"Zasto treba da se citaju clanci koji poricu da su Srbi pocinili masovni zlocin u Sre

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.538
"Carevo Novo Odelo

Ukoliko želite da putem elektronske pošte dobijate clanke sa Crevog Novog Odela posetite adresu:
http://emperor.vwh.net/MailList/subsrp.php

Pošaljite ovaj clanak prijateljima
http://emperors-clothes.com/s-c/s-zasto.htm

http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

======================================================

Zasto treba da se citaju clanci koji poricu da su Srbi pocinili masovni zlocin u Srebrenici?

Jared Israel
Carevo odelo

- Dokument UN koji iznosi detalje o zlocinima Muslimana nad Srbima oko Srebrenice (1992-93).
- PDF dokumenta
Komentari Petra Makare
Carevo odelo

19. juni, 2005. godine

=======================================================

www.tenc.net

Pregled

Dana 11. jula ove godine obelezice se desetgodisnjica oslobodjenja Srebrenice, grada u Istocnoj Bosni od starne vojske bosanskih Srba. U narednih nekoliko nedelja objavljivacemo vise clanaka kojima se dovodi u sumnju zvanicna verzija
dogadja oko oslobadjanja Srebrenice. Zvanicni izvestaji navode da su po oslobodjenju Srebrenice Srbi ubili 8 000 Muslimana.

Zasto citaoci treba da posvete paznju clancima koji pobijaju ovu zvanicnu pricu o pokolju Muslimana? Zato sto se ova prica dosledno ponavlja u sledecem: da su UN proglasile Srebrenicu zasticenim gradom koji je, navodno, trebalo da posluzi kao skloniste za Muslimane od, navodno, krvolocnih Srba; da su Muslimani, u medijima predstavljeni kao zrtve progona Srba, bili u svemu tolerantni i umereni, dok su Srbi, naprotiv, fanaticno mrzeli Muslimane, nadahnuti hitlerovskim vizijama o monoetnickoj drzavi, pa prema tome po zauzimanju Srebrenice nije bilo cudno sto su Srbi, navodno, pobili na hiljade Muslimana i to sto su brze mogli.

Zasto bi vi, citaoci, onda citali materijale koji dovode u pitanje zvanicnu verziju o srebrenickom pokolju kada ste suoceni sa ogranicenim vremenom da sami istrazujete, a medijski izvestaji ne dovode u sumnju nijedan od prednjih navoda?

Moj odgovor je da bas zbog sto se ne cuje i drugo misljenje trebalo bi da ste sumnjicavi u pogledu ove toliko puta ponavljane medijske price.

Dozvolite mi da objasnim.

Verodostojnost zvanicne verzije pokolja zavisi od verodostojnosti sa kojom su medijske kuce pokrivale dogadjaje u Jugoslaviji uopste, i posebno ratna zbivanja u Istocnoj Bosni i oko Srebrenice. Ako su medijski izvestaji bili onda objektivni, zasto bi se onda moglo govoriti da su medije isfabrikovale, ili da nisu poricale lazi o navodno nevidjenom pokolju srebrenickih Muslimana?

Kako bi medije mogle da prate i objektivno prikazuju takve sukobe kao sto je bio rat u Bosni?

Najpre bi dozvolile svakoj strani u sukobu da ima svoju rec, i da joj dozvole isto vreme za svoje izvestaje. Zatim bi se pristupilo analizi navoda. Ako bi, recimo, jedna strana optuzila drugu da seje propagandu mrznje, medijska uloga bi onda bila da objavi iskaze obe strane i uporedi ih sa uzorcima uzetih iz propagandnih materijala, kako onih napisanih, tako i onih koji su se culi na na javnim skupovima. Ako bi obe strane optuzile onu drugu za zlocine, medija bi mogla da objavi njihove navode, a onda da istrazuje ko je govorio istinu, ako je ta istina i postojala. Novinari bi onda bili istrazitelji u poteri za lazima, zato sto same lazi otkrivaju skrivenu istinu.

Ako ste kao vecina, mozda necete znati sta je sve srpska strana rekla o Srebrenici, i gogadjajima vezanim za Srebrenicu, od pocetka Bosanskog rata uprolece 1992. godine do takozvanog pada Srebrenice jula 1995. godine. I u ovome je vidljivo da se medijskim izvorima ne sme verovati kada se govori o Srebrenici, jer dok srpski izvori obiluju dokazima o zlocinima koje su muslimanski ekstremisti pocinili nad Srbima, zapadnjacke medije ih nisu ni pomenule. [1]

Cinjenica da su zapadnjacke medije lagale o Srebrenici u proteklih deset godina navodi na zakljucak da su bile organizovane u objavljivanju iskrivljenih i netacnih informacija. Tesko je i porazno verovati da je ovakav nivo organizovanog laganje mogao da postoji u zapadnom svetu. Upravo isti takav nivo organizacije je bio potreban da se sprece objavljivanja ispovesti srpskih svedoka i pomenu ostale ljudske sudbine, prikazu sahrane srpskih zrtava, prenesu izvestaji is srpskih medija, obelodane dokumenti i fotografije vlade Srbije, kao i vlade i armije Republike srpske, i td. Javnost nije ni svesna da postoje brojni protivdokazi medijskim navodima, ali koje su, u vecini slucajeva, zapadnjacke medije brizljivo prikrile. Sama cinjenica da ni vi sami niste videli ove protivdokaze ukazuje na to da ste vi zivi dokaz gore recenog, moj citaoce.

Dozvolite mi da vam ponudim jedan primer.

Juna 1993. godine Ujedinjene nacije su objavile izvestaj na 132 strane pod naslovom: "Memorandum o ratnim zlocinima i zlocinima genocida u Istocnoj Bosni ( u opstinama Bratunac, Skelani i Srebrenica ) pocinjenim nad srpskim stanovnistvom od aprila 1992. godine do aprila 1993. godine." Obratite paznju na datume- aprila 1992. godine je upravo zapoceo rat u Bosni. Srpska strana tvrdi da je od samoga pocetka rata takozvana Bosanska vlada ( za koju kazu da je vodjena od ekstremne grupe Muslimana ) sprovodila politiku genocida protivu srpskoga naroda.

Da li ste ikada culi za ovaj dokument UN? Necu se zacuditi ako niste. Pokusao sam da dodjem do podataka o ovom dokumentu pomocu vrlo mocnog Lexis-Nexis tragaca za izvorima vesti na Internetu, i nisam uspeo da pronadjem cak ni jedan jedini stampani, ili TV, izvor koji bi bar pomenuo postojanje ovoga dokumenta!

Neko bi mogao da se upita da li je bas taj dokument UN verodostojan. Ako je mogucno da je lazan, takodje je mogucno i da je 100% tacan! Ili da predstavlja nesto izmedju. Ili da je cak, mozda, nesto u njemu i precutano, jer da su Srbi podneli potpuni izvestaj o uzasima koji su se desili svet im, moguce, ne bi poverovao.

Da bi javnost mogla da da svoj sud o verodostojnosti ovoga dokumenta morala bi najpre da zna da je ovaj dokument postojao i da se sa njegovim sadrzajem upoznala. Naravno, medijske sluzbe bi trebalo da su do sada objavile ovaj dokument, a vodeci svetski listovi, kao sto je Njujork Tajms, bi i opsirno prikazale glavne tacke njegovog sadrzaja i preduzeli dalja istrazivanja o stravicnim optuzbama koje tvrde da je ucinjen zlocin protivu srpskoga zivlja.

Ne moze se poreci cinjenica da je vecina publike u NATO zemljama, ali ne samo u njima, bila u potpunosti neobavestena o onome sto su Srbi pisali ili rekli o zlocinima muslimanskih ekstremista u Istocnoj Bosni, ukljucujuci i Srebrenicu. Dakle, i bez dublje analize moze se zakljuciti da su medijski izvestaji iz Istocne Bosne, podrazumevajuci i Srebrenicu, prenosili anti-srpsku propagandu a ne vesti. Ovo bi trebalo da bude dovoljan razlog da budete sumnjicavi u pogledu medijskog scenarija o masovnom pokolju srebrenickih Muslimana od strane Srba. Prikrivajuci od javnosti sve sto je srpska strana napisala ili rekla u toku rata u Bosni, zapadnjacke medije su priznale da su ucestvovale u krivotvorenju. Da li biste ikada verovali, ma i jednoj reci, u svdocenju dokazanog lazova?

Malo nize su navedeni PDF izvori o napred spomenutom izvestaju UN, koji ovde i tek sada, posle dvanaest godina, mozete da procitate.

Jared Israel
Urednik, Carevo odelo (Emperor's Clothes)

======================================================

"Memorandum o ratnim zlocinima i zlocinima genocida u Istocnoj Bosni ( u opstinama Bratunac, Skelani i Srebrenica ) protivu srpskog stanovnistva, od aprila 1992. godine do aprila 1993. godine."


A/46/171 i S/25635


Clan 115 ( c ) preliminarne liste
Pitanja o ljudskim pravima: Situacija u pogledu ljudskih prava i
izvestaji specijalnih izvestaca i predstavnika od 2. juna, 1993. godine.

Napomena: Cetiri odeljka dokumenta UN ponavljaju prve tri strane Uvoda, a onda sleduje odgovarajuci tekst.

======================================================

Komentari Petra Makare
Savetnik urednika, Carevo odelo

Uzasi o stradanju Srba u okolini Srebrenice od muslimanske ruke nije nikava tajna. Jugoslovenska drzavna komisija za ratne zlocine je vec 24. maja 1993. godine, podenela Savetu bezbednosti UN studiju na 132 strane o stradanju Srba. Predstavnicima Republike srpske ( Srpska republika u Bosni ) nije bilo dozvoljeno da podnesu slican dokument zato sto UN nisu priznavale ovu republiku. Kao clan UN jos od 1945. godine, i jedna od drzava-osnivaca UN, Jugoslaviji je bilo dopusteno da podnese ovaj dokument

Savet bezbednosti UN je usvojio ovu studiju kao zvanican dokument UN, koji je bio zaveden pod brojem A/46/171 i S/25635, od 2. juna 1995. godine.

Mnogi UN dokumenti, koji su se odnosili na gradjanske ratove u Bosni 1990-tih godina, na insistiranje Amerike, proglaseni su tajnim. Napred pomenuti dokument nije bio ukljucen u ovu kategoriju vec je bio podveden pod rubriku "Opsta namena". Bilo koji zapadnjacki novinar mogao je sasvim jednostavno da svrati u sobu broj GA 57, u suturenu zgrade UN, na uglu 46. ulice i 1-ve avenije u Njujorku i da zatrazi, i dobije, kopiju ovoga dokumenta. Ili, prosto, da telefonira Kancelariji UN za usluge publici, telefon (212) 963-4475, i da poruci kopiju.

Ako su navodi u ovom dokumentu falsifikovani, zasto ih onda niko iz zapadnjackih medijskih kuca nije objavio, a odmah zatim pobio? Sama cinjenica da je ovaj dokument namerno precutan je najpouzdaniji dokaz da je on punovazan i da su zapadnjacke medije bile krajnje nepostene krijuci njegovo postojanje.

Mi vam predstavljamo ovaj dokument u celini, stavise, u njegovom originalnom obliku. Ako odstampate PDF sadrzaj, dobicete vernu foto-kopiju originala.

Petar Makara
Carevo odelo

* * *
..." ...
 
"...
Uvod
http://emperor.vwh.net/sreb/un-intro.pdf
Strane 1-21 dokumenta. Istorijska osnova. Srpske patnje na ovom podrucju. Ponavljani napadi na srpski zivalj u Srebrenici i u okolini, ovoga puta devedesetih godina. Popis srpskih zrtava I zlocini Muslimana.

Popis srpskih zrtava
http://emperor.vwh.net/sreb/un-victims.pdf
Strane 22-40 dokumenta. Bosanski Srbi iz Srebrenice i okoline
koje su Muslimani pobili od 20. aprila, 1992. godine do 5. aprila, 1993. godine, spisak uredjen po datumima, sa licnim imenom zrtve, ocevim imenom ( u zagrdi), prezimenom, godinom, mestom rodjenja, i srezom.

Pokolji Srba
http://emperor.vwh.net/sreb/un-massacred.pdf
Strane 41-51 dokumenta. Opsti opis pocinjenih zlocina. Nacini mucenja i ubijanja, pljacka srpskih dobara, etnicko ciscenje srpskog stanovnistva.

Muslimanski zlocinci
http://emperor.vwh.net/sreb/un-perpetrators.pdf
Strane 52-80 dokumenta. Bosanski Muslimani-zlocinci.
Njihova puna imena, vrste pocinjenih zlocina. Mesta i datumi
njihovih zlocina.

Svedocanstva zrtava - Prvi deo
http://emperor.vwh.net/sreb/un-statements-1.pdf
Strane 81-104 dokumenta. Preziveli Srbi govore, ispovesti
sopstvenim recima, sta su sve podneli i kako su preziveli.

Svedocanstva zrtava - Drugi deo
http://emperor.vwh.net/sreb/un-statements-2.pdf
Strane 105-132 dokumenta. Nastavak: preziveli sSrbi kazuju o patnjama kroz sta su sve prosli."

sa:
http://emperors-clothes.com/s-c/s-zasto.htm
 

Back
Top