Zasto treba da odu?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.244
U normalnoj drzavi bilo bi dovoljno i samo ovo ispod na slici.

Moraš iskreno da mrziš Niš i nišlije, da bi ovo učinio zgradi narodnog pozorišta u Nišu.Zavod za zaštitu spomenika da pokaže dozvolu za ovo skrnavljenje, naravno i urbanizam. Da li to znaci da su investitori jaci od drzave i zakona?.

Nadam se da ce oni koji dodju sve one ruzne spomenike placene milionima evra i ovakve gradjevine da ruse, nazalost od nasih para.

347124765_3575607775990778_9073510012673564458_n.jpg

Poslednja izmena:
U normalnoj drzavi bilo bi dovoljno i samo ovo ispod na slici.

Moraš iskreno da mrziš Niš i nišlije, da bi ovo učinio zgradi narodnog pozorišta u Nišu.Zavod za zaštitu spomenika da pokaže dozvolu za ovo skrnavljenje, naravno i urbanizam. Da li to znaci da su investitori jaci od drzave i zakona?.

Nadam se da ce oni koji dodju sve one ruzne spomenike placene milionima evra i ovakve gradjevine da ruse, nazalost od nasih para.

347124765_3575607775990778_9073510012673564458_n.jpg
Nista nisam razumeo, moze li neko pojasnjenje? Mozda jos neka slika.

Ili je ideja samo da se uzbune lokalni?

Realno treba da odu jer su prvenstveno dojadili vise svima svojom iritantnoscu, svojom arogancijom,bahatoscu,agresivnoscu,nekulturom i primitivizmom, ako ni zbog cega drugog onda makar zbog toga treba da odu i da ostave narod malo da odmori od njih.

zazidaće ljudima prozore.....biće mrak unutra na toj strani zgrade...
Aha, meni se ucinilo iz ove perspektive da ima neki prolaz izmedju te dve zgrade.

Ali prihvatam da je to novo nesto sto je naslonjeno na zgradu iza.

E sad, mozda se namerno nesto prosiruje, pa ce ti prozori postati neka vrata ili tako nesto. Zaista ne znam kakav je projekat u pitanju.

Ovako samo na osnovu jedne slike ne mogu da zakljucim da li je to nesto u redu ili nije.

Gradjevinski kodeks mi je poznat iz nekoliko zemalja u kojima sam ziveo i tu generalno ne moze bas svasta da se radi. Valjda postoji neka dozvola da se nesto uradi.

Pogotovo da se nekom zazidavaju prozori ako su u pitanju 'komsije'. Ali ako to sve pripada istom vlasniku i u pitanju je neko prosirenje, onda valjda znaju sta rade i zasto to tako rade.

Aha, meni se ucinilo iz ove perspektive da ima neki prolaz izmedju te dve zgrade.

Ali prihvatam da je to novo nesto sto je naslonjeno na zgradu iza.

E sad, mozda se namerno nesto prosiruje, pa ce ti prozori postati neka vrata ili tako nesto. Zaista ne znam kakav je projekat u pitanju.

Ovako samo na osnovu jedne slike ne mogu da zakljucim da li je to nesto u redu ili nije.

Gradjevinski kodeks mi je poznat iz nekoliko zemalja u kojima sam ziveo i tu generalno ne moze bas svasta da se radi. Valjda postoji neka dozvola da se nesto uradi.

Pogotovo da se nekom zazidavaju prozori ako su u pitanju 'komsije'. Ali ako to sve pripada istom vlasniku i u pitanju je neko prosirenje, onda valjda znaju sta rade i zasto to tako rade.
moguće je da je proširenje ali onda bi verovatno prvo srušili zid na toj strani pa tek onda dograđivali...znajući u kakvoj zemlji živimo verovatno je neko podmićen dao privatniku građevinsku dozvolu za svinjariju ovog tipa...

moguće je da je proširenje ali onda bi verovatno prvo srušili zid na toj strani pa tek onda dograđivali...znajući u kakvoj zemlji živimo verovatno je neko podmićen dao privatniku građevinsku dozvolu za svinjariju ovog tipa...

Ajde onda prvo da se ustanovi o cemu se zapravo tu radi.

Nesto ne vidim da je to samo problem u Nisu, ovde u Beogradu se besomucno zida i to tako da gotovo vise nema zelene povrsine izmedju zgrada, sto postaje sve veci problem.

Jasno je meni da se kod nas divlja sa gradjenjem, i da tu interesne sfere jedni drugima trpaju pare u dzepove. Tako da podrzavam da se digne zastavica. Ali prvo treba sloziti cinjenice pre no sto moze da se zauzme i bori za neki stav.

ako je tako ako je ukljucena struka ,sve po zakonu i urbanistickom planu ...ne vidim sta je problem?
Pa nitko normalan ne vidi u cemu je problem, vec oni koji su poput Muje u vicu s ekspres loncem.
Pogazio Muju skoro vlak, on sav zadihan ulazi u kucu, Fata taman kuva rucak u ekspres loncu, a Mujo izvadi bat za meso i cijelog ga slupa. "Sta radis crni Mujo?!", pita ga Fata.
Mujo na to: "Te stvari treba unistavati dok su male!"

Tako i ovi koji su protiv adaptacije zgrade, protive se svakom napretku, ista ta ekipa je prije godinu dvije u Nisu izasla na balkone i batovima za meso lupala u serpe.

Back