Zašto u filmovima nema rada ?

Nema fabrike , čeličane , rudnika , kopanja ,asfaltiranja , zidanja , šnajderaja moleraja...
Sve samo neke priče o ljubavima u kanceliarijama , gledanje u ekran , nešto sive zone , niko ništa ne radi a para kaplje .
Da li je to projekat devaspitanja omladine putem filmova?
U krimićima i detektivskim trilerima ti je uglavnom svaka scena rad.

Možda bi bolje pitanje bilo zašto nema više filmova u čeličanama, hemijskim pogonima, drvoprerađivačkoj industriji i slično. Verovatno zato što bi takva scenografija bila komplikovana a ono što se dešava u čeličani može da se desi i na nekom jeftinijem mestu, bilo da je u pitanju ljubav, smrt, ubistvo itd.

Osim ukoliko je scenarista baš zamislio da se neka scena odvija u tako nekom ambijentu, kao recimo ona scena na kraju u Terminatoru 1 ili ona scena u čeličani na kraju dvojke, uostalom takvih mesta danas ima malo po Americi jer su mahom sve fabrike i teška industrija uglavnom premešteni u Kinu i zemlje takozvanog trećeg sveta koje oni koriste eksploatišući prirodne sirovine i jeftinu radnu snagu.

Uostalom i u našim filmovima i serijama, ne znam Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago, Bela Lađa, itd gde je uglavnom u središtu priče neka prosečna (beo)gradska porodica ono likovi su uglavnom neke ćate, službenici, medicinske sestre i šta ja znam, nije niko sad metalostrugar, vunovlačar, gajtandžija, šloser niti radi u drvno-prerađivačkoj industriji, osim ukoliko nije bio neki film ili serija koji se baš izričito bavi radničkom klasom i tako nekim likom tipa Priče iz radionice ili tako nešto ili ne znam recimo u Žikinoj dinastiji imamo prijatelja Žiku koji je vodoinstalater i otpušava klozete ali čak je i taj film koncipiran tako kao da kažemo "sudar svetova" odnosno modernom terminologijom sudar "prve" i "druge" Srbije gde sa jedne strane imamo prijatelja Žiku i Daru koji su radnička klasa i čiji sin ide na zanat i žive na Novom Beogradu koji je u to doba važio za pustaru i periferiju dok sa druge strane imamo prijatelja Milana i Jelenu koji su intelektualci, žive u krugu dvojke i ćerka im ide u gimnaziju, sprema se da bude lekar i još pride ide privatno na časove klavira, časove engleskog, francuskog i čega sve ne i sad iako prijatelj Žika ima više para od njega, došao je iz Nemačke, vozi mečku, itd ima kompleks jer iako ima više para ne može da bude nivo ko on.

Osim ukoliko je scenarista baš zamislio da se neka scena odvija u tako nekom ambijentu, kao recimo ona scena na kraju u Terminatoru 1 ili ona scena u čeličani na kraju dvojke, uostalom takvih mesta danas ima malo po Americi jer su mahom sve fabrike i teška industrija uglavnom premešteni u Kinu i zemlje takozvanog trećeg sveta koje oni koriste eksploatišući prirodne sirovine i jeftinu radnu snagu.
Jesi gledao "Oficir i džentlmen" s Ričardom Girom, pogotovu kraj? Samo bez glomaznog odgovora, pliz...:sad2::lol:

Nema fabrike , čeličane , rudnika , kopanja ,asfaltiranja , zidanja , šnajderaja moleraja...

Ima, kako nema. Mnogi su odlični, ovaj mi npr spada međi omiljene u svim kategorijama.

2009051829801_supersize.jpg

07rewind-blue-collar-superJumbo.jpg

Back