj zajednici. Onaj ko je najjači i najbrutalniji, taj vlada.
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.