Zasto toliko mrzite Ruse?

Jos jedan mazohista?
Nije ti jasno da niko ne treba da te bombarduje,bio ti glup ili pametan?
Nravno. Isto kao sto je jasno da se ne kacis sa lokalnim, ili gradskim, mangupom ili kamatasem jer ces da dobijes po nosu. Ne ides kroz kraj gde mogu da ti skinu patike i nalupaju te, vec pametno donosis odluke. Bio ti glup ili pametan. Zapitaj se u takvoj postavci sta je mazohizam, tvoj stav ili moj.

Po imenima
Po jeziku
Po prezimenima
Po duhovnom nasledju
Po pravnom uredjenju
Po knjizevnosti

Mnogo vise srodniji nego Turcima to par bureka i baklavi ne moze da pobjedi a opet i Rusku hranu imaju Srbi npr ruska salata ili ruske palacinke, kisjeli kupus ...
Sloveni i pravoslavlje...eto po cemu smo najslicniji.
Po mentalitetu ne mozemo ni biti jer i ne zivimo na slicnom klimatskom podneblju.

Pa realno- ruski je težak kad uđeš malo dublje. Napose akcentuacija.
Neki se žale na padeže i sl., a meni su najteže ne to, ni lažni prijatelji, nego naglasak.
Engleski ne znaš kao mali ništa, no dosta ga brzo naučiš i za potrebe iznad prosječnih.
Ruski znaš skoro 30% odmah, no za jače znanje, potreban je veći trud, napose za nešto mentalniji razgovor.

Njemački bi trebalo posve promijeniti.

Sva sreća za nas govornike malih jezika što je jedini svjetski jezik tako lagan.
Ruski jeste tezak.
Zabluda je da to sto imamo nekih slicnih ili istih rijeci sa ruskim,da nam je laksi za nauciti.
Naprotiv...teze je uciti kad je nesto slicno,a ipak nije isto...nego kad je skroz razlicito.
Mijenjanje brojeva po padezima na ruskom je nemoguce nauciti.😂

Srbi su rusofili samo, i samo, zato sto u nasim glavama postoji logika da ako nas je NATO bombardovao (zbog nase gluposti i kratkovidosti), a Rusi nisu, a Rusi sada ratuju protiv NATO(iako ratuju protiv pravoslavne brace, a u njihovim iluzijama biju svetsku bitku), e onda cu ja da budem za Ruse ma sta oni radili.
Како молим???????? Дакле, ти тврдиш да је Јован Ристић више веровао Русима, него западу, јер нас је запад бомбардовао, а РУси нису. И што америка има Бондстил базу, као окупаторска војска, а Русија то у Србији нема? Или мислиш да је Михајло Обреновић имао тако блиске односе са Русиким Царем Александром другим, из иститх тих разлога. Да је Владика Николај, или Петар Цетињски имали такав однос према Русима, зашто што су унапред знали да ће нас запад бомбардовати, а Руси неће.

Ruski jeste tezak.
Zabluda je da to sto imamo nekih slicnih ili istih rijeci sa ruskim,da nam je laksi za nauciti.
Naprotiv...teze je uciti kad je nesto slicno,a ipak nije isto...nego kad je skroz razlicito.
Mijenjanje brojeva po padezima na ruskom je nemoguce nauciti.😂
то је зато што си Ти човек сељак јер не мош ти се упутиш у руски јЕЗИК АКО СИ претходно само прочитао 2 стрипа.
И није тачно да "СВЕ..ПАЗИ СВЕ...није исто".
Претерујеш.
Ти си реметилачки Фактор,ти си овде позван како би ВИШЕВЕКОВНУ ВЕЗУ,Срба и Руса,пореметио???
То ти неће поћи за руком.

то је зато што си Ти човек сељак јер не мош ти се упутиш у руски јЕЗИК АКО СИ претходно само прочитао 2 стрипа.
Претерујеш.
Ти си реметилачки Фактор,ти си овде позван како би ВИШЕВЕКОВНУ ВЕЗУ,Срба и Руса,пореметио???
Limunada je devojčica
:mrgreen:

Како молим???????? Дакле, ти тврдиш да је Јован Ристић више веровао Русима, него западу, јер нас је запад бомбардовао, а РУси нису. И што америка има Бондстил базу, као окупаторска војска, а Русија то у Србији нема? Или мислиш да је Михајло Обреновић имао тако блиске односе са Русиким Царем Александром другим, из иститх тих разлога. Да је Владика Николај, или Петар Цетињски имали такав однос према Русима, зашто што су унапред знали да ће нас запад бомбардовати, а Руси неће.
I za njega istorija pocinje od njegovog rodjenja,izgleda.😂

Претерујеш.
Ti si stvarno janpi.😂
Inace,ruski sam ucila 11 godina.
Panjimaes? 😂

I znas sta je vazilo za najteze,i aķo iz toga dobijes dobru ocjenu,ti si na konju.
Nije ni gramatika,ni rijeci...nego diktat.
Covjek bi rekao nista lakse od toga...ali ne...zamka!😂
To se ne moze nauciti,to moras po sluhu.
I za tvoju info...ja volim Ruse i njihov jezik,pjesme i kulturu...tako da janpi si pravi.😂
I nemoj da me nerviras jer veceras nisam raspolozena za svadju.😂

Poslednja izmena:
I znas sta je vazilo za najteze,i aķo iz toga dobijes dobru ocjenu,ti si na konju.
Nije ni gramatika,ni rijeci...nego diktat.
Covjek bi rekao nista lakse od toga...ali ne...zamka!😂
To se ne moze nauciti,to moras po sluhu.
I za tvoju info...ja volim Ruse i njihov jezik,pjesme i kulturu...tako da janpi si pravi.😂
I nemoj da me nerviras jer veceras nisam raspolozena za svadju.😂
Zasto? :think:

Back