Truman
Elita
- Poruka
- 21.155
Mislim da nismo svi isti. Neko pojede 3 big meka i nije mu ništa a neko se od malo hrane goji. Taj metabolizam je sudbina. A ima i onih koji su od malena gojazni. Tako da ne bih da osuđujem ljude koji imaju takve gene.
Mislim da nismo svi isti. Neko pojede 3 big meka i nije mu ništa a neko se od malo hrane goji. Taj metabolizam je sudbina. A ima i onih koji su od malena gojazni. Tako da ne bih da osuđujem ljude koji imaju takve gene.
isto ko kad lekar sebi dozvoli da se truje cigarama ili rakijom, a ima ih koji potegnu i drogu.https://www.sd.rs/vesti/drustvo/bog...omenila-zivot-necete-verovati-kako-2022-10-31
zasto ljudi sebi dopustaju da toliko odu , zasto ne preduzmu nesto ranije?
visok si 180, recimo , idealna tezina ti je oko 85 za musko , oko 75 za zensko(+- 10)
zasto ne preduzmes nesto cim dodjes do 100, zasto tada ne smanjis
zasto ljudi dozvoljavaju sebi da predju 200 kg? a ima ih
u mladosti smo optimisti, volimo ceo svet, zaljubljeni, veseli, zracimo pozitivnom energijom i sto god da pojedemo ne "lepi" se, cak sta vise, uvek smo gladni....................a sa godinama, posebno kada se pojave prvi znaci starenja, zapadamo u depresiju, strah od prolaznosti, pocinju i prvi problemi sa supruzima , zivot i svet oko nas vise ne gledamo onako optimisticki kao u doba mladosti, postajemo svesni svih problema , sto sa decom, sto na poslu, sto na intimnom planu ...............jos dodamo i hormonske poremecaje posle 40-te ................stvarno treba da si jakog karaktera i pameti za da sacuvas liniju a samim tim da ne obolis od raznih bolesti kao posledice viska kilograma.Nekada i negde sam čuo/pročitao da je u proseku potrebno nekih 5 godina da čovek primeti i prizna sebi da se ugojio. I mogu da potvrdim da je, barem u mom slučaju, to tačno. A zašto se gojimo? Nema jednostavnog odgovora. Većina nas je u mladosti prirodno mršava i gotovo niko tada ne pazi na ishranu. A i zašto bi kada možeš da jedeš koliko hoćeš i šta hoćeš - ne vidi se na tebi. I te navike iz mladosti nije lako promeniti. Zatim, kako stariš metabolizam se usporava. Zatim se i slabije krećeš. A tu je i sveprisutna nezdrava hrana, dostupnija i jednostavnija od zdrave. Isto tako, socijalne aktivnosti su u 99% slučajeva neodvojive od hrane i pića. Kada se sve to iskombinuje imamo šta imamo. Nije mi ovde cilj da opravdam sebe, itekako sam i ja odgovoran i ako budem nešto preduzeo biću opet mršav ili bar manje gojazan, samo iznosim mišljenje.
Pa svima nam se smanji u vodi....😁moja neka težina je oko stotke.. prošle godine sam preterao i otišao na 110.. išao bih ko zna koliko ali jedno veče ja se tuširam i stojim i od stomaka ne vidim moj polni organ.. tada sam shvatio da je vrag odneo šalu.. krenuo sa autofagijom, izbacio slatko i relativno brzo za 4, 5 meseci smršao na 96.. znači 14 kg..moj mali sada ima oko 12 kg i kad vidim da sam za lakši za celo jedno dete od godinu i po shvatim koliko je to mnogo..
sad sam sebi odredio.. od 90-95 mi je zelena zona.. kad sam u ovoj zoni mogu se i opustiti malo.. upravo zbog toga, tog opuštanja, sam najčešće u žutoj zoni.. od 95-100 .. oprezan sam i vagam se.. treniram i pazim da ne uđem u crvenu zonu tj preko 100... desilo se sada oko praznika i otišao sam na 103..odmah krećem na dijetu ( autofagija i ništa slatko ), da se vratim ne u žutu nego u zelenu zonu.. tj da budem ispod 95... sad sam na 98.( za mesec dana smršao 5 kg ..i sam sam se iznenadio ).još 3, 4 kg do aprila mi je plan...a ako ovako nastavim biće to do marta
dakle mora se kontrolisati.. kad vidiš da ide u veliki plus menjaj navike..unositi manje kalorija nego što trošiš.. prosta matematika..