Зашто у Хрватској и након осуде Готовине по билбордима пише ''Готовина- херој'' ?

Софија

Legenda
Poruka
54.586
Готовина је осуђен за ратне злочине.
Добио је 24 године робије.

Проласком кроз Хрватску, не могу рећи да сам се изненадила, али као Српкињи било ми је веома непријатно.
У сваком мањем месту на путу ка Градишци тј. Бањој Луци (кад идете у Хр аутопутем, преко излаза код Шида) стоји билборд са ликом Готовине и натписима ''Волимо те хероју наш'' или једноставно Готовина на билбордима, а сад док сам гуглала видим имају и билборде на којима му честитају рођендан, као и билборде на којима пише ''мисто Анте Готовине''.

Каква је то порука Србима за чија убиства је Готовина осуђен?

Да ли то Хрвати славе убијање цивила Срба и сматрају то херојством јер Готовина је управо и осуђен за удружени злочиначки подухват над Србима цивилима, њиховом имовином и за протеривање Срба цивила?

Oni svoje heroje postuju, pa cak i kad moraju da ih zrtvuju za vise ciljeve, tome se ne raduju.
Nisu oni stvarali Hrvatsku radi Srba i ostalih, vec radi sebe.
U prevodu, boli njih ona stvar i za Hag i za Srbe.
Srbi bi mogli dosta da nauce od Hrvata o tome kako se voli domovina i bliznji svoj.

Претпостављам да одговор лежи у томе да се билборди плаћају, па ко има пара да честита тим путем, то и ради.
На билбордима се не види ко их је поставио, тако да можеш бити сигурна да нису званични став Републике Хрватске, већ став појединаца или одређених политичких групација.
Сигуран сам да већина Хрвата нешто баш и не готиви људе који су доказане убице цивила.

Oni svoje heroje postuju, pa cak i kad moraju da ih zrtvuju za vise ciljeve, tome se ne raduju.
Srbi bi mogli dosta da nauce od Hrvata.

Занимљиво је што славе човека који је учествовао у удруженом злочиначком подухвату над цивилима.

То је болесно. Није су ту радило од 20 цивила (мада и то је много), већ о 250 хиљада протераних и мнооого несталих лица у тој акцији.

Дакле, сваки довољно критичан Хрват вероватно схвата да је то био прави правцати злочин.

Има ли критичних Хрвата?

Претпостављам да одговор лежи у томе да се билборди плаћају, па ко има пара да честита тим путем, то и ради.
На билбордима се не види ко их је поставио, тако да можеш бити сигурна да нису званични став Републике Хрватске, већ став појединаца или одређених политичких групација.
Сигуран сам да већина Хрвата нешто баш и не готиви људе који су доказане убице цивила.

Молим?

Па зашто онда, у Србији, не дозволе СРС-у да разапну по билбордима Младића?

Младић чак није ни осуђен!

Наравно да је то државно питање. Како би било да притајени нацисти полепе Хитлерове слике по Немачкој? Јер и Хитлер је осуђен, баш као и Готовина.

Srbi bi mogli dosta da nauce od Hrvata o tome kako se voli domovina i bliznji svoj.
Svaka se Srbenda potajno divi ustašama.

Занимљиво је што славе човека који је учествовао у удруженом злочиначком подухвату над цивилима.

То је болесно. Није су ту радило од 20 цивила (мада и то је много), већ о 250 хиљада протераних и мнооого несталих лица у тој акцији.

Дакле, сваки довољно критичан Хрват вероватно схвата да је то био прави правцати злочин.

Има ли критичних Хрвата?

Da je Srbija proterala MILION i 250 hiljada Siptara i povratila kontrolu nad celom teritorijom Srbije (ukljucujuci KiM), ja mislim da bi Lazarevicu i ostalim generalima podigli bistu na svakom kilometru puta duz Srbije.
Zasluzeno.

Молим?

Па зашто онда не дозволе СРС-у да разапну по билбордима Младића?

Отвори тему " Зашто СРС-у не дозволе да разапну Младића" (ово лудо звучи), па ћу ти одговорити и на то.

Ovome nema sta da se doda.

Молим?

Па зашто онда, у Србији, не дозволе СРС-у да разапну по билбордима Младића?

Наравно да је то државно питање. Како би било да притајени нацисти полепе Хитлерове слике по Немачкој? Јер и Хитлер је осуђен, баш као и Готовина.

.....pa vi kazete da Mladic nema veze sa Srbijom..da Srbija nije vodila rat ni u Hrvatskoj,ni u Bosni...cemu bi bio plakat Mladica,recimo u Beogradu..????;)

Da je Srbija proterala MILION i 250 hiljada Siptara i povratila kontrolu nad celom teritorijom Srbije (ukljucujuci KiM), ja mislim da bi Lazarevicu i ostalim generalima podigli bistu na svakom kilometru puta duz Srbije.
Zasluzeno.

Upravo tako.

Има ли критичних Хрвата?

...
plakati-mladic-u-banjaluci

Gotovina je i za mene uvijek bio heroj, nikad nisam vjerovao u kreditne kartice.

:kafa:

Хоће то када ти Амери поклоне државу преко српске грбаче и када држиш грб US маринаца на аватару.

Back